Chromebook-urile ar putea fi dotate, în curând, cu „senzori de prezenţă umană” şi alte caracteristici utile

miercuri, septembrie 8, 2021 6:05
Posted in category IT

ChromebookSistemul de operare Chrome de la Google ar putea obține o caracteristică pe care o au deja laptop-urile Windows. Desigur, vorbim despre „detectarea prezenței umane”, care ar putea permite recunoașterea facială și alte caracteristici utile. Cel puţin aşa arată angajamentele recente ale echipei Google, care se ocupă de proiect.

Știrile despre activitatea Google privind senzorii de prezență umană pentru sistemul de operare Chrome au fost prezentate de 9to5Google (https://9to5google.com/2021/09/03/google-human-presence-sensor-chromebook-face-unlock/) și, deși nu garantează că acest proiect va apărea imediat pe piaţă, este cu siguranță un pas în direcția corectă.

La începutul acestui an, Google a spus că lucrează la „utilizarea tehnologiei de inteligență artificială pentru a ajuta oamenii în mod proactiv, integrarea tehnologiilor senzorilor pentru experiențe mai personalizate”. Așadar, deși Google nu a ieșit imediat și a spus-o, aceasta este credința bazată pe constatările actuale.

Raportul menționează în continuare că echipa sistemului de operare Chrome lucrează la un proiect numit „HPS”, de la „Human Presence Sensor”, pe care Windows Hello îl folosește pentru a recunoaște un utilizator în timp ce se îndreaptă spre un terminal și acesta se deblochează instantaneu. Dispozitivele Windows folosesc acești senzori pentru a se debloca mai repede. În acest fel, nu sunt necesare parole sau scanere de amprente pentru a debloca un terminal, a se încărca profilul corect și a începe să lucreze.

În plus, acești senzori ar putea permite Chromebook-urilor să rămână funcţionabile, în timp ce un utilizator stă în fața acestuia. Similar funcției „screen attention” pe care mulți utilizatori o au pe smartphone-urile Google Pixel.

Deocamdată, este prea devreme pentru a ști exact ce planifică Google sau ce funcții ar putea dezvolta pentru sistemul de operare Chrome cu ajutorul senzorilor de prezență umană. Oricum ar fi, vom urmări și vom informa la timp, dacă vom afla mai multe amănunte despre acest subiect.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu