5 extensii Chrome pentru a descărca (download) videoclipuri de pe YouTube direct din browser

sâmbătă, octombrie 7, 2023 8:33
Posted in category IT

Extensii Chrome download YouTubeFără o altă introducere, iată 5 extensii Chrome pe care le puteţi folosi pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube.

1. Addoncrop YouTube Video Downloader

După adăugarea acestei extensii în browser, va apărea o bară suplimentară sub videoclipul YouTube, iar de acolo puteţi să faceţi download la acel videoclip. Înainte de aceasta, puteţi alege rezoluţia, fiecare rezoluţie fiind afişată împreună cu dimensiunea fişierului. Tot cu Addoncrop, puteţi converti videoclipul în fişier MP3, precum şi activa modul întunecat, modul cinema sau player-ul video plutitor.

Dacă opţiunile par multe şi aglomerate, cu un click pe pictograma în formă de cruce, puteţi trece la modul compact, acolo unde apare doar un singur buton: Download (descărcare). De asemenea, puteţi modifica setările extensiei, inclusiv afişarea formatelor pentru descărcare, dacă includeţi elemente în format DASH sau dacă afişaţi opţiunea de download a videoclipurilor încorporate.

În afară de funcţia download, Addoncrop YouTube Video Downloader oferă şi alte funcţii, precum posibilitatea de a face o captură de ecran a videoclipurilor (prin click pe iconiţa Camera) sau ascunderea comentariilor YouTube. Mai puteţi, dacă ascultaţi muzică sau un podcast, activa modul audio şi împiedica încărcarea videoclipului. Tot cu această extensie, puteţi viziona un videoclip în timp ce căutaţi altceva pe YouTube.

Pentru a instala aplicaţia, faceţi click pe Add to Chrome, apoi pe Let’s Go. Veţi fi direcţionaţi către Chrome Web Store, de unde va trebui mai întâi să descărcați Foxified. După ce Foxifield a fost descărcat, veți vedea o filă nouă care cere permisiuni pentru YouTube Video Downloader. Permiteți și YouTube Video Downloader va fi disponibil în câteva secunde.

2. Internet Download Manager

Internet Download Manager (sau IDM) este un instrument utilizat pe scară largă pentru descărcarea diferitelor tipuri de fișiere, nu doar videoclipuri. Deși puteți descărca extensia IDM din Chrome Web Store, aceasta funcționează numai dacă software-ul IDM este instalat pe computer. Va trebui să descărcați software-ul împreună cu extensia. După ce le-ați instalat pe amândouă, reporniți browserul.

Pentru a descărca videoclipurile de pe YouTube, alegeţi un videoclip de pe YouTube. Veți observa un buton Download This Video cu sigla IDM în colțul din dreapta sus al playerului video. Faceți click pe el și alegeți formatul fișierului și rezoluția video.

Apoi, IDM va afișa o casetă de dialog care vă va cere să alegeți folderul pentru salvarea videoclipului și o descriere (opțional). În final, faceți clic pe butonul Start Download, iar IDM salvează videoclipul în folderul specificat.

Deși extensia IDM Integration Module în sine este gratuită, va trebui să achiziționați o licență IDM pentru a utiliza software-ul după perioada de probă gratuită de 30 de zile. Licența costă 11,95 USD pe an și 24,95 USD pentru acces pe viață.

Download: IDM Integration Module .

3. Local YouTube Downloader

Local YouTube Downloader este un alt instrument care vă permite să descărcați videoclipuri de pe YouTube. Doar că această extensie nu poate fi descărcată din Chrome Web Store, trebuie să o instalați prin intermediul platformei Tampermonkey.

Tampermonkey este un binecunoscut manager de scripturi de utilizator, care este disponibil pentru toate browser-ele populare, inclusiv Chrome și Edge. Cu acest manager de script de utilizator, puteți descărca scripturi de utilizator pentru descărcarea videoclipurilor YouTube.

După ce ați descărcat şi instalat Tampermonkey și Local YouTube Downloader, trebuie doar să deschideți un videoclip YouTube pe care doriți să îl descărcați. Sub playerul video, faceți click pe Download High-Resolution MP4 pentru a descărca instantaneu videoclipul.

Pentru mai multe rezoluții și formate, faceți click pe Show/hide links. Aici veți vedea mai multe link-uri în două coloane diferite: Stream și Adaptive. Alegeți rezoluția și formatul videoclipului și faceți click pe link-ul acestuia. Veți fi direcționat într-o filă nouă, când videoclipul este redat. Aici, puteți face click dreapta și alegeţi Save Video As pentru a descărca videoclipul.

Cum se instalează Local YouTube Downloader

Mai întâi, intraţi în Chrome Web Store și descărcați Tampermonkey. Apoi, descărcați Local YouTube Downloader de la GreasyFork.

Download: Tampermonkey pentru Chrome.

4. Easy YouTube Video Downloader

Easy YouTube Video Downloader este un add-on Opera pe care îl puteți adăuga în Chrome prin extensia CrossPilot. După cum sugerează și numele, este un simplu program de descărcare pentru videoclipuri YouTube, fără alte zeci de opţiuni, care uneori dau bătăi de cap.

După instalarea suplimentului, alegeţi orice videoclip de pe YouTube. Veți vedea un buton verde Download as. Faceți click pe el pentru a deschide un meniu derulant. Aici puteți vedea formatele și rezoluțiile disponibile împreună cu dimensiunile acestora. Alegeți formatul preferat și Easy YouTube Video Downloader va începe să descarce videoclipul.

Cum se instalează Easy YouTube Video Downloader

Mai întâi, descărcați CrossPilot din Chrome Web Store. Apoi accesați pagina Easy YouTube Downloader și faceți click pe Install with CrossPilot. Acordați permisiunile pentru a instala extensia.

Download: CrossPilot pentru Chrome.

5. YouTube By Click

YouTube by Click este un soft separat și nu un supliment de browser. Dar funcționează la fel ca orice extensie, permițându-vă să descărcați videoclipuri direct de pe YouTube.

După instalare, acesta va detecta automat videoclipul redat și va apărea o fereastră mică în colțul din dreapta jos. Aici veți avea opțiunea de a descărca videoclipul în format MP4 sau MP3.

După deschiderea aplicației, puteți schimba folderul pentru videoclipurile descărcate, formatul implicit și calitatea video. În mod implicit, aplicaţia va detecta numai videoclipurile redate în Chrome. Dar puteți activa opțiunea şi pentru alte browsere. Soft-ul are interfaţa în mai multe limbi, printre care engleză, franceză și spaniolă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu