7 aprilie 2009, ziua în care s-a murit pentru libertate

miercuri, aprilie 7, 2010 8:48
Posted in category Basarabia

7 aprilie 2009Dacă în Moldova nefurată de ruşi, ‘boborul’ a fost mereu încolonat pentru a-l vota pe bolşevicul Ilici Iliescu, iar momente de trezire a conştiinţei naţionale nu prea au existat în ultimii zeci de ani la dreapta Prutului (în 1989 nu a fost nici o Revoluţie pe aici, de murit au murit alţii pentru ca ‘uoi’ Gheorghe să aibă azi televiziune prin cablu, maşină, vilă, …), ei bine, românii din stânga Prutului au dovedit lumii, în aprilie 2009, că sunt urmaşii lui Traian (doar nu degeaba cea mai cunoscută formaţie de limbă română pe Terra este ‘Ozone’, made in Basarabia). În amintirea momentelor de acum un an, în 30 de oraşe din România, la Chişinău şi la Bălţi vor fi comemorate victimele din 7 aprilie 2009, acei eroi ai neamului românesc, a căror jertfă merită cinstirea şi neuitarea noastră. Într-un mesaj primit de la Noii Golani este prezentat programul acţiunilor. Iată mesajul:

Pe 7 aprilie aprindem o lumânare pentru victimele protestelor anti-comuniste de la Chişinău

Acum un an, tinerii din Republica Moldova au iesit pe strazile Chisinaului pentru a protesta impotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele suferind torturi groaznice. Au fost inregistrate 4 decese in conditii foarte suspecte: Valeriu Boboc, Eugen Tapu, Ion Tibuleac si Maxim Canisev.

Pe 7 octombrie 2009, la 6 luni de la evenimente, 15 orase au adus un omagiu memoriei tinerilor căzuţi atunci in luptele cu autorităţile de la Chişinău care încercau să reprime revolta. Sperăm ca acum, la un an de la Revoluţia de la Chişinău, oameni din cât mai multe localităţi, vor aprinde lumânări in locuri simbolice pentru orasul lor. Vrem astfel să arătăm că jertfa acestora, pentru libertatea românilor din dreapta Prutului nu este uitata si este cinstită aşa cum se cuvine.

P.S. Pentru a înţelege de ce avem o Românie neîntregită, iată o afirmaţie a unui director de şcoală de pe aici. Venind vorba de posibila integrare a Moldovei în UE, respectiva afirmă: “Cum să intre în UE aceşti ruşi, mai degrabă ar intra turcii”. Pentru respectivul personaj nu contează că basarabenii sunt români, nu contează că bunicii şi străbunicii ei au fost deportaţi, deznaţionalizaţi, li s-a băgat pe gât limba rusă, li s-a furat totul de către bolşevicii veniţi pe tancurile sovietice. Am toată admiraţia pentru ardeleni, cei mai bravi români, care nu uită că Ardealul este pământ românesc. Cum să fie Basarabia între graniţele României când, în Modova nefurată de ruşi, specimene de genul celor de mai sus (de)formează conştiinţe. Ca respectivul personaj sunt mii pe aici, (de)formatori de opinie pentru care adevărul nu contează, iar viaţa lor mediocră, în care respiră, se reproduc, adică supravieţuiesc, este mult mai importantă decât nişte milioane de oameni ucişi şi deportaţi de bolşevici. România nu va fi niciodată mare, atâta vreme cât ‘boborul’ este educat de zeroTV, antenele securistului Voiculescu, iRealitatea lui Vântu sau ‘intelectuali’ fără conştiinţă naţională. Doar un miracol, precum cel din Decembrie 1989, poate face din România o ţară pentru toţi românii, inclusiv pentru cei din Basarabia. Să sperăm că nu în Vanghelie, Becali sau Prigoană stă viitorul nostru ca naţie respectată şi respectabilă. Romania mai are conştiinţă doar prin tinerii care azi vor aprinde o lumânare pentru Valeriu Boboc, Eugen Tapu, Ion Tibuleac si Maxim Canisev. Ei s-au jertfit pentru ca noi să nu uităm.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “7 aprilie 2009, ziua în care s-a murit pentru libertate”

  1. Cum se sterg la fund unii profesori de istorie cu momentele de glorie ale neamului romanesc | A șaptea dimensiune says:

    mai 3rd, 2019 at 12:42

    […] 7 aprilie 2009, ziua în care s-a murit pentru libertate […]

Adauga un comentariu