7 lucruri mai puţin cunoscute pe care le poate face ChatGPT

duminică, februarie 19, 2023 12:47
Posted in category IT

ChatGPTChatGPT este un instrument potențial revoluționar bazat pe inteligență artificială, care ia cu asalt lumea IT-ului. Microsoft a adăugat deja ChatGPT la motorul său de căutare, Bing.

În ciuda a ceea ce cred unii, ChatGPT nu poate face totul, iar ceea ce poate face ChatGPT nu este întotdeauna corect.

Dar ceea ce poate face ChatGPT este impresionant. Poate genera articole de știri, poate rezuma documente și chiar poate scrie coduri pentru site-uri web. Cu toate acestea, există și mai multe pe care le poate face chatbot-ul AI pe care încă le descoperim. În unele cazuri, nici nu vom ști ce poate și ce nu poate face ChatGPT până când cineva nu îi cere să facă ceva ce nu a mai făcut niciodată.

7 lucruri mai puţin cunoscute pe care le poate face ChatGPT

Poate realiza un logo pentru un brand.

În timp ce ChatGPT nu poate genera imagini – pentru asta ar trebui să utilizați un instrument AI precum generatorul de imagini DALL E 2 AI al OpenAI – ceea ce poate face este generarea unui cod. Utilizatorul Twitter DataChazGPT a evidențiat recent modul în care aceasta poate fi utilizată pentru a crea o versiune grafică vectorială scalabilă (SVG) a siglei Twitter. ChatGPT atunci când este solicitat să facă acest lucru va emite următorul avertisment: „Vă rugăm să rețineți că aceasta este o versiune simplificată a siglei Twitter și este posibil să nu fie potrivită pentru utilizare oficială.”

Dar nu doar siglele existente le poate crea ChatGPT. De asemenea, poate crea cod SVG pentru un logo complet nou, deși cu rezultate amestecate. I-am cerut să creeze un logo pentru o pizzerie și a reușit să genereze cod pentru un fișier SVG, deşi rezultatele nu au fost suficient de mulţumitoare.

Apoi am încercat să fim mai specifici, solicitându-i să „Scrie codul în format SVG pentru un restaurant cu pizza numit Tony folosind o felie de pizza pepperoni”, dar din nou, ChatGPT nu a reușit să găsească ceva utilizabil. Deci, dacă doriți să creați un logo al mărcii de la zero, asigurați-vă că verificați ce vă oferă ChatGPT, deoarece nu funcționează întotdeauna.

Poate crea o animaţie 3D

În mod surprinzător, crearea fișierelor SVG nu este limita capacităților de redare a imaginilor pentru ChatGPT. YouTuber-ul MarbleScience a reușit să folosească ChatGPT și JavaScript pentru a produce o animație 3D. El a făcut acest lucru solicitând ChatGPT să creeze codul folosind „three.js”, care este o bibliotecă JavaScript open-source care permite crearea de animații 3D accelerate de GPU.

Dacă sunteți începător în generarea de animații 3D, nu veți ști cum să luați acest cod și să îl transformați într-o animație 3D. Cu toate acestea, ChatGPT vă poate oferi cod și pași pentru o animație 3D inițială pentru a încerca să vă creați prima animație 3D folosind three.js.

Codul nu funcționează întotdeauna fără modificări. MarbleScience a trebuit să lucreze cu chatbot-ul pentru a dezvolta în continuare codul. Totuși, până la urmă, rezultatele au fost impresionante.

Poate compune muzică

Dacă îi ceri lui ChatGPT să creeze o melodie, așa cum a făcut YouTuber-ul Ramzoid, o poate face fără nicio problemă. La fel ca și în exemplele anterioare, trebuie să faceți un pic de efort suplimentar pentru a crea produsul finit, dar aceasta este încă o caracteristică foarte interesantă.

Am testat caracteristica și rezultatele au fost uimitoare. Când i s-a cerut să scrie o „melodie pop captivantă”, ChatGPT a produs un potențial hit cu mai multe versuri, un refren și o lagătură între ele. Încă ne lipseau note muzicale pentru melodie, dar o simplă solicitare pentru progresii de acorduri a fost tot ce a fost nevoie pentru ca ChatGPT să rezolve asta. Dacă ești un muzician care se confruntă cu un blocaj, ChatGPT poate face să curgă din nou acorduri muzicale creative.

Poate crea conţinut în diverse limbi

Aceasta este o caracteristică foarte interesantă și incredibil de practică. ChatGPT este instruit în numeroase limbi și nu poate crea doar conținut într-o anumită limbă, ci îl poate crea în mai multe limbi simultan. I-am cerut să scrie un haiku în patru limbi diferite și, deși AI-ului chatbot i-a luat un minut să se gândească la asta, în cele din urmă ne-a oferit același haiku în engleză, germană, japoneză și franceză.

Le-am verificat pe toate cele patru în Google Translate și rezultatele au fost ușor diferite, dar au fost întotdeauna cazuri în care Google a produs un rezultat care a folosit un sinonim al cuvântului furnizat de ChatGPT. De asemenea, în timp ce haiku-ul se potrivește modelului 5-7-5 în engleză, cuvintele traduse nu aveau aceleași silabe și, prin urmare, din punct de vedere tehnic, nu au produs un haiku. Dar per total am fost impresionat.

Poate scrie o carte sau măcar un capitol

ChatGPT poate scrie o carte întreagă, dar cu siguranță nu poate scrie una instantaneu. Este încă nevoie de mult timp pentru a produce conținutul, chiar dacă „scrie” mult mai repede decât poate orice om.

Când i s-a cerut să scrie un roman SF, ChatGPT ne-a spus că nu are resursele necesare pentru a scrie o carte întreagă. Cu toate acestea, a produs un capitol pentru noi și a fost surprinzător de captivant – chiar dacă scurt – primul capitol al unui roman SF.

Am încercat să-l facem să repete acest prim capitol, dar, din păcate, chatbot-ul s-a prăbușit, așa cum a făcut-o în mod regulat pe parcursul cercetării pentru acest articol. Cu toate acestea, când am reluat ChatGPT, am reușit să-l facem să scrie două capitole dintr-un al doilea roman SF. Cu o lățime de bandă suficientă, foarte probabil ar putea scrie întregul roman.

Poate lucra cu sistemul de operare Linux

În timp ce Windows și macOS domină piața sistemelor de operare pentru computerele personale, Linux este popular printre utilizatorii mai avansați. Cu toate acestea, este nevoie de anumite cunoștințe pentru a folosi Linux, care rulează cel mai frecvent pe baza comenzilor de intrare, mai degrabă decât printr-o interfață grafică cu utilizatorul (deși are una). Vestea bună este că ChatGPT cunoaște deja aceste comenzi ca parte a instruirii sale de învățare automată și poate fi transformată într-o mașină virtuală destul de complexă.

Cercetătorul Jonas Degrave a pus acest lucru la încercare în blogul lor Engraved și rezultatele au fost uimitoare. ChatGPT a putut să se „conecteze” la o versiune alternativă a internetului și chiar să se acceseze în cadrul acestui internet alternativ. Pentru a introduce lucrurile pe deplin în The Matrix, Degrave a reușit chiar să obțină versiunea alternativă a ChatGPT în acest internet alternativ pentru a rula ca o mașină virtuală Linux în mașina virtuală Linux pe care o crease deja.

Într-o notă mai ușoară, puteți, de asemenea, să jucați tic-tac-toe folosind limbajul de programare Python în cadrul aceleiași mașini virtuale Linux. Deci, de asemenea, este cool.

Poate rula un joc bazat pe text

Tic-tac-toe nu este singurul joc pe care ChatGPT îl poate rula. Conform HowToGeek, chatbot-ul AI poate servi drept maestru al unui joc de rol bazat pe text. ChatGPT va face chiar ajustări la alegerile pe care le faci în afara solicitărilor furnizate, ceea ce este relativ impresionant, mai ales în comparație cu versiunea originală a jocurilor de aventură bazate pe text. Totuși, trebuie remarcat că, cu cât te încurci mai mult cu el adăugând statistici și reguli, cu atât este mai probabil să faci greșeli.

În timp ce cele mai bune jocuri pentru PC sunt mai distractive, acesta este încă un mod retro de a te distra.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu