Deceniul 2007-2017 în câteva ştiri ce vor face istorie (III)

marți, martie 14, 2017 20:46
Posted in category Mass-media

Oameni pe Marte

  • Primele maşini-robot au voie să circule singure pe şosele Maşinile fără şofer vor deveni o realitate pe străzile din Nevada după ce autorităţile au acordat prima licenţă unui automobil marca Toyota Prius.
    Oficialii Google sunt mai mult decât bucuroşi după ce au primit acordul din partea autorităţilor din Nevada pentru a introduce pe şoselele din statul american automobilul Toyota Prius modificat.
    Automobilul, care utilizează camere video, senzori radar şi lasere pentru a merge, fără a fi pilotat de un om, este primul dintr-un şir lung de modele care vor fi modificate de Google şi introduse în trafic.
    Potrivit celor de la Google, aceste maşini sunt mai sigure decât cele pilotate de oameni, deoarece spre deosebire de şoferi umani acestea nu fac greşeli şi nu pot fi distrase în trafic.
    Google testează aceste maşini-robot încă din anul 2010 şi în cei peste 1.500 de km parcurşi nu s-a produs niciun accident. A existat un singur accident în care a fost implicată o maşină fără şofer, însă vinvovat a fost şoferul din spate care nu a păstrat distanţa regulamentară şi a tamponat vehiculul Google din spate.
    Bruce Breslow, director la Department of Motor Vehicles, crede că aceste maşini reprezintă viitorul. Prima maşina Google care are voie să circule singură pe şosea are o plăcuţă de înmatriculare roşie şi numărul 001. California este următorul stat care ar putea permite circulaţia unor astfel de automobile pe soşelele sale, scriu cei de la BBC.
  • O echipa de elevi romani a castigat premiul cel mare al concursului NASA Space Settlement O echipa de elevi de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala a castigat, alaturi de o echipa americana de liceeni, marele premiu al concursului NASA Space Settlement, de realizare a unui proiect de colonie spatiala.
    Potrivit site-ului concursului, premiul cel mare a fost castigat la egalitate de proiectele „Aurora: Earth Orbiting Settlement”, realizat de o echipa de elevi de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” (grupa clasele 9 – 10), si „The Kon Tiki”, realizat de o echipa de elevi de la Cypress Bay High din Weston, Florida (grupa – clasele 11 -12).
    Echipa care a obtinut cel mai mare punctaj in concurs si care este prezenta la eveniment va primi un premiu de 5.000 de dolari, astfel ca echipa romaneasca va imparti probabil premiul cu cea americana.
    Contactata de MEDIAFAX, Ioana Stoica, profesoara care a coordonat proiectele elevilor de la Colegiul „Traian Vuia” inscrise in concurs, a declarat ca echipa castigatoare va fi prezenta la evenimentul de la Washington.
    Ea a mai spus ca proiectul castigator, postat pe site-ul concursului, prezinta o statie spatiala cu multe elemente de originalitate si este foarte bine documentat, incluzand si un detector de particule, care spun elevii, ar fi mai performant decat cele de la Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN), unde se afla celebrul accelerator de particule Large Hadron Collider (LHC).
  • Americanii uimesc acum lumea cu o idee pe care savantul român Henri Coandă o propunea încă din anii ’60 ai secolului trecut: transportul în tunel vidat O compania americană propune construirea unui mijloc de transport capabil să transporte persoane de la New York la Los Angeles în numai 45 de minute, scrie Daily Mail. Pentru a oferi un exemplu de pe continentul nostru, asta ar însemna că o călătorie de la Bucureşti la Londra ar dura mai puţin de jumătate de oră.
    Vorbim de transportul în tunel vidat, propus de un inginer american. Costurile sistemului de transport sunt destul de mici: un sfert din cele necesare unei autostrăzi şi o zecime din preţul unei linii ferate.
    Ideea este următoarea: mai multe capsule cu motoare electrice sunt introduse într-un tub vidat, vidul permiţând atingerea unor viteze fantastice într-un timp relativ scurt. Capsulele ajung la viteze uriaşe, de 6.500 de kilometri pe oră. Această viteză de top poate fi atinsă după aproximativ trei minute, deoarece este nevoie de ceva timp pentru a accelera capsulele în tunelul vidat. Totuşi, în cele trei minute, capsula va fi călătorit deja 161 de kilometri, spun constructorii.
    Patentul pentru Evacuated Tube Transport îi aparţine unui american, Daryl Oster. O idee aproape identică a fost schiţată şi de unul dintre cei mai mari inventatori şi savanţi români, Henri Coandă. Pe siteurile în care sunt prezentate ideile lui Oster, mai mulţi utilizatori remarcă faptul că, acum 50 de ani, un român propunea un proiect asemănător.
  • Mirel Axinte şi idealiştii Din ciclul ‘Ţigănia salvează România’, astăzi despre un alt personaj. Se numeşte Mirel Axinte, iar în 2011 era consilierul personal al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, calitate în care a transmis următorul mesaj unui sinucigaş: ‘Dacă vrei să te sinucizi, du-te-n p*** mă-tii şi fă-o pe pustii!’. Şi ajungem în anul 2012, an în care acelaşi personaj ridică-n slăvi corupţia (?), luptându-se cu ‘idealiştii’ care vor să-i gazeze (?) pe corupţi, delirând de-a binelea pe această temă şi ajungând la a compara încercările timide ale unei justiţii – care se luptă cu o întreagă caracatiţă de tip mafiot – cu exterminarea evreilor. Iată un fragment copt în mintea gazată de tâmpenii a numitului Mirel Axinte: ‘Apropo de șpagă și corupție și apropo de ”idealiștii” nervoși și înceți la minte despre care scriam zilele trecute. Cînd ”idealiștii” o iau pe arătură se ajunge la situația în care corupții, șobolanii societății, tenebroșii cu ochi mici și răi, corupătorii țărișoarei sînt obligați să poarte steaua galbenă sau un tatuaj cu număr de identificare sau un C în frunte, scris cu fierul înroșit. Oricum, chiaburii cu ochi mici și răi, sabotori ai societății, trebuie scoși în față, să-i vadă toată lumea, să știm de unde vine răul, să-l identificăm.’ Aşa-i, stimabile, şpaga este numai bună de a (re)aduce România în Africa. Şi dacă tot îi trage mereu cu ‘statul care, wau!, te obligă să dai şpagă’, apare întrebarea: Cine este statul? Păi, statul, în 2011, însemna şi Mirel Axinte, cel care, prin muncă şi sacrificiu, a demonstrat că merita să ajungă în vârful puterii (hă, hă, hă).
  • Ce produse mai oferă Flanco „Ne dorim o mai buna targetare a campaniilor noastre in mediul online pentru a creste vizibilitatea promotiilor si produselor. Noii parteneri de la Conversion Marketing ne-au propus un plan integrat al tuturor canalelor online pe care le putem accesa. Am ales sa externalizam toate aceste activitati pentru a fi gestionate de specialisti, iar noi sa ne concentram mai bine pe procesele core business”, a declarat Violeta Luca, Director de Marketing Flanco (martie 2012).
    Păi, doamna/domnişoara Violeta ia vedeţi mai jos ce vizibilitate au promoţiile dumneavoastră online. Şi chiar Flanco oferă ceea ce se vede în captura de mai jos? Sau e doar o metaforă sau o glumă a departamentului IT? O fi vreun angajat cu probleme, adică gagică-sa nu s-a lăsat aseară şi ăsta, de nervi, ne oferă ceea ce vedem. Cumpăraţi de la Flanco, au produse erecte.
    Ce produse mai oferă Flanco

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Deceniul 2007-2017 în câteva ştiri ce vor face istorie (III)”

  1. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV) | A șaptea dimensiune says:

    august 21st, 2018 at 17:10

    […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (III) […]

  2. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (V) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 10th, 2019 at 19:42

    […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (III) […]

  3. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VI) | A șaptea dimensiune says:

    mai 25th, 2019 at 12:10

    […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (III) […]

Adauga un comentariu