Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV)

sâmbătă, martie 18, 2017 14:30
Posted in category Mass-media

Oameni pe Marte

 • NASA anunţă descoperirea primului pământ extraterestru

  Cercetătorii din cadrul NASA au anunţat că este foarte posibil ca prima planetă care să prezinte condiţii asemănătoare cu cele de pe Terra, să fie descoperită în decursul următorilor doi ani.
  „Cred că vom descoperi, prin intermediul telescopului Kepler, o „planetă Goldilocks” – planetă cu potenţial locuibil, unde presiunea atmosferică poate menţine apa în stare lichidă la suprafaţa sa -, în decursul următorilor doi ani. Atunci vom putea arăta cu degetul o stea pe cerul nopţii şi vom putea spune că există cu adevărat o planetă care poate susţine viaţa”, declară dr. Domagal-Goldman.
  NASA are în vedere lansarea unei noi misiuni spaţiale, denumită Finesse, care va folosi metoda spectroscopiei în tranzit. Finesse nu este altceva decât prescurtarea pentru „Fast Infrared Exoplanet Spectoscropy Survey Explorer”, iar misiunea va avea ca obiectiv măsurarea emisiilor spectrale ale stelelor şi planetelor în două situaţii specifice – când planeta este în plan direct de observare şi când planeta respectivă este ascunsă în spatele unei stele. Misiunea va putea astfel să descopere compoziţia atmosferei planetelor studiate.
  „Am descoperit atât de multe lucruri neaşteptate despre planete, încât mă aştept mereu să fiu uluit. În momentul în care vom putea studia o planetă Goldilocks, mă aştept să descoperim ceva revoluţionar cu privire la modalităţile în care viaţa interacţionează cu mediul ambiant al planetei. Natura este cu mult mai diversă decât am anticipat”, conchide dr. Domagal-Goldman.

 • Comportamentul abject al ţigănuşului Diaconescu

  Este incredibil, pentru o ţară europeană, ce se prezintă la zeroTV. În seara zilei de 7 aprilie 2012, butonam telecomanda şi am nimerit preţ de câteva zeci de secunde la OTV. Aflat la Malu Mare, judeţul Dolj (cred), acest ţigan ce a transformat România într-un Ferentari mai mare, adică Dan Diaconescu, a pus nişte copii sub 10 ani să strige ‘Jos Băsescu!’. M-au trecut fiorii. După 10 secunde, timp în care o fetiţă era răguşită, am schimbat. Politica este interzisă în şcoală, dar pe acest ticălos nu-l interesează aşa ceva. Cum poţi tu, gunoi ordinar, să strici puritatea copilăriei cu mizeria de politică. Într-o ţară normală aşa ceva nu poate rămâne nepedepsit. CNA-ul şi organizaţiile de protecţie a copiilor trebuie să intervină. OTV trebuie închis imediat, nu la toamnă! Acest individ se şterge pe picioare cu legile României. Nu sunt legile lui Băsescu, javră ordinară, ci legi valabile în toată Uniunea Europeană. Orice lege din ţara asta trebuie să fie compatibilă cu normele UE. Hai români, luaţi atitudine împotriva acestui individ care s-a îmbogăţit fără să facă nimic, din crime şi violuri, în timp ce noi tragem din greu pentru ca ţiganii lui Diaconescu să aibă ce fura. Unde eşti tu, Corneliu Zelea Codreanu?

 • Educatia morala in Romania

  Mai mult, studiile recurente care încearcă să afle care sunt idolii adolescenţilor îi scot mereu câştigători pe Nicolae Guţă, Gigi Becali, Nicoleta Luciu, Mircea Badea, Oana Zăvoranu sau Silviu Prigoană. Valorile lor sunt date mai degrabă de tabloide decât de şcoală, sau orele de religie.
  Nu în ultimul rând, la testele PISA din ultimii ani, care măsoară competenţele ştiinţifice ale elevilor de 15 ani din întreaga lume, aproape jumătate din elevii români nu au depăşit nota 1 din 6, ceea ce înseamnă că nu înţeleg ideile principale dintr-un text şi confundă noţiunile ştiinţifice cu convingerile personale.
  Rezultatele au determinat Societatea Academică Română să demareze o campanie de readucere a literaturii universale în şcoli ca metodă de a dezvolta gândirea critică şi de a oferi modele de comportament copiilor. SAR a justificat că această soluţie ar putea să le transmită copiilor un set de valori, mai ales că orele de religie, care au acest scop declarat, au eşuat. Cristian Hatu, coordonatorul programului, pune eşecul religiei pe seama diferenţelor mari dintre specificul prezentului şi viziunea bisericii. „BOR ignoră lumea în care se mişcă şi nu înţelege lucrurile care merg prost”, spune el. „BOR putea fi un actor-cheie care putea schimba ceva, dar nu are nimic de spus. Vorbeşte altă limbă.”
  Cei care pierd sunt copiii, cărora li se oferă un simulacru de educaţie morală, care nu-i pregăteşte pentru lumea care se schimbă în jurul lor. (https://profudereligie.blogspot.com/2012/01/lectia-de-religie.html)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV)”

 1. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (V) | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2018 at 7:50

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV) […]

 2. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII) | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 12:15

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV) […]

 3. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VII) | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 12:17

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV) […]

Adauga un comentariu