A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXI)

duminică, august 8, 2021 8:56

Cocalarul Daniel si tiganul Marean Vanghelie11 iulie 2019

Tiganul PSD-ist Vanghelie a donat bani furati Bisericii Ortodoxe

Biserica Ortodoxă Română (BOR) vinde indulgențe oricui cotizează la Frăția Ortodoxă fără Dumnezeu. Cu poruncile biblice, BOR se șterge la fund.

Prin luna martie, 2015, tiganul PSD-ist Vanghelie era anchetat de DNA pentru că ar fi primit șpagă 90 de milioane de euro. Atenție, acest PSD-ist a furat din banii de salarii ai medicilor, din banii pentru infrastructură etc., în timp ce această țară condusă de Mafie se zbate în subdezvoltare.

Pe șeful BOR îl doare-n Sfânta Treime de hoțiile lui Vanghelie. I-auziți aici:

Disperat, Marian Vanghelie a apelat la Patriarhul Daniel în tentativa de a convinge judecătorii să-l elibereze din arestul preventiv.

Faptul că primarul din Sectorul 5 investea în biserici atât din fonduri publice, așa cum declară avocatul său, cât și din mită, așa cum susține DNA, l-a înduioșat pe șeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Patriarhul Daniel a trimis instanței o scrisoare care a însoțit cererea de eliberare din arestul preventiv, judecată ieri la Curtea de Apel București.

În această epistolă, Patriarhul își exprima aprecierea pentru sprijinul oferit de Vanghelie lăcașurilor de cult din sector.

„Mărturie în acest sens sunt cele 25 de contribuții ale sale pentru construirea sau renovarea unor biserici și mănăstiri”, se arată în document, a relatat avocatul lui Vanghelie.

Mita ajungea și în Casa Domnului

Întrebat din ce bani au fost ajutate aceste biserici, apărătorul lui Vanghelie a răspuns: „Bănuiesc că din fonduri publice”.

În schimb, DNA susţine că cel puțin un lăcaș de cult a beneficiat de șpăgile luate de Vanghelie de la afaceristul Dumitru Marin. Spre exemplu, primarul a renovat biserica situată pe strada Mieilor din mita primită.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu