A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXIII)

vineri, august 13, 2021 8:34
Posted in category PeNaLii

Dan Mihalache
12 iulie 2019

Este Dan Mihalache semi-analfabet?

Rubensianul socio/politolog cu voce si gesturi feminizate (niciun apropo…:)), actualmente liberal si un fel de “poarta tava” in guvernul Ponta, Dan Mihalache, preda la Universitatea D. Cantemir, 4 ore pe saptamana. Nimic surprinzator. In CV-ul sau, la loc de cinste, si-a trecut indeletnicirea de jurnalist : 1991 – 1993 – ziarul Azi, redactor, publicist, comentator; 1993 – săptămânalul “Timpul – 7 zile”, publicist comentator. Pentru cei care nu stiu sau au uitat, cele 2 fituici erau, alaturi de Adevarul si Dimineata, hartiile igienice care-i stergeau fundul in fiecare zi bolsevicului Iliescu in anii ’90.

Cariera politica a lui Dan Mihalache este atat de mizera, impanata cu atatea tradari jegoase (APR – PSD – PNL), incat nu merita discutata momentan. Un oportunist de cea mai joasa speta ! Mai grav este ca tov. Dan Mihalache a prestat in jurnalismul romanesc iar, mai nou, si-a descoperit vocatia de scriitor anal-ist. A publicat recent vol. 1 din „Trei ani la urne”. O carte despre care se poate spune doar un singur lucru: e scrisa de un semi-analfabet! Spun semi pentru ca unele cuvinte sunt scrise corect, dar partea gramaticala sufera prin lipsa. Cateva exemple din exprimarea in scris a acestui anal-ist socio/politic, doctorand în ştiinţe politice:

„Principalele surse de documentare, o (corect ‘le’ – n.m.) reprezintă presa vremii, agenţiile de ştiri” (pg. 9); „Transferurile de la un partid la altul este (corect ‘sunt’ – n.m.) o trăsătură a vieţii politice maramureşene” (pg. 307); „dar totuşi” (pleonasm) (pg. 313); „profilul mai degrabă rural, fără aglomerări urbane semnificative, nu ofereau (corect ‘ofera’ – n.m.) datele unui vot politic favorabil” (pg. 351); „Miza mare şi scorul strîns din primul tur a (corect ‘au’ – n.m.) făcut ca” (pg. 362).

Ce scrie, ce preda studentilor, cum il sfatuieste pe Victoras un asemenea agramat? Mai conteaza?

Azi, (a)normal, a devenit seful cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis (ha, haaaa, haaaaaaaaaaaaaaaa).

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu