A şaptea dimensiune pe Facebook (CCXXXVIII)

vineri, mai 7, 2021 6:16
Posted in category Mass-media

Margaret Thatcher4 februarie 2019

Margaret Thatcher a fost prima femeie aleasa prim-ministru sau lider al unui partid politic major, din Marea Britanie. A fost primul premier femeie din istoria Europei. A fost primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983, 1987). Recordul a fost egalat de Tony Blair. Mandatul lui Margaret Thatcher a fost cel mai lung mandat continuu din istoria Marii Britanii.

Presedintele american Ronald Reagan: „Margaret Thatcher este cel mai bun bărbat din Anglia”.

Margaret Thatcher a declarat la moartea sotului ei, omul de afaceri Denis Thatcher, cu care a fost casatorita timp de 52 de ani: „Sa fii prim-ministru este o slujba solitara. Intr-un fel, asa si trebuie sa fie: nu poti conduce din multime. Dar cu Denis nu am fost niciodata singura. Am fost cu un om. Cu un sot. Cu un prieten”.

Margaret Thatcher: „Razboaiele nu se produc pentru ca se fabrica arme, ci pentru ca un agresor crede ca isi poate atinge scopul cu un pret acceptabil.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu