A şaptea dimensiune pe Facebook (CDLXXX)

sâmbătă, februarie 5, 2022 7:22

Comunism, dictatura comunista, regimul Ceausescu13 mai 2020

În așteptarea cotei lunare de 20 litri benzină. Activiștii PCR (Partidul Comunist Român) nu erau printre fraierii din imagine.

Şi un text postat la diverse comentarii, în urma apariţiei comentariilor pupincuriştilor dictaturii comuniste pe pagina de Facebook.

Pentru ăştia care imediat sar că şi astăzi este la fel. Dacă ar fi la fel, aţi sta în puşcărie (după ce-i înjuraţi pe ăştia de astăzi), nu aţi face comparaţii cretine pe Facebook.

Un hoţ şi o curvă, adică ceauşiştii, ucideau copiii bolnavi ca la Cighid, dărâmau casele oamenilor, în spitale nu găseai mâncare, medicamente, ţăranii erau lăsaţi fără animale, fără lemne de foc, fără haine… o ţară ca şi cele din Africa, de lumea a III-a.

Ce afirmă unii pupincurişti ai Odiosului? De ce l-am împuşcat pe Ceauşescu? Chiar aşa, de ce? Dom’le, ce popor ingrat. De ce n-am fost recunoscători Cizmarului pentru anii de foame, frig, întuneric şi teroare?! Şi pentru politrucii din eşalonul 2 al Partidului Comunist Român, crescuţi cu grijă de Odiosul şi Savanta, care ne-au condus după 1989, de fapt ne-au furat tot şi au obligat 6 milioane de români să emigreze?! Ce popor ingrat, domnule!

Politrucii din eşalonul 2 al Partidului Comunist Român, crescuţi cu grijă de Odiosul şi Savanta, ne-au condus după 1989 (şi ne conduc şi astăzi), de fapt ne-au furat tot şi au obligat 6 milioane de români să emigreze!

Nu-mi place să repet, dar toate comentariile în care este comparată dictatura comunistă cu regimul de după 1989 vor fi şterse. Băi imbecililor care apăraţi un regim criminal, regimul comunist, chiar nu citiţi?! Şi Hitler a construit, de 1000 de ori mai mult ca Ciuruitul, dar asta nu înseamnă că nu a fost un criminal!

Comentariu găsit pe Facebook: “Combustibilul era rationalizat. Strangeai combustibil 1 an ca sa poti merge intr-un concediu. Erau 20 de litri pe luna ratie. Atat aveai dreptul. Si pentru asta stateai la coada zile si nopti. Plecai sa-ti faci nevoile… pierdeai randul si altii ti-o luau inainte.

Despre ce case cu „sume modice” vorbesti? Un apartament era 120.000 de lei. Un salariu mare era 3000 de lei. Abia strangeai bani ptr casa. O masina era 70.000 de lei. Un video era intre 40.000 si 70.000, iar o caseta video 1.200 lei. Pentru toate strangeai din cur. Cand luai casa, primii 5 ani nu-ti permiteai decat iaurt cu paine.

Industria era toata o epava. Luai masina noua de la Pitești si era posibil sa nu ajungi cu ea acasa. Noua ne-a picat bordul in brate dupa primii 20 de kilometri. Uitaseră sa-l prinda in suruburi. Orice obiect produs la noi era deficitar si de proasta calitate.

Agricultura se facea cu noi, restul. Militarii mergeau la greu toamna la cules. Noi mergeam la depanusat porumbul, la udat cu cules mazare, la sortat cartofi, etc.

Ce tot vorbesti omule? Nimic nu mergea cum trebuie. Ne bucuram la bomboanele cubaneze, la tigarile bulgaresti si la ciorapi adusi „de afara”. Ciorapii Adesgo azi ii puneai prima data si a doua zi aveau firele duse ptr ca erau făcuți cu material de foarte proasta calitate.

Mai stateam si in frig, gateam noaptea ca nu aveam gaze decat dupa ora 2 noaptea, ne spalam doar sambata cu apa călâie si cu un jet cat degetul de subțire, seara se oprea lumina ptr economie, ne atârnam vai de noi de cate o bara a itb-ului si mergeam claie peste gramada pe scari ca nu cumva sa intarziem la serviciu nici 5 minute, munceam si sambata iar duminica ieseam la munca patriotica, stateam la cozi de innebuneam sa ducem cate ceva acasă, jinduiam la o pereche de blugi ca nu aveam si ne bucuram cand gaseam sapun Mona Lisa si parfum Lied, nu te lipeai de un medicament mai bun (Esentiale Forte se cumpara doar de la cei ce veneau din afara iar Vitaiodurol se vindea doar cu aprobare de la ministerul sanatatii, tratamente care acum constat ca, de fapt, nu sunt decat niste suplimente alimentare ieftine), n-aveam hartie higienica decat daca ne bateam ptr ea, vata ptr ciclu nu exista si foloseam carpe de aveam rani intre picioare, etc. Sa mai insir?

Nu cred ca e cazul. Asta era viata pe vremea criminalului ala de ucenic de cizmar si a curvei lui din Gara de Nord. Nu mai dezinforma si nu-l mai ridica in slavi. Un criminal care a impuscat oameni ca sa-i colectivizeze si care se mandrea cu „realizarea” lui.

Un nenorocit care ne numea „viermi” cand trecea cu masina si ne vedea la cozile de paine (care sa nu uitam ca era rationalizata si o luai cu buletinul in ultimii ani). Un ordinar care ne-a obligat sa facem copii prin lege si care a dat dispoziție sa lase sa moara femeile care faceau avort.

Mai usor cu dezinformarea ca eu si altii ca mine inca mai traiesc si pot spune cum era. Inteleg ca, voi comunistii, nu va potoliti. Dar eu cred ca ar trebui sa stati in banca voastra si sa ziceti merçi ca n-ati fost linsati la revolutie asa cum ati fi meritat. Ati scapat toti pentru ca a abrogat comunistul ala de Iliescu pedeapsa cu moartea. Ii era frica ca-i vine randul. Blestemati sa fie in veci pentru tot raul facut acestei tari si pentru anii din viata care ni i-au mancat.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu