A şaptea dimensiune pe Facebook (CDXXXI)

luni, decembrie 27, 2021 17:13

PSD = ciuma rosie = mafia
15 martie 2020

Guvernul imbecilei mileniului, Viorica Dăncilă, arunca în schimb cu pensii speciale, tichete de vacanţă etc., secătuind România de resurse bugetare! Ciumaţii roşii ar trebui judecaţi şi condamnaţi! Oameni nevinovaţi suferă, mai ales în aceste vremuri grele, din cauza criminalilor din PSD = ciuma roşie!

Sorin Ionita: „Trag nădejde ca o dată cu această criză să dispară din spaţiul public Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă şi ţuţerii lor economici cu teorii neortodoxe, care au lăsat România cu 4.6% deficit bugetar – şi 6.1% din septembrie – adică fără spaţiu fiscal şi instrumente de apărare în criză. Noi acum numărăm infectările, dar peste trei luni pe primul plan va trece criza economică şi bugetară.

Nu le ia nimeni gâtul, se pot duce acasă restul vieţii, au cu ce trăi, slavă domnului -oho! Dar nu putem merge la nesfârşit aşa, cu lideri care secătuiesc bugetul deliberat, cinic, aruncând cu lozinci în prostime şi mizând că trece vremea, lumea uită şi vor plăti alţii oalele sparte.

S-a mai întâmplat o dată, în 1996, şi uite ce somitate a ajuns azi Florin Georgescu, Orlando-ul anilor ’90: se foieşte de colo-colo vice-guvernator, dă sfaturi pe impozite, scrie rapoarte etc, după ce o ţară întreagă şi trei partide s-au distrus ca să dreagă neprofesionalismul şi minciunile electorale ale lui &Văcăroiu, cu deficitele ascunse, manipulări de cifre etc. S-a uitat.

Dar acum, spre ghinionul lui Teodorovici-Veorica, timpul n-a mai apucat să treacă: a venit peste noi lebăda neagră. Exista un motiv pentru limita aia de deficit 3% în UE, you know? Alte ţări au mers chiar pe bugete echilibrate, vezi Germania, ori chiar Bulgaria vecina, deci au de unde arunca azi cu bani în economie şi în susţinerea şomajului ascuns care explodează de la o zi la alta. Noi, nu.

Iar asta nu se cheamă răzbunare, ci accountability: legarea raţională a cauzei de efect şi numirea responsabilor pentru acel efect, pentru a te asigura că prostia pe care ai făcut-o o dată n-o s-o repeţi la infinit. E baza civilizaţiei moderne, de la Renaştere încoace: consens rezonabil asupra cauzelor reale ale fenomenelor, adică ieşire din obscurantism, voodoo şi vrăjeală din vorbe.

Dacă maşina de zgomote plus idioţii utili vor acoperi iar acest proces necesar de clarificare, sub veşnicul slogan “nu-i momentul”, atunci înseamnă că de fapt ne dorim cu toţii exact genul ăsta de politicieni şi civilizaţie pre-modernă, ne place aşa.”

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu