A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXIII)

vineri, decembrie 2, 2022 18:08
Posted in category Mass-media

Despre rusi13 iunie 2022

Mihaela Nunweiller: „De fiecare dată când menționați „marele balet rusesc”, vă voi spune povestea unei femei, care a fost violată de mai multe ori de jegoșii ruși în fața părinților ei. Vreo zeci, dacă nu sute, au violat ucrainence. Adesea în fața copiilor. Va povestesc despre fetele de 15 si 16 ani din Borodyanka, care au trecut prin violenta inexplicabila din partea kadyrovitilor. Despre corpurile a cinci tinere violate, sacrificate și lăsate pe drum. Va spun despre dezgustatorul „o sa ne futem pe khohlushkas (derogativ pentru ucrainience)” din apelurile telefonice interceptate. Iată ce voi spune ca răspuns la „marele balet rusesc.”

De fiecare dată când menționați „marii compozitori ruși”, vă spun povestea unei fete a cărei mamă murea încet în fața ei și a fratelui ei mai mic într-un subsol din Mariupol. Nu au putut pleca și au fost nevoiți să se ascundă în continuare de bombardamentul dintr-un subsol, acum doar cu corpul mamei lor moarte degradându-se încet lângă ei. Vă povestesc despre un adolescent din Hostomel al cărui tată fusese împușcat mortal în fața lui. Au încercat să-l omoare și pe el, dar nu au reușit. Despre o fată care a fost împușcată în față. Despre un copil mic care a trebuit să scape cu barca cu bunica lui. Bunica lui s-a înecat. Lipsește de o lună, fără noroc cu operațiunea de căutare. Iată ce voi spune ca răspuns la „marii compozitori ruși. ”

De fiecare dată când menționați „marea artă rusă”, vă spun povestea civililor, executați în raionul Makarovskyi. Cu mâinile legate, împușcați în spate. Aproximativ sute de cadavre pe străzile din Bucha, Irpin, Hostomel”. Despre gropile comune cu corpurile civililor, care, înainte de 24 februarie, trăiau în orașe liniștite. Iată ce voi spune ca răspuns la „marea artă rusă.”

De fiecare dată când menționați „marele teatru rusesc”, vă spun povestea unei femei din districtul Brovary din regiunea Kyiv, a cărei casă a fost jefuită de soldații ruși – au furat chiar și țiglele de pe acoperiș. Despre tancurile și APC-urile „cea de-a doua armată a lumii”, plină cu bunuri furate din casele ucrainene. Telefoane furate, tablete, televizoare, mașini de spălat, covoare, bijuterii, sticle de alcool, tigăi, haine, jucării, încălțăminte – cu practic tot ce au dat peste acei nemernici. Despre nevoia lor grăbită de a trimite tot ce au furat familiilor lor din Rusia, odată ajunși la granița cu Belarus. Despre vânzarea „pradei” lor pe piețele bieloruse. Iată ce voi spune ca răspuns la „marele teatru rusesc uitat de Dumnezeu. ”

De fiecare dată când menționați „marele cinematograf rusesc”, vă voi spune despre cai sacrificați în grajdurile din regiunea Kyiv. Despre animalele înfometate și uscate la o grădină zoologică din Yasnohorodka. Despre pielea arsă a unui pui de căprioară. Acum, țineți-vă bine: despre un câine ciobănesc, ucis și mâncat de ruși. Da, un câine. Da, mâncat. Iată ce voi spune ca răspuns la „marele cinematograf rusesc uitat de Dumnezeu. ”

De fiecare dată când menționați „marea literatură rusă”, vă voi spune despre zeci de apeluri interceptate între soldații ruși și mamele sau soțiile lor. Conversații, care nu au nici măcar o substanță iotă la ei: doar „fute” și „rahat”. Conversații, în care soțiile comandă ce pradă vor de la casele ucrainene. Conversații, în care mamele râd, când băieții lor drăguți le spun cum prietenii lor violează khohlushkas. Dacă omiți toate obscenitățile și înjurăturile din acele apeluri, vei auzi doar „bună” și „pa”. Iată ce voi spune ca răspuns la „marea literatură rusă.”

Nu există cultură rusă, literatură, cinema, artă, teatru și balet. Nu mai sunt. Există o țară de violatori, jefuitori, criminali și monștri. Oameni sălbatici, care nu se încadrează în paradigma niciunei societăți civilizate.”

Şi un comentariu la această postare, al administratorului paginii de Facebook „A şaptea dimensiune”, Dumitru Căruntu.

Miu Nicolae George: “Dragi iubitori de Rusia. Cine are telefon sau laptop rusesc? Sau haine din Rusia? Câți dintre voi ați fost în vacanțe pe acolo? Sau cați mergeți la restaurante rusești? Cum, nimic din ce aveți nu e „made in Russia”, și nici pe acolo nu ați călcat? Păi atunci, morții voștri de idioți, de ce nu mergeți voi în Rusia să aveți parte de toate minunile rusești posibile? României îi e bine în UE și NATO și i-ar fi și mai bine cu voi dispăruți în Rusia.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu