A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCXXIV)

vineri, decembrie 16, 2022 18:27

Belarus5 august 2022

Cam aici vor să ne aducă nostalgicii ceauşismului. În general, nostalgicii oricărui dictator şi oricărei dictaturi.

Şi dacă tot veni vorba de cizmarul grobian cu 4 clase, Nicolae Ceauşescu, cel care şi-a făcut soţia, analfabetă cu 3 clase, „academician doctor inginer”, doar România comunistă era moşia lu’ mă-sa, moştenită de la beţivanu’ de taică-su, cel care l-a fugărit de acasă pe Ceaşcă, nevoit să fure prin gări pentru a avea ce mânca, ei bine, dacă tot veni vorba de Odiosu’, iată câteva gânduri despre „marea” industrie comunistă de care fac atâta tam-tam nostalgicii dictaturii în care erai saltat de Securitate dacă nu crdeai în Geniul Carpaţilor, în cel mai iubit fiu al poporului, în Cârmaciul Naţiunii, în liderul mondial ce luptă pentru pace, în tovarăşul Nicolae Ceauşescu.

Dacă industria României comuniste era atât de performantă, cum dracu’ de se vindea doar cereale (popor înfometat) şi energie electrică (popor ţinut în întuneric) pentru a plăti datoria externă către FMI, datorie făcută de clica lui Ceauşescu în anii 60’-’70 când, nu-i aşa nostalgici bolşevici, în România era bine, se găsea un salam, o pâine etc., doar banii FMI-ului, ai capitaliştilor, produceau bunăstare?!

Ce nu spun nostalgicii comunismului criminal – din ignoranţă sau rea-voinţă – este adevărul conform căruia România comunistă avea 90% dintre schimburile comerciale externe cu ţările comuniste „frăţeşti” şi cu dictaturi odioase de prin Africa (Uganda, de exemplu) sau Asia (Iranul, diabolica dictatură religioasă). După decembrie 1989, acestea au dispărut şi, fără o retehnologizare cu investitori din Vest, din Occident, totul se poate transforma în ruine, cum s-a şi întâmplat deja, deoarece KGB-istul criminal Ion Iliescu a refuzat României şansa la prosperitatea Vestului, atunci când, în primele sale mandate, a fost vasalul Moscovei, adeptul unei politici caracteristice ţările bananiere din America de Sud, dintr-o anumită perioadă istorică.

3 august 2022

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat luni, în direct la TV, moartea liderului Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Teroristul a fost ucis în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în capitala Afganistanului, Kabul, printr-o lovitură cu dronă. El avea 71 de ani. (ziaristii.com)

yman al-Zawahiri

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu