A treia victimă a terorii comuniste din Basarabia

joi, aprilie 23, 2009 9:13
Posted in category Basarabia

Eugen TapuCadavrul lui Eugen Ţapu, un tânăr de 26 de ani, căruia îi plăcea să joace rugby, a fost adus la Soroca de către poliţie într-un sicriu ermetizat. Aceştia au lăsat părinţilor certificatul de deces şi, fără a oferi careva comentarii, au plecat. Mâine, 17 aprilie, corpul neînsufleţit al lui Eugen Ţapu va fi înmormântat. Referitor la cauza decesului, familia tânărului nu cunoaşte nimic. Potrivit lui Victor Său, primarul or. Soroca, există o legătură dintre decesul Eugen Ţapu şi protestul din 7 aprilie, deoarece poliţia refuză să ofere explicaţii suplimentare şi coincide data decesului cu data mitingului de la Parlament şi Preşedinţie.

Contactată de UNIMEDIA să ne ofere informaţii suplimentare, Tatiana Ţapu, sora răposatului, a declarat că “Eugen a decedat acum 9 zile. În rest, nu cunoaştem nimic”.

Primarul or. Soroca a mai precizat că deja cadavrul tânărului este într-o stare de descompunere. “Am sunat preoţii din Soroca şi vom fi mâine la înmormântare. Nimeni nu ştie unde a fost găsit. Poliţia nu oferă nicio informaţie. Există o legătură dintre acţiunea de protest din 7 aprilie şi moartea lui Eugen Ţapu, deoarece poliţia refuză să ofere explicaţii suplimentare şi coincide data decesului cu data mitingului de la Parlament şi Preşedinţie”, a mai declarat Victor Său.

Potrivit Ziarului de gardă, versiunea poliţiei este că Eugen Ţapu s-ar fi spânzurat într-un imobil din Chişinău cu şireturile de la încălţări. Ziarul mai precizează că familia pune la îndoială acest fapt, deoarece Eugen are peste 80 kg, astfel încât şireturile nu ar fi rezistat; Eugen nu are o tăietură pe gât care ar fi fost normal să apară după ce ar fi atârnat câteva zile de aceste şireturi; Eugen a fost un băiat plin de viaţă şi nu a dat niciodată de bănuit că ar fi copleşit de pesimism.

UNIMEDIA precizează că Eugen Ţapu a studiat la şcoala nr. 1 şi la liceul “C. Stere” din Soroca şi, ulterior, la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.

Amintim că, anterior, presa a scris despre alţi doi tineri, care au murit după ce au fost maltrataţi de către poliţie, în urma acţiunilor de protest de la Parlament şi Preşedinţie.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “A treia victimă a terorii comuniste din Basarabia”

 1. Profitorii Revoluţiei române din 1989 | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2015 at 13:13

  […] A treia victima a terorii comuniste din Basarabia […]

 2. Criminalul Voronin, ruşii şi românii din Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 10:18

  […] A treia victima a terorii comuniste din Basarabia […]

 3. 7 octombrie – zi de doliu | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 10:24

  […] A treia victima a terorii comuniste din Basarabia […]

 4. În România, mai există oameni dispuşi să moară pentru adevăr şi dreptate | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 10:27

  […] A treia victima a terorii comuniste din Basarabia […]

 5. Urmaşii foştilor criminali din 1989 s-au reîntors la Timişoara (locul faptei) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 10:28

  […] A treia victima a terorii comuniste din Basarabia […]

 6. În Modova kaghebistului Iliescu, memoria eroilor din 1989 este batjocorită zilnic | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 10:32

  […] A treia victima a terorii comuniste din Basarabia […]

Adauga un comentariu