Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi

joi, aprilie 16, 2009 7:52
Posted in category Basarabia

ChisinauArestările au continuat la Chişinău miercuri, când Voronin a anunţat amnistierea protestatarilor

Arestările în cazul protestelor de săptămâna trecută au continuat la Chişinău miercuri, în ziua când preşedintele Vladimir Voronin a anunţat amnistierea tuturor celor reţinuţi în urma manifestaţiilor, informează Ziarul de Gardă în ediţia electronică.

Astfel, Radu Lungu din Chişinău a fost arestat miercuri pentru a doua oară, după ce fusese eliberat şi făcea o cură de tratament cu perfuzii din cauza bătăilor pe care le-a primit. Potrivit avocatului său, Radu Lungu a fost reţinut la 7 aprilie şi dus de poliţişti în garajul Parlamentului, unde a fost bătut cu cruzime alături de alţi tineri. După aproximativ două ore a fost transferat cu un Mercedes la sectorul de poliţie Buiucani, unde i s-au legat mâinile cu propria curea de la pantaloni şi a fost pus să stea în genunchi mai multe ore.

Radu spune că totuşi a fost bătut mai puţin decât alţii, pentru că nu avea desenat pe obraz un tricolor.

Cei care aveau desenat tricolorul pe obraz erau bătuţi până nu se mai vedea nici urmă de desen, povesteşte el. În cursul nopţii a fost silit să semneze nişte acte pe care nu le-a citit, iar dimineaţa i s-a dat voie să plece, dar fără buletinul de identitate care a fost oprit de poliţişti, împreună cu banii pe care îi avea la el. Ajuns acasă, s-a simţit rău din cauza bătăilor şi a fost consultat de un medic, care i-a indicat perfuzii zilnice.

Miercuri, Procuratura Buiucani l-a sunat şi l-a somat să vină pentru o discuţie. Radu a întrebat dacă este o citaţie şi i s-a spus că „apelul telefonic este tot ca o citaţie”. A mers acolo şi a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind transferat la Comisariatul General de Poliţie. Avocatul spune că Radu nu şi-a putut continua tratamentul.

Pe de altă parte, Ziarul de Gardă informează şi că şase minori sunt daţi dispăruţi, după ce au fost ridicaţi de poliţie. Părinţii fraţilor Curechi, ai lui Dumitru Târsână, Ion Tudorache, Ion Certan şi Serghei Donici îi caută la secţiile de poliţie din toată ţara, dar nu au reuşit să afle nimic despre ei.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi”

 1. Hussein Obama, prietenul invadatorilor și teroristilor | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2014 at 19:55

  […] Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: criminali, libertate, rusificarea […]

 2. Ion Ţâbuleac – a doua victimă cunoscută a represiunii comuniştilor de la Chişinău | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 9th, 2015 at 16:36

  […] Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi […]

 3. Apel contra crimelor comuniste de la Chişinău | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 9th, 2015 at 17:18

  […] Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi […]

 4. A treia victima a terorii comuniste din Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 9th, 2015 at 18:18

  […] Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi […]

 5. In problema terorii din Basarabia, UE+USA=indiferenta vecina cu crima | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2016 at 16:05

  […] Bestiile bolşevice de la Chişinău continuă să aresteze şi să tortureze oameni nevinovaţi […]

Adauga un comentariu