Analize pariuri sportive

marți, ianuarie 24, 2023 7:39
Posted in category Diverse

Ponturi fotbal

Fascinantă mai este şi lumea pariurilor sportive. Fiecare casă de pariuri formează, la rândul ei, o lume aparte, cu propriile reguli şi proprii câştigători. Poate şi de aceea o platformă de analize pariuri sportive este binevenită. Acolo găsim informaţii despre toate evenimentele importante din lumea sportului. O lume extrem de dinamică şi în care zilnic apar noutăţi, apare evenimentul care poate schimba optica.

Prima mea întâlnire cu lumea pariurilor sportive s-a produs în perioada în care eram student. Fiind vorba de perioada anterioară anului 1989, atunci când fotbalul, sportul în general, era un refugiu în faţa banalităţii cotidianului, îmi plăcea să joc la pronosport, aşa cum se numea atunci. Era celebrul triplet 1, X, 2, adică 1 pentru victoria gazdelor, X pentru egal şi 2 pentru victoria oaspeţilor. Meciurile erau din campionatul italian şi/sau din cel românesc de fotbal.

Cum în acea perioadă nu se publicau nicăieri Ponturi Fotbal, fiecare paria după cum îl ducea capul şi inspiraţia de moment. E adevărat, prin parcuri şi prin alte locuri, grupurile de microbişti discutau aprins despre tot felul de scenarii pentru sfârşitul de săptămână fotbalistică.

Odată, la propunerea unui coleg de cameră din căminul studenţesc, ne-am hotărât patru băieţi să punem fiecare câte 600 de lei, echivalentul a vreo 300 de lei astăzi, şi să acoperim toate variantele posibile. Era un calcul matematic al unuia dintre colegi, foarte pasionat de aşa ceva. Acesta a lucrat cam o lună la o „schemă de joc”, adică la acoperirea tuturor posibilităţilor, aşa cum afirma colegul nostru. „Nu avem cum pierde banii; în cel mai rău caz, recuperăm doar banii investiţi”, spunea colegul care se ocupase intens de strategia de joc.

La început nu prea aveam încredere în faptul că, odată investiţi acei bani, îi voi mai recupera vreodată. Prins cu alte treburi, nu eram la curent cu „schema de joc” a colegului meu, mai ales că, în acea perioadă, repet, nu existau informaţii pertinente, precum ponturi premier league, pe care să te bazezi. Dar am zis să merg pe flerul colegului mei, mai ales că şi ceilalţi băieţi au sărit cu banii.

După ce a strâns banii de la noi, colegul cu „schema de joc” a mers la cea mai apropiată agenţie Loto pronosport (aşa se numea atunci) şi a început să completeze zeci de variante de joc. Noi ceilalţi ne-am văzut de viaţă, aşteptând cu nerăbdare sfârşitul de săptămână pentru a vedea ce se îmtâmplă. Nu ştiu exact cum este astăzi, dar în acea perioadă stundenţii nu prea aveau bani, aşa încât acea sumă investită însemna cam toate economiile noastre din ultima perioadă.

Şi a venit ziua de duminică, mai precis seara de duminică, în care am aşteptat cu sufletul la gură să ne spună colegul care ştia cel mai bine cum stăm cu câştigul în funcţie de rezultate, acel 1, X, 2, dacă am câştigat ceva sau nu. Ei bine, după ce am auzit al radio rezultatele, colegul nostru ne-a anunţat că am câştigat. Nu, nu am devenit milionari, ci doar ne-am recuperat banii şi ceva pe deasupra, o sumă nu foarte mare, dar nici de neglijat, sumă ce ne-a permis o ieşire în următorul sfârşit de săptămână la un restaurant din apropiere, cu tot cu iubite, prietene şi ce mai aveam pe atunci.

Deşi în următoarea perioadă nu am mai jucat sume atât de mari, şi din cauza faptului că acel coleg nu s-a mai ocupat o lună de zile de calcule din domeniul probabilităţii, am rămas cu nostalgia acelor vremuri romantice, în care lumea pariurilor sportive facea parte din viaţa noastră de zi cu zi.

Astăzi, într-o altă lume, dominată de accesul la informaţii, avem privilegiul să alegem în cunoştinţă de cauză, să avem toate datele pentru pariuri inspirate, aducătoare de satisfacţii financiare şi sufleteşti.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu