George Pruteanu a fost condamnat, în 1976, la 2 ani de puşcărie pentru furt calificat

duminică, ianuarie 8, 2017 16:42
Posted in category Justitie

George PruteanuGeorge Pruteanu, patrihoțul care-l dojenea pe Horia-Roman Patapievici și lua apărarea minerilor-criminali, care în 1999 voiau să transforme România, a nu știu câta oară, într-un teritoriu neguvernabil, în care orice gașcă de nenorociți poate distruge această țară

Sper că vă mai amintiți anul 1999, în care mafia PSD-istă se ocupa cu încălcarea embargoului petrolier impus regimului criminal de la Belgrad (și cu apărarea acestui regim), ceea ce l-a determinat pe Emil Constantinescu, Președintele Romaniei de atunci, să spună celebra “În NATO nu se intră la braț cu Miloșevici” și în care Miron Cozma și compania de securiști-mineri, susținuți pe față de pupincuristul Elenei Ceaușescu, Vadim Tudor, și pe la spate de partidul condus de KGB-istul criminal Ilici Iliescu, intenționau să facă o altă vizită de lucru la București (a fost, atunci în 1999, ultima mineriadă, din seria celor care au transformat România într-o țară barbară). Ei bine, în acel an 1999, TVR-ul avea la o oră de maximă audiență emisiunea “țărănistului”, devenit “independent” (era senator), George Pruteanu “Doar o vorbă să-ți mai spun”, în care stimabilul explica populimii incapabile să pună mâna pe un DEX cum se vorbește corect limba română. Mi-a rămas în memorie o emisiune a acestui Pruteanu în care o ținea tanga-langa cu teoria conform căreia minerii “pașnici” nu trebuie bruscați de autorități deoarece ei vin în București cu pâine și sare, nu cu bâte și alte instrumente “pașnice”. Și dacă azi ne minunăm de un pușcăriaș ca Dragnea, ce este parlamentar, ba mai mult decât atât, trebuie să știm că Parlamentul a fost, de la 1990 încoace, populat cu foști pușcăriași, care au avut tupeul și nesimțirea să se considere aleșii poporului, exemple demne de urmat, modele pentru societatea de azi. Iar unul dintre aceste exemple este și George Pruteanu

Cum furau George Pruteanu și prietenul său infractor din curțile și mașinile oamenilor

Iată un material publicat în “Academia Cațavencu”, nr. 277/1997.
Când bărbatul Iuga (președintele Sindicatului Liber din TVR – n.m.) a contestat pe motive administrativ-politice dreptul senatorului George Pruteanu, președintele Comisiei parlamentare de Învățământ, de a-și înfăptui pe postul național emisiunea satirico-culturală, am crezut că megaliderul sindical este un maniac în stare să-și fure singur căciula televiziunii de dragul paragrafelor regulamentare.
Însă, după ce heruvimul sindical cu barbă și-a călcat pe inima oțelită de sute de zile de grevă a foamei și a dat în vileag adevăratele motive ale înverșunării sale împotriva oportunității ca omul Pruteanu să facă educație națională, ne-am repezit cu sufletul la gură pe câmpiile din preajma Iașiului acolo unde am găsit file cutremurătoare din dosarul nr. 11758/1975, pe care le publicăm așa cum le-a redactat instanța judecătoriei în ședința publică de la 29 ianuarie 1976, când l-a condamnat la 2 ani de temniță grea.

Prin rechizitoriul procuraturii locale Iași din 2 decembrie 1975, au fost trimiși în judecată inculpații Calmuschi Doru-Constantin și Pruteanu George-Mihail, deținuți în Penitenciarul Iași pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu, după cum urmează:
În perioada octombrie-noiembrie 1975, inculpații au comis un număr de 8 furturi în dauna cetățenilor, sustrăgând piese auto și alte bunuri, după cum urmează:

  1. În noaptea de 21-22 octombrie 1975, au pătruns într-un atelier aflat în curtea reclamantului Dantov din Iași, de unde au sustras o geantă, în care se aflau mai multe scule de lăcătușerie, 2 undițe, un scaun pescăresc, un fierăstrău și o damigeană. Toate bunurile au fost duse la locuința inculpatului Pruteanu George, unde au fost găsite și restituite reclamantului.
  2. În noaptea de 28-29 octombrie 1975, au pătruns în curtea locuinței reclamantului Brănișteanu Mircea din Iași, str. C. Vodă nr. 36, de unde au sustras un cadru de motocicletă scuter Manet în valoare de circa 600 lei, pe care l-au dus la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde a fost găsit și restituit părții vătămate.
  3. În noaptea de 31 octombrie 1975, au mers la locul de parcare auto de lângă Spitalul de neurochirurgie din Iași, unde, de la o motocicletă a reclamantului Rusu Neculai, au demontat și sustras parbrizul și oglinda retrovizoare, bunuri în valoare de 400 lei, care au fost duse la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde au fost găsite și restituite părții vătămate (pe atunci se mai găseau bunurile furate, nu ca azi – n.m.)
  4. În noaptea de 31 octombrie 1975, au patruns în curtea locuinței reclamantului Liviu Mihai din Iași, str. Sărărie nr. 144, unde, de la autoturismul proprietate personală a reclamantului, au sustras un far de ceață și antena radio, bunuri în valoare de 600 lei, pe care le-au dus la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde au fost găsite si restituite părții vătămate.
  5. În noaptea de 1-2 noiembrie 1975, au pătruns în curtea reclamantului Dârdală D-tru din Iași, str. Ralet nr. 1, de unde au sustras o menghină în valoare de 100 lei, pe care au dus-o la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde a fost găsită și restituită părții vătămate.
  6. În noaptea de 3-4 noiembrie 1975, au pătruns în subsolul blocului din Iași, str. Cuza Vodă nr. 8, sc. A, unde, cu ajutorul unui clește, au forțat dispozitivul de închidere de la ușa boxei reclamantei Gorgan Elisabeta, pătrunzând în acea boxă, unde au sustras o bicicletă marca Ucraina, o canistră de material plastic de 20 litri, mai multe scule necesare meseriei de sculptor, un motor electric, 4 borcane a câte 0,800 kg cu zacuscă, 2 borcane a câte 3 litri cu gogoșari și un borcan de 3 litri cu zarzavat conservat, bunuri în valoare totală de circa 2000 lei, care au fost duse la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde au fost găsite și restituite părții vătămate. Tot in noaptea de 3-4 noiembrie 1975, inculpatul Calmuschi Doru a pătruns în autoturismul Dacia 1300, proprietatea lui State Ioan din Iași, Piața Unirii, care era parcată la locul de parcare de lângă OJT Iași, de unde a sustras suma de 20 lei, un pachet de țigări străine și un termometru de cameră.
  7. În noaptea de 3-4 noiembrie 1975, inculpatul Calmuschi Doru s-a înțeles cu inculpatul Pruteanu George să meragă în locul în care era parcată mașina reclamantului State Ioan, de unde au sustras o oglindă retrovizoare, două penițe tip fantezie, două undițe chinezești aflate în huse speciale și două bibelouri ce se poartă în autoturism, bunuri care au fost duse la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde au fost găsite și restituite părții vătămate.
  8. În noaptea de 25-26 octombrie 1975, au pătruns în curtea locuinței reclamantului Gherghelaș Robert din Iași, str. Golia 1, unde, de la un cadru al motocicletei scuter Manet, au demontat și sustras ghidonul, farul și ceasul km., bunuri în valoare de circa 500 lei, care au fost duse la domiciliul inculpatului Pruteanu George, unde au fost găsite și restituite părții vătămate.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “George Pruteanu a fost condamnat, în 1976, la 2 ani de puşcărie pentru furt calificat”

  1. Iulius says:

    iulie 30th, 2022 at 14:28

    LA PUTERE SUNT TOT ĂÌA …TREZIREA ROMÂNAŞI !!!

Adauga un comentariu