Aparatele de aer conditionat tip duct si caseta de tavan

sâmbătă, aprilie 18, 2015 8:58
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniUn sistem tip duct functioneaza in acelasi fel ca si un sistem split prin faptul ca o unitate exterioara este conectata la una interioara. Diferenta consta in faptul ca unitatea interioara a sistemului tip duct este plasata in interiorul tavanului, iar curgerea aerului este directionata in fiecare camera prin conducte mari, izolate. Unitatile ducturi sunt concepute pentru a oferi racoare in intreaga casa.

Aerul conditionat duct permite racirea zonelor multiple in acelasi timp. Aparatele moderne, permit deseori racirea zonala- ceea ce inseamna ca ofera racirea unor parti specifice ale casei cand si cum este nevoie, fara a raci in mod necesar intreaga locuinta. Ciclurile ducturi reversibile au de asemenea avantajul de a putea si incalzi.

Aerul conditionat tip duct vs. sistemele split

Unitatile duct sunt considerate mai scumpe de achizitionat si instalat decat traditionalele unitati de perete ale sistemelor split si nu numai din cauza ca sunt concepute pentru a furniza rezultate mai bune. Acestea folosesc de asemenea mai multa energie, chiar si in cele mai economice moduri.

Avantajul evident al unei unitati tip duct este acela ca poti folosi un singur sistem pentru a raci o intreaga casa, cu toate acestea daca consideri achizitionarea unui astfel de aparat trebuie sa evaluezi de asemenea cat de multa racire necesita casa ta si daca un duct este cea mai economica modalitate de a asigura confort unde si cand ai nevoie.

Calcularea cerintelor pentru aerul conditionat in casa ta nu este la fel de simplu ca adunarea unor numere- exista multe variabile implicate in instalarea aerului conditionat tip duct pentru un numar mai mare de camere. Insa, aceste tipuri de aparate prezinta avantaje precum: o singura solutie pentru intreaga casa, eficienta, discretie, racirea tuturor partilor casei si poate fi mai economic decat instalarea mai multor unitati mai mici.

Aerul conditionat caseta de tavan

Unitatile casete functioneaza la fel ca sistemele split cu unitati pentru perete, cu diferenta ca acestea sunt instalate in tavan, la fel ca si cele tip duct. Unitatea interioara in sine sta chiar in tavan si distribuie aer conditionat prin doua, trei sau patru parti. Unitatea exterioara a acestui sistem este montata afara, in acelasi mod ca si cea a unui sistem split.

Performanta unei unitati caseta de tavan este in general comparabila cu cea a altor tipuri de sisteme, chiar daca acestea sunt in general instalate in zone comerciale sau birouri, ele tind sa fie mai puternice decat sistemele montate pe perete. Acestea sunt potrivite in special circumstantelor in care sistemele split sau alte sisteme pot fi nepotrivite. Unitatile caseta de tavan tind sa fie mai scumpe decat alte sisteme.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu