Ateii din USL vor obscurantism religios în școlile din România

luni, martie 11, 2013 19:44
Posted in category Educatie

Vrem spitale, nu catedraleNu este prima oară când, pe acest site, este abordată problema îndoctrinării religioase prin intermediul sistemului educațional. Neocomuniștii lui Ilici KGB Iliescu au cedat unor interese obscure și au hotărât, în anii ’90, introducerea religiei în școlile din România. Mai precis, a religiei ortodoxe, celelalte culte fiind nesemnificative la nivel național. Rezultatul? Zero, la nivel de societate. Trăim într-o țară unde ești furat, ucis etc., dar țara este creștină (hă, hă, hă). Și atunci de ce să mai arunci cu bani publici, plătind orele de religie?

De exemplu, cehii care sunt majoritar atei (aproximativ 60% dintre cehi se declară atei) nu sunt mult mai civilizați decât românii și cu o imagine de mii de ori mai curată în ochii celorlalte țări? Normal că sunt, adică nu prezența sau absența îndoctrinării religioase este importantă. Știți la ce sunt bune orele de religie? Sunt de umplutură. Profesorului X îi mai trebuie niște ore și atunci acele ore de religie sunt numai potrivite pentru a fi mulțumit respectivul. Credeți că învață mulți la aceste ore? Hai să fim serioși. Plus că programa școlară la religie este alcătuită exact pentru spălarea creierelor unor copii ce teoretic vor trăi într-o societate bazată pe ratiune și înțelegerea unor legi universale care stau la baza acestei lumi. Nu mai dăm exemple deoarece am lungi inutil postarea.

Continuând aceeași politică din anii ’90, USL-iștii atei introduc obligativitatea orelor de religie la ciclul primar, adică tocmai atunci când copii iau prima dată contact cu lumea văzută prin ochii școlii. În loc să introducă ore de informatică, precum în țările dezvoltate, USL-iștii par mult mai procupați de cultivarea obscurantismului religios. Doar cei care fură sărutând icoane au votat USL-ul criminal. Legat de subict, haideți să vedem câteva opinii postate pe cele mai accesate site-uri din România, păreri cu care USL-iștii oricum se șterg la fund.

„Dragi cititori, asteptarea a luat sfarsit: biserica si-a cumparat ministri (ca are de unde). Prin urmare, Ministerul Educatiei a venit cu propunerea ca religia in scoli, in clasele pregatitoare cel putin, sa fie OBLIGATORIE. Cu alte cuvinte, indiferent ca vrei sau nu, copilul tau va fi obligat sa asculte un profesor de religie care, dupa cum stim, ii va baga in cap mizeriile binecunoscute. Adica, pustiul tau care, la acea varsta are creierul ca un burete, va afla cum i se va imbolnavi mamica pentru ca el nu i-a dat jumatate de mar colegei de banca, cum ii va muri bunicul pentru ca-l pedepseste barbosul ca nu a impartit guma cu prietenul din fata blocului si asa mai departe. Si, bineinteles, va afla cum mersul si cotizatul la biserica il va scuti de toate aceste neplaceri. Pentru ca traim in era in care banul rezolva orice. Iti aduce inclusiv iertarea divina. Ce ma distreaza e altceva. Daca veti privi reportajul de mai jos, veti vedea cum toti boşcalăii care mai au o băşină pana sa le cante popa isi dau cu parerea ca e foarte bine ca plozii nostri sa fie indoctrinati de mici. Pentru ca-s invatati de bine, nu de altceva. Pentru ca d-aia 98% dintre detinuti sunt credinciosi si 2% atei.” (Citat din articolul In sfarsit, biserica a ajuns si in politica)

Inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie incalca dreptul la libertatea constiintei – Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

„Daca s-ar recunoaste (cum ar fi legal) faptul ca religia poate fi doar facultativa, atunci profesorii de religie nu ar putea fi angajati permanent in scoli, ci doar prin contracte temporare, pe an scolar”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos. Potrivit acestuia, „inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie – adica de catre stat – incalca dreptul la libertatea constiintei, dreptul parintilor sau al tutorelui legal de a asigura potrivit propriilor convingeri educatia copilului. Nicio persoana din Romania nu este obligata sa raspunda la o intrebare cu privire la apartenenta sa la un cult”.

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat pentru HotNews.ro ca „la inscrierea copilului in anul scolar parintele nu are obligatia sa raspunda la intrebarea functionarului scolar privitor la apartenenta religioasa”. Potrivit acestuia, „legal ar fi daca s-ar oferi dreptul oricarui parinte sa isi inscrie sau nu copilul la ora de religie, adica dreptul de a alege, tocmai ce prevede si Constitutia in art. 29 alin. (6)” [Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine – art. 29 alin. (6) din Constitutie – n.red.].

Declaratiile integrale ale lui Csaba Asztalos, presedintele CNCD, pentru HotNews.ro:

„Inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie – adica de catre stat – incalca dreptul la libertatea constiintei, dreptul parintilor sau al tutorelui legal de a asigura potrivit propriilor convingeri educatia copilului. Nicio persoana din Romania nu este obligata sa raspunda la o intrebare cu privire la apartenenta sa la un cult. Legea protectiei datelor personale interzice acest lucru. Deci, la inscrierea copilului in anul scolar parintele nu are obligatia sa raspunda la intrebarea functionarului scolar privitor la apartenenta religioasa.

Legal ar fi daca s-ar oferi dreptul oricarui parinte sa isi inscrie sau nu copilul la ora de religie, adica dreptul de a alege, tocmai ce prevede si Constitutia in art. 29 alin. (6). Dreptul de a inainta o cerere pentru revocarea copilului de la ora de religie este o pacaleala, o comedie, nu o alegere. De ce sa inaintez eu o cerere pentru a-mi revoca copilul daca eu nu am ales sa-l inscriu la ora de religie?

Daca reprezentantii cultelor au propria convingere si incredere in rolul lor in scoli, atunci de ce nu au incredere in parinti pentru a le recunoaste dreptul de a alege? Sau vorbim doar de o relatie de frica si nu credinta?

Pana la urma, daca s-ar recunoaste (cum ar fi legal) faptul ca religia poate fi doar facultativa, atunci profesorii de religie nu ar putea fi angajati permanent in scoli, ci doar prin contracte temporare, pe an scolar.

Ministerul Educatiei ar fi trebuit sa formuleze reguli, cerinte minime pentru scoli in vederea asigurarii unor activitati alternative pentru cei care nu frecventeaza ora de religie”.

Legea Educatiei Nationale: Elevii pot sa nu frecventeze orele de religie, la solicitarea scrisa a parintilor

Amintim ca dezbaterea privind numarul de ore de religie in scoala si modalitatea de inscriere la aceasta materie a fost lansata odata cu punerea in dezbatere de catre Ministerul Educatiei a planului-cadru pentru invatamantul primar. Potrivit planului, Religia face parte din materiile obligatorii inca din clasa pregatitoare.

Legea Educatiei Nationale prevede ca parintii isi pot retrage copiii de la ora de religie, printr-o solicitare scrisa. Ce spune Legea Educatiei Nationala in vigoare la acest moment:

„Art. 18. – (2) La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina”. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Ateii din USL vor obscurantism religios în școlile din România”

 1. Cretin în sutană | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 20:13

  […] Ateii din USL vor obscurantism religios în școlile din România […]

 2. Ucis de comuniști, Vladimir Ghika ajunge în calendarul catolic | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 20:19

  […] Ateii din USL vor obscurantism religios în școlile din România […]

 3. Ortodoxismul ucide România | A șaptea dimensiune says:

  martie 21st, 2015 at 14:53

  […] Ateii din USL vor obscurantism religios în școlile din România […]

Adauga un comentariu