Autarhia, un mod de viata excelent!

vineri, august 3, 2018 12:15
Posted in category Diverse

Casa PreeriaPentru cei care nu sunt inca familiarizati cu acest concept, autarhia este un mod de viata occidental, care prinde din ce in ce mai bine in randul tinerelor familii, care vor sa adopte un stil de viata total autonom, infiintand o ferma autarhica. Descrierea principala a ei ar fi o gospodarie mica, familiala, in care totul functioneaza independent si se intretinere singura, producand propria energie si alimentele necesare vietii. In ideal, aceasta este vazuta ca fiind absolut independenta din punct de vedere economic, al canalizarilor, sistemelor de incalzire, aprovizionarea cu apa, etc. Practic, o proprietate autarhica functioneaza de una singura, dupa propriile reguli. Astfel, cei care isi duc viata intr-un astfel de mod, au nenumarate beneficii, de la modul de procurare al hranei pana la nivelul costurilor lunare, care se reduc considerabil de mult. O astfel de locuinta, numita ferma datorita modului ei de functionare, se bazeaza pe o imbinare a metodelor traditionale cu tehnlogia de ultima ora, care asigura intretinerea unei agriculturi ecologice si cat mai stabile. Desigur, e nevoie de ustensile si aparaturi performante, precum remorci, incarcatoare frontale, unelte si utilaje diverse. Poti sa vezi preturile incarcatoarelor frontale pe site, unde iti vei face o idee in legatura cu micile investitii necesare. La noi in tara, foarte putine persoane au adoptat un astfel de stil de viata, insa, in occident, este foarte popular si raspandit, atat in zonele rurale cat si in micile orasele. De asemenea, la MAGAZIA LU COSTICA vei gasi lucruri pentru casa, solutii optime de depozitare si diverse aparate pentru agricultura si zootehnie.

Iata cateva motive pentru care se crede ca acest mod de viata este unul ideal:

Te-ai gandit vreodata la o viata total rupta de orice sistem, o viata in care tu sa decizi cum functionezi, fara sa fii nevoit sa te agati de sistemul economic murdar, fara sa platesti pentru apa pe care o bei, pentru energia de care ai nevoie si pentru mancarea toxica din supermarketuri? Acest gen de ferma poate sa fie gandita si pentru a vinde energie sau diverse produse agricole, ceea ce o desemneaza total independenta economic.

  • Ea nu are nevoie de aprovizionarea de alimente, deoarece le produce singura.
  • Sistemul energetic ales este si el independent, la atitudinea celor care detin o astfel de locuinta. Proiectul poate sa difere, in functie de membrii familiei si de nevoile acestora. Sunt foarte multe ferme de genul acesta care, desi functioneaza independent din punct de vedere tehnic si economic, familiile aleg sa cumpere in continuare diverse produse din categoria animala , deoarece nu vor sa tina animale in gospodaria lor si opteaza numai pentru sere cu legume si fructe. Totusi, acesta este un pas imens si reprezinta o decizie curajoasa din partea oricui se decide sa adopte acest stil de trai.
  • De regula, casa va fi in totalitatea ecologica, cu cele mai versatile instalatii si metode de incalzire, costurile unui astfel de proiect fiind minime, adica extrem de mici.
  • Pe langa avatanjele legate de buget, o casa ecologica reprezinta un mediu mult mai sanatos, este foarte rezistenta la fenomene ale naturii iar timpul de ridicare a constructiei este foarte scurt.
  • Cantitatea de energie necesara pentru o astfel de gospodarie este extrem de mica, cu mult mai scazuta fata de o locuinta normala. Pentru a asigura energia, se folosesc tehnologii precum panourile solare, turbine eoliene, pompe hidraulice cu soc si multe alte variante care sunt disponibile pe piata. De asemenea, exista si sisteme de ventilatie care pot reduce foarte mult pierderea de caldura, ele avand rolul de a recupera o mare parte din ea. Acest sistem da un randament foarte bun si incurajeaza cu mult reducerea consumului.

Nu in ultimul rand, avantajul unei ferme autarhice este libertatea. Esti eliberat de orice constrangere politica, econimica si sociala, asa ca te poti ocupa numai de dezvoltarea ta personala. In felul acesta, oamenii care adopta un atfel de stil de viata isi pot dezvolta abilitatile noi si talente, mentinand un trai sanatos, o alimentatie pe masura, astfel indeplinindu-si visurile si idealurile.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu