Avantajele unei maşini electrice

sâmbătă, noiembrie 28, 2020 8:12
Posted in category Diverse

Ford TChiar dacă prezentul, anul 2020 mai exact, aduce şi destule necazuri cu această pandemie de Coronavirus, tehnologia merge mai departe. În acest articol, vom vorbi despre masini electrice. Dacă urmaţi link-ul anterior, şi merită s-o faceţi, veţi vedea câteva modele de maşini electrice, la preţuri accesibile, ce merită achiziţionate. Eu deja am ochit una şi am comandat-o. Vreau să conduc o maşină electrică. Nu am făcut-o niciodată până acum, dar a venit momentul mult aşteptat.

S-ar putea ca unii dintre voi, cititorii acestui site, să se întrebe ce avantaje aduce o maşină electrică. Ce mare scofală este să înlocuieşti maşina tradiţională la români, bazată pe combustibil lichid, cu una electrică. Ei bine, dragii moşului, maşina electrică are câteva avantaje certe în comparaţie cu maşina alimentată cu motorină, benzină etc. Haideţi să vedem câteva dintre aceste avantaje.

  • Pe termen lung vom economisi bani. Ceea ce nu-i de ignorat. Până la urmă, folosirea şi întreţinerea unei maşini înseamnă nişte bani cheltuiţi lunar din bugetul fiecăruia dintre noi. Ei bine, o maşină electrică aduce o economie substanţială la acest buget. Se poate face şi un calcul, dar n-am să vă plictisesc cu calcule matematice, din care reiese că alimentarea unei maşini electrice este de 5 ori mai ieftină decât alimentarea unei maşini clasice, bazată pe combustibil lichid, la suta de kilometri.
  • Maşinile electrice nu poluează. Poluarea reprezintă o mare problemă a zilelor noastre. Cu toţii ne dorim să respirăm un aer cât mai curat, nu poluat de la miile de maşini pe care le întâlnim zilnic în marile oraşe. Ei bine, folosind o maşină electrică, această poluare se reduce. De altfel, în România, în primele şase luni ale anului 2020, vânzările de maşini electrice au crescut cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (2019), ceea ce înseamnă că oamenii au realizat cât de avantajos este să foloseşti o maşină electrică în locul unei maşini diesel sau pe benzină.
  • Şi tot la masini electrice nu poate fi trecut cu vederea un alt avantaj: motorul este silenţios şi are aceleaşi performanţe ca la maşinile alimentate cu benzină sau motorină. Ca să nu mai spunem că putem beneficia şi de un bonus, oferit de guvern, în cazul achiziţionării unei maşini electrice.

Preţurile sunt accesibile (intraţi pe site şi vedeţi), chiar foarte accesibile, aşa încât avem toate motivele să ne completăm garajul personal cu încă o maşină de viitor (prevăd că maşinile electrice vor domina piaţa maşinilor în 10-15 ani), maşina electrică.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu