Barbaria nordului Moldovei (I)

marți, noiembrie 5, 2013 19:52
Posted in category Educatie, Locale

Caini inocentiA fi intelectual cu un minim grad de libertate, în gândire, în barbaria din nordul Moldovei este o povară care, uneori, te copleșește. În regiunea lui “uoi” (inclusiv învățători și profesori din această zonă folosesc acest apelativ extrem de urât), șansele de salvare sunt minime. Vorbim de salvare morală și/sau intelectuală. Ca să-l citez pe numitul Stan Costin-Ionuț (care mi-a adresat de câteva ori cuvinte greu reproductibile, inclusiv amenințări), din barbaria numită Havîrna, sunt “la marginea civilizației” (normal, el este în centru), adică sunt unul din “fraierii” care, în schimbul unui salariu de mizerie, încerc să aplic ceea ce am studiat într-o facultate. E frumos să vii în nordul Moldovei pentru două, trei zile, să vezi ce oameni necăjiți și săraci (unii cu duhul) populează această zonă. Dacă însă locuiești aici și ai “tupeul” să gândești altfel, vei avea numai probleme. Lipsa de educație, de credință în niște valori, de comportament decent etc. fac din această zonă ceva demn de pleonasticul “moldovean prost” cu care bucureștenii, și nu numai ei, etichetează această zonă, nu fără un sâmbure de adevăr. Dar să trecem la fapte, așa cum sunt ele.

La 11 ani, ucigași de animale nevinovate

Poate cel mai dureros adevăr pentru populația îndobitocită, în marea ei parte, de aici este disprețul total față de legile acestei țări, precum și întunericul în care trăiesc cei mai mulți de pe aici. Dacă nu credeți, mergeți într-o școală de pe aici și întrebați ce sărbătoresc românii pe 1 Decembrie. Atenție, în școli majoritatea nu știu, vă imaginați ce știu cei care au terminat de mult cu școala. Una din legile României protejează animalele nevinovate, mai precis câinii, ce pot fi eutanasiați, totuși, în anumite condiții. Nu sunt împotriva eutanasierii unor animale bolnave sau agresive, numai că această operație nu trebuie făcută barbar, ci de către cei responsabili cu această operațiune, într-un mod cât mai pașnic. Întâmplarea pe care am văzut-o în octombrie pe aici este și rezultatul campaniei violente împotriva câinilor realizată de rahaturile de televizuni din România, niște jeguri ale presei românești.

Pentru cei care au uitat, haideți să ne amintim de la ce a pornit respectiva campanie. O babă senilă (și bețivancă) se duce cu nepoții în parc. În loc să se ocupe de aceștia, baba numără fluturii din mintea ei puțină. Între timp, unul din copilași intră într-o curte străină și este atacat de câini. Oare părinții nu l-au învățat să nu umble în curți străine? Fac aici o paranteză, pentru a povesti ce educație au copii din Anglia, legat de intratul în curți străine.

Doi copii se jucau pe străduță, într-un orășel din Anglia. La un moment dat, unul din ei scapă mingea în curtea vecinului, curte fără gard, adică tocmai se turnase temelia pentru un nou gard. Din câțiva pași copilul ar fi luat mingea. Numai că, nefiind în regiunea lui “uoi”, acei pași nu au fost făcuți, pentru englezi educația fiind mai presus de orice. Copilul s-a dus acasă, i-a povestit unuia din părinți că mingea este în curtea vecinului, iar respectivul părinte a dat telefon vecinului, cerându-i scuze pentru deranj și rugându-l să-i dea voie copilului să ia mingea, ceea ce s-a și întâmplat.

Dar să revenim. Rezultatul campaniei împotriva câinilor, susținută de minți bolnave, are ca efect barbaria de mai jos. Nu poți emite pretenții, mâncător de mămăligă, să ai parte de respectul lumii civilizate, din moment ce te comporți mai rău ca cei din Evul Mediu.

Pe la mijlocul lunii octombie, într-o vineri, satul Tătărășeni, comuna Havîrna, județ Botoșani, pe la amiază, aproximativ ora 13. Eram în mașină și ce-mi văd ochii. Niște copilași, maxim clasa a V-a, hai a VI-a, adică maxim 12 ani, ce se întorceau de la Scoala Tătărășeni, templu al bunei educații (hă, hăă, hăăăă), ce credeți că făceau? Rezolvau o problemă la matematică? NU. Povestea despre o carte? NU. Povesteau despre o întâmplare istorică? NU. Ei bine, dragii mei cititori, ucideau un cățel. Mai exact, acel cățel era spânzurat de un stâlp de telefonie, iar o perioadă a rămas atârnat așa, exact la strada principală a localității. M-am îngrozit de cruzimea dovedită de acei copii, proveniți din familii de ciobani și agricultori lipsiți de orice normă elementară de educație pentru o lume civilizată, în care suntem toleranți și față de animale. Aceasta este regiunea USLamistă în care trăiesc și în care UE e o poveste care nu pătrunde dincolo de întunericul acestor oameni (?). Sărăcia și ignoranța nu sunt scuze pentru barbaria și animalitatea din acești indivizi.

Cam pe aici se termină partea întâi. În partea a doua voi povesti despre cum ți se zgârie mașina în localitatea Mileanca și cum în aceeași localitate mi-a fost dat să aud din gura unui profesor, adică pedagog (hă, hăă, hăăăă), următoarea afirmație: Nu-mi place Băsescu deoarece este sașiu, restul nu mă interesează!. Vă imaginați cam ce contează în acea localitate. Vă imaginați ce coșmar ar trăi un copil bolnav sau cu un handicap, dacă ditamai profesorul pune pe primul loc aspectul fizic, total irelevant pentru o educație bună. Și o să mai citiți alte amănunte interesante de la “marginea civilizației”, acolo unde, de la profesori la ultimii gură-cască, majoritatea locuitorilor sunt dominați de ura împotriva civilizației occidentale, adică a modului firesc de a fi. Nu părăsiți site-ul, revenim cât de curând.

Citeste si articolul:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Barbaria nordului Moldovei (I)”

 1. Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 17:36

  […] Barbaria nordului Moldovei (I) […]

 2. Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 19:43

  […] Barbaria nordului Moldovei (I) […]

 3. Țara te vrea prost (I) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 10:59

  […] Barbaria nordului Moldovei (I) […]

 4. Țara te vrea prost (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:20

  […] Barbaria nordului Moldovei (I) […]

 5. După 5 ani și jumătate | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2016 at 15:23

  […] Barbaria nordului Moldovei (I) […]

 6. Țara te vrea prost (II) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2016 at 10:56

  […] Barbaria nordului Moldovei (I) […]

Adauga un comentariu