Basarabia şi ciuma roşie

joi, martie 12, 2009 18:37
Posted in category Basarabia

Basarabia e RomaniaPrecum o boală incurabilă care, odată pătrunsă în organism, refuză să mai plece, şi bolşevicii ajunşi la ciolan refuză să-l mai părăsească. Chiar dacă au anulat adevărul istoric prin hotărâre de partid, chiar dacă dispreţuiesc profund România şi tot ce-i românesc, chiar dacă au înlocuit limba română cu o limbă care nu există, limba moldovenească, tovarăşii lui Voronin vor să conducă încă o mie de ani. Pentru aceasta fac totul: refuză dubla cetăţenie, în dispreţul normelor europene, interzic formarea de coaliţii şi, probabil, spală în continuare creiere pentru ca masa de votanţi să nu progreseze cumva, doamne fereşte, intelectual.

Mergând mereu cu mâna întinsă la tătucul Putin, Voronin dovedeşte încă o dată că pământul dintre Prut şi Nistru, apărat de ostaşii lui Ştefan cel Mare, acest pământ binecuvântat nu-i decât o provincie rusească. Până şi mass-media în Basarabia este dominată de limba rusă, chiar dacă 65 % dintre locuitori sunt români (noţiunea de “popor moldovean” este o invenţie al lui Stalin, cel mai mare criminal din toate timpurile).

Update

In 1940-1941, in Basarabia au fost repetati anii 1937 si 1938, anii Marii Terori din Uniunea Sovietica, reluati apoi in anii postbelici. Organele sovietice de represiune au lovit cu bestialitate in putinii intelectuali si fruntasi ai vietii publice ramasi intre Prut si Nistru, condamnandu-i la ani grei in gulagurile staliniste, soarta scriitorului Nicolae Costenco servind drept exemplu dramatic al modului in care Sovietele au urmarit sa anihileze cugetul liber, au efectuat executii sumare, dosind urmele asasinarii a sute si mii de oameni nevinovati in subsolurile NKVD sau in gropile cu var. Omorurile in masa, impunerea unor taxe si impozite sufocante taranilor, prigoana preotilor si Bisericii, anularea limbii romane si interzicerea alfabetului romanesc, inversarea scarii valorilor si instaurarea unei atmosfere de frica si teroare generalizate au fost alte efecte ale actului de ocupatie sovietica din 28 Iunie 1940.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Basarabia şi ciuma roşie”

 1. PSD-ul, prea puțin comunist pentru agenții ruși says:

  august 26th, 2014 at 15:43

  […] Basarabia şi ciuma roşie You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: psd, rusificarea […]

 2. Teroarea comunistă revine în Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2014 at 21:01

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

 3. Ghinionul lui Voronin: în Basarabia nu sunt mineri | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 19:18

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

 4. Teroare în Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 19:22

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

 5. Libertate pentru Basarabia! | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 19:29

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

 6. Înmormântarea lui Valeriu Boboc | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 19:32

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

 7. Tineri nevinovaţi torturaţi de bestiile bolşevice în Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 20:55

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

 8. Dumnezeul lui Voronin, tiranul Basarabiei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 19:12

  […] Basarabia şi ciuma roşie […]

Adauga un comentariu