După votantul PSD-ist, 1 Decembrie este o sărbătoare „internaţională”

luni, decembrie 29, 2008 15:45
Posted in category Locale, PeNaLii

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniPentru cei din Moldova de la vest de Prut, faptul că ruşii ne-au luat Basarabia, Tezaurul şi au adus ciuma roşie pe aceste locuri, nu prea înseamnă mare lucru. Dacă românii din Ardeal nu-i înghit pe unguri (poate pe bună dreptate), cei de pe aici, cu vodca şi colhozul în suflet, au sentimente ciudate faţă de fostul imperiu al răului (indiferent c-a fost ţarist sau bolşevic).

Şi nu-i vorba de vulg, ci de oamenii pe care comunitatea îi priveşte ca lumini în mijlocul lor. “Sunt vecinii noştri”, spunea recent un intelectual de pe aici. În primul rând, nu suntem vecini cu ruşii, ci cu ucrainienii, care sunt altă naţie, iar apoi faptul că luăm nişte gaze de la ruşi (cam 40 % din necesar, restul din producţie proprie) nu trebuie să ne facă să uităm faptul c-au intrat cu pistolul în Basarabia în 1939, luând un ţinut care nu le-a aparţinut niciodată şi rusificându-l.

Dar nu ai ce să ceri de la nişte oameni pentru care mica bârfă de la OTV este mai importantă decât istoria românilor. Faptul că bolşevicii şi-au făcut bine treaba la spălat creiere o dovedeşte şi următoarea întâmplare, deloc singulară pe aici.

Cu trei zile înainte de 1 Decembrie discutam cu un om simplu, după vorbă după port, dar mai ales după colhozul care i-a spălat creierul vreme de zeci de ani. Venind vorba de ziua de 1 Decembrie acesta mi-a spus că nu lucrează fiind “sărbătoare”. “Ce fel de sărbătoare ?”, l-am întrebat. O sărbătoare internaţională, a fost răspunsul.

Atât şi nimic mai mult. În acel moment am avut revelaţia faptului că dezrădăcinarea acestui popor de către bolşevici vreme de jumătate de secol este mai mult decât evidentă. Pentru aceşti oameni nu a existat România mare, n-a existat Revoluţie (în Moldova nici n-a fost Revoluţie, adică mişcări de stradă până la fuga dictatorului).

Trecutul plin de crime al dictaturii comuniste nu contează. Pentru cei de aici, anticomuniştii sunt doar indivizi neadaptaţi care n-au înţeles că adevărul, curajul, demnitatea, civilizaţia, respectul valorilor, drepturile celorlalţi înseamnă noţiuni abstracte, iar în gulagul de pe aici nu au cum prinde viaţă.

Tăranul lui Goga, Blaga, Coşbuc, Rebreanu a murit de mult în Moldova lui Cozmâncă, Adomniţei, Fenechiu. Locul lui a fost luat de locuitorul mahalalei, cel făra lege, fără credinţă, fără Dumnezeu. V-aţi întrebat vreodată de ce ţiganii comit cele mai multe infracţiuni. Răspunsul pe care l-am găsit, evident subiectiv, este acela că rromii nu au Dumnezeu. La ei lipseşte divinitatea. Iar dacă admitem că nu este Dumnezeu, putem face orice (fără număr, fără număr).

Iar pe aceste locuri ţiganii îşi fac de cap dintr-un motiv evident pentru mine. Dar despre aceasta într-un alt material. Concluzia: vor mai trece zeci de ani până când trecutul nostru îşi va cere drepturile, pentru ca urmaşii noştri să nu uite că România a fost mai mare şi mai mândră decât se vede din mahalaua de gândire a unora (foarte mulţi din păcate).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “După votantul PSD-ist, 1 Decembrie este o sărbătoare „internaţională””

 1. KGB-ul a continuat si dupa ‘89 inlantuirea Romaniei in colhozul rusesc | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2014 at 20:44

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 2. România, o țară de mămăligari pe care-i doare-n cot de suferințele conaționalilor | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 19:38

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 3. Din ciclul “Cauzele traiului prost din România”, astăzi prejudecăţile | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 19:15

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 4. Ciobanii din învăţământ | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2015 at 17:33

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 5. Putin a fost, este şi va fi un KGB-ist | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 18:52

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 6. Între adevărul istoric şi accidentele istoriei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 18:55

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 7. Maica Rusie şi aplaudacii ei din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 19:00

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 8. Basarabia şi ciuma roşie | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 19:02

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 9. Decalogul României profunde | A șaptea dimensiune says:

  iunie 1st, 2016 at 18:29

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

 10. Realităţile sistemului educaţional din România | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2019 at 18:32

  […] Să fim mămăligari până la capăt […]

Adauga un comentariu