Băsescu s-a însănătoşit

sâmbătă, ianuarie 3, 2009 15:27
Posted in category Justitie

Traian BăsescuTraian Băsescu este azi preşedinte al României, calitate în care a fost foarte vioi timp de trei ani. Ba agitat, spun alţii, pentru care halul în care s-a comportat la Cotroceni ar fi dovada faptului că nu e normal. Cel mai explicit diagnostic l-a primit chiar de la (fostul) ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a declarat public că preşedintele României e “nebun”. Cea mai energică încercare de a-l tămădui – prin alungare de la Cotroceni – a fost iniţiată şi susţinută de parlamentari călăuziţi, între alţii, şi de Ion Iliescu.

Dar cu ce oare i-a alarmat Băsescu, în aşa hal, pe normali? Păi, una dintre hachiţele cele mai periculoase identificate de sanitarii preşedintelui a fost înverşunarea cu totul ieşită din comun pe care o manifesta Apucatul faţă de chestiunea corupţiei. Principalul organ afectat de boala preşedintelui a fost Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), organ care a orbit şi asurzit brusc. Lipsit de asemenea funcţii, DNA a început să facă lucruri nemaiîntâmplate, recte să se atingă de dosare tabu. Dosare ale unor oameni care furau normal de imens.

Acest comportament autodistructiv al tagmei dregătorilor tare a mai fost pe placul poporului, care a început să se amuze. De aceea, când naşii normali au încercat să aducă în simţiri Parchetul plecat cu vaca, poporul s-a supărat că i se ia jucăria şi le-a tras una peste cele 322 degeţele.

Păi, cum să nu-ţi sară muştarul când, după zeci de ani de batjocoră, de jumol şi deznădejde la care te supun cei de la putere, se întâmplă miracolul ca pe unul dintre ei să-l atingă filoxera şi să se întoarcă împotriva crimei organizate care guvernează ţara? Hopa, se trezesc unii să-l lege, că-i nebun?! Şi-atunci nu-ţi vine să votezi în apărarea nebunului? Şi nu era logic ca, având o astfel de megasusţinere, anormalitatea lui Băsescu să se accentueze? Ce-a făcut Băsescu după ce-a primit în pânze forţa insuflată de popor? Nimic. Şi uite-aşa l-am tăiat pe Băsescu. De pe lista anormalilor.

Mircea Toma

P.S. Sunt dator să vă atrag atenţia că, în timp ce noi şi guvernanţii ne războim folosind cuvântul “nebun”, printre noi există sute de mii de oameni care duc, nedrept, în cârcă stigma aceasta. Ca şi în povestea de mai sus, nu e bine să plecaţi de la ideea că e nociv să fii “nebun”.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.1/2008.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Băsescu s-a însănătoşit”

 1. Bilanţul guvernării liberalo-pesediste (I) | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2016 at 22:22

  […] Băsescu s-a însănătoşit […]

 2. In Guvernarea Tariceanu, trebuia sa dai spaga pentru ca politistii sa prinda hotii | A șaptea dimensiune says:

  martie 4th, 2016 at 12:37

  […] Băsescu s-a însănătoşit […]

 3. Guvernarea Tariceanu: gasca de penali care s-a sters la fund cu legile tarii | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 17th, 2016 at 20:37

  […] Băsescu s-a însănătoşit […]

 4. Zicerile unui fost Presedinte al Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 18th, 2016 at 21:09

  […] Băsescu s-a însănătoşit […]

Adauga un comentariu