Cum se dadea spaga in Guvernarea Tariceanu

marți, decembrie 23, 2008 10:50
Posted in category PeNaLii

Calin Popescu Tariceanu"Cum îşi permite ambasadorul SUA să ne dea lecţii? România nu este coruptă!" (Bogdan Olteanu –finu’ lui Tăriceanu)

Romania, iarna 2007-2008

Ca să se ia zăpada de pe strada mea, am deturnat un tractor cu lamă de pe un bulevard mare din Capitală. M-a costat 20 de lei. Atât i-am dat tractoristului ca să o cotească la stânga, pe strada mea. Cu banii ăştia am amânat cu cel puţin o jumătate de oră curăţarea bulevardului. Dacă ne strângeam mai mulţi şi puneam bani mână de la mână, puteam să întârziem şi cu o lună acţiunea de deszăpezire pe o arteră principală a Bucureştiului. Am fi putut avea cel mai nedeszăpezit bulevard din Europa. Ar fi venit mii de oameni să-l vadă, să-l fotografieze şi oamenii şi-ar fi pierdut copii în nămeţi. Ce ieftin e să faci un rău monumental în România!

Şi tractoristul meu tot a făcut un efort pentru cei 20 de lei. A tras de volan stânga, s-a căznit să dirijeze lama pe strada mea, să stivuiască zăpada pe lângă trotuar. Dar se pot obţine bani şi pentru gesturi mai simple. Importante sunt locul şi momentul în care faci gestul.

Un consilier general de la Primăria Bucureştiului mi-a mărturisit că pentru o ridicare de mână poate primi o mie de euro. Asta ca să voteze un anumit proiect de consiliu, favorabil unui partid. Dacă partea adversă dă mai mult, poate să nu voteze. În loc să ridice mâna, se scarpină în fund, ceea ce în termeni de eligibilitate se cheamă că se abţine de la vot. Deci, în funcţie de ordinea de zi, un scărpinat în fund poate fi mai profitabil decât o ridicare de mână.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.1/2008.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum se dadea spaga in Guvernarea Tariceanu”

 1. Tariceanu, numarul 2 in Republica Securistica Romania, autorul unui lung sir de ilegalitati | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2015 at 16:31

  […] Cum îşi permite ambasadorul SUA să ne dea lecţii ? România nu este coruptă!Ca să se ia zăpada de pe strada mea, am deturnat un tractor cu lamă de pe un bulevard mare din Capitală. M-a costat 20 de lei. Atât i-am dat tractoristului ca să o cotească la stânga, pe strada mea. Cu banii ăştia am amânat cu cel puţin o jumătate de oră curăţarea bulevardului. Dacă ne strângeam mai mulţi şi puneam bani mână de la mână, puteam să întârziem şi cu o lună acţiunea de deszăpezire pe o arteră principală a Bucureştiului. Am fi putut avea cel mai nedeszăpezit bulevard din Europa. Ar fi venit mii de oameni să-l vadă, să-l fotografieze şi oamenii şi-ar fi pierdut copii în nămeţi. Ce ieftin e să faci un rău monumental în România! Şi tractoristul meu tot a făcut un efort pentru cei 20 de lei. A tras de volan stânga, s-a căznit să dirijeze lama pe strada mea, să stivuiască zăpada pe lângă trotuar. Dar se pot obţine bani şi pentru gesturi mai simple. Importante sunt locul şi momentul în care faci gestul. Un consilier general de la Primăria Bucureştiului mi-a mărturisit că pentru o ridicare de mână poate primi o mie de euro. Asta ca să voteze un anumit proiect de consiliu, favorabil unui partid. Dacă partea adversă dă mai mult, poate să nu voteze. În loc să ridice mâna, se scarpină în fund, ceea ce în termeni de eligibilitate se cheamă că se abţine de la vot. Deci, în funcţie de ordinea de zi, un scărpinat în fund poate fi mai profitabil decât o ridicare de mână. […]

 2. Bilanţul guvernării liberalo-pesediste (I) | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2016 at 22:23

  […] Cum se dadea spaga in Guvernarea Tariceanu […]

 3. In Guvernarea Tariceanu, trebuia sa dai spaga pentru ca politistii sa prinda hotii | A șaptea dimensiune says:

  martie 4th, 2016 at 12:38

  […] Cum se dadea spaga in Guvernarea Tariceanu […]

 4. Cum a demolat condamnatul penal Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, dreptatea in Romania | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 3rd, 2016 at 21:10

  […] Cum se dadea spaga in Guvernarea Tariceanu […]

 5. Băsescu s-a însănătoşit | A șaptea dimensiune says:

  iunie 2nd, 2016 at 18:01

  […] Cum se dadea spaga in Guvernarea Tariceanu […]

Adauga un comentariu