Bugetul lui Iohannis aproape triplu faţă de perioada Traian Băsescu

duminică, ianuarie 3, 2016 15:53
Posted in category Mass-media

IohannisBugetul lui Iohannis pe 2016 a crescut cu peste 150% față de 2014, atunci când Traian Băsescu era Președintele României

Potrivit bugetului de stat pe 2016, Administraţia Prezidenţială va beneficia de un buget de peste 56 de milioane de lei, cu 40% mai mult decât în 2015 şi cu peste 150% mai mult decât în 2014, în perioada preşedintelui Băsescu. În 2015, cheltuielile bugetare au fost de 40,45 milioane lei (execuţie preliminară), iar în 2014 de doar 21,75 milioane lei.

Masini noi pentru Presedintele Iohannis

Prim-ministrul Cioloș a decis să aloce mult mai mulți bani pentru Administrația Prezidențială în special pentru două scopuri: achiziționarea unor mașini noi și o investiție care este ciudată pentru că este într-o zonă care nu e deschisă publicului. O explicație ar putea să existe într-o pasiune pe care Klaus Iohahnis a recunoscut că o are, încă din campania electorală.

Salariile lui Iohannis si ale consilierilor sai au fost triplate

Cheltuielile salariale vor creşte cu 56%, după ce preşedintele Iohannis şi consilierii prezidenţiali au beneficiat de o ordonanţă prin care indemnizaţiile le-au fost majorate cu circa 350%.

Aproape un milion de euro pentru renovarea vilei in care va locui Iohannis

În bugetul Administraţiei Prezidenţiale există o sumă de 5.000 de lei pentru hrana animalelor, alocare care nu exista pe vremea preşedintelui Băsescu. Nu este prima oară când preşedintele Iohannis se angajează în renovări costisitoare: vila în care va locui este reabilitată de RAAPPS, costurile fiind de 900.000 de euro.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu