Cât de important este web hosting-ul în ecuaţia unui site de succes

luni, decembrie 26, 2022 9:06
Posted in category Diverse

Web hosting, Gazduire.ro

Cei care au un site ştiu deja, pe propria piele, un mare adevăr: un web hosting de calitate este garantia succesului pentru un domeniu sau altul.

Pe lângă web hosting (găzduire), ce alţi parametri mai intervin atunci când începem drumul spre succes al unui site

Lumea World Wide Web –ului (www), adică totalitatea site-urilor, documentelor şi informaţiilor de tip hipertext, este în plină expansiune, formată din sute, poate chiar mii, de miliarde de pagini web, astfel încât, în acest păienjeniş pestriţ, dacă vrei ca şi site-ul tău să aibă un loc, de preferinţă cât mai vizibil, trebuie să iei în considerare câţiva factori, printre ei aflându-se şi web hosting-ul. Dar care ar fi ceilalţi factori?

Un prim aspect al problemei este să răspunzi corect la întrebarea: ce fel de site vrei? Poţi alege, de exemplu, între un blog personal sau un site de nişă. Pe blogul personal, scrii despre ce vrei tu: ce hobby-uri ai, ce ai mâncat de dimineaţă etc. Dacă eşti vedetă, s-ar putea să te citească lumea. Dacă nu, este greu de crezut că vei avea audienţă.

Site-ul de nişă oferă informaţii despre un anumit domeniu sau subdomeniu. Ce este o nişă? O nişă de piaţă însaemnă o categorie de oameni care împărtăşesc un interes comun. De exemplu, nişa de tehnologie. Site-ul tău se va axa exclusiv pe informaţii din domeniul tehnologiei. Evident, poţi alege şi o subnişă, adică, din grupul mai mari de oameni cu acelaşi interes comun, te focalizezi pe un subgrup mai strict. De exemplu, din nişa tehnologie, poţi alege subnişa smartphone-uri.

Să presupunem ca alegi să ai un site de nişă. Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este profilul vizitatorului tău: vârsta, sexul, mediul (urban sau rural) etc. Aceasta te va ajuta să scrii articole cu adevărat interesante pentru publicul tău şi, mai devreme sau mai târziu, să monetizezi site-ul, adică să faci bani cu acesta, promovând anumite produse sau vânzând aceste produse.

Un al treile aspect este alegerea unui nume de domeniu. Este de preferat să ai un domeniu plătit, site-urile sau blogurile aflate pe un domeniu gratuit nu prezintă foarte mare încredere. Dar cum alegi numele de domeniu? Un nume propriu de domeniu trebuie să fie uşor de reţinut şi să aibă legătură cu profilul site-ului tău. Un alt avantaj al domeniului plătit este acela că îl poţi customiza cum vrei tu, adică poţi face toate modificările pe care le crezi de cuviinţă. În privinţa extensiei, este bine să alegi .ro dacă site-ul se adresează publicului din România şi este în limba română sau .com, .net, .org pentru un site în limba engleză.

După ce toate acestea au fost alese, de preferinţă inspirat, alegi web hosting-ul de calitate, cum ar fi Gazduire.ro. Aici ai patru variante de găzduire (micro, entry, economy şi premium), trafic lunar nelimitat la toate 4, preţuri accesibile, backup inclus etc.

Următorul pas este alegerea platformei de conţinut. Poţi opta pentru WordPress, Joomla etc. Dacă eşti începător, cea mai buna alegere pentru CMS (Content Management System) este WordPress, platformă de conţinut folosită şi de site-ul pe care citiţi acest articol.

Bun, acum să presupunem că ai site-ul funcţional, adică ai ales, inspirat, nişa, numele de domeniu, web hosting-ul, platforma de conţinut, şi urmează să postezi diverse materiale (text, poze etc.). Ei bine, aici intervine inspiraţia, dar şi respectarea unor reguli elementare. Dacă e vorba de text, conţinutul trebuie să fie original. La fel ca în cazul doctoratelor plagiate, hulite de aproape toată lumea, şi în cazul textelor copiate apar probleme. Motoarele de căutare evită plasarea pe primele locuri a textelor copiate/plagiate, iar cititorii re răresc, după ce se prind că site-ul tău nu vine cu ceva nou, nu aduce plusvaloare pe www.

Pe lângă originalitate, textele postate pe site trebuie să fie uşor de citit. De aceea, este bine să împarţi un text în paragrafe, să adaugi subtitluri etc. Textul mai trebuie să fie concis şi folositor, cititorii să afle informaţii relevante despre subiectul pe care-l abordezi.

Ar mai fi şi alte faţete ale realizării unui site de succes, dar n-aş vrea să mă lungesc, aşa încât rămân pentru data viitoare.

Dacă tor am amintit de web hosting-ul Gazduire.ro, iată şi câteva date de contact ce ar putea să vă fie de folos.

H88 Web Hosting SRL

Adresa: str. Calea Floreasca nr. 169, clădirea IPA, etaj 2, camera 4, sector 1, 014459 Bucureşti, România

Telefon: 0376 448 020

E-mail: oferte@gazduire.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu