Ce este certificarea ISO 9001 și cât de importantă este pentru o companie

miercuri, noiembrie 9, 2022 19:03
Posted in category Diverse

Certificarea ISOCe înseamnă ISO 9001? ISO 9001 este standardul internațional pentru crearea unui Sistem de Management al Calității, publicat de Organizația Internațională pentru Standardizare. Standardul a fost actualizat cel mai recent în 2015 și este denumit ISO 9001:2015.

ISO 9001 este un standard recunoscut internațional pentru crearea, implementarea și menținerea unui sistem de management al calitățîi pentru o companie. Este destinat să fie utilizat de organizațîi de orice dimensiune sau industrie și poate fi utilizat de orice companie. Ca standard internațional, este recunoscut ca bază pentru orice companie în crearea unui sistem care să asigure satisfacția și îmbunătățirea clienților și, că atare, multe corporațîi solicită această certificare de la furnizorii lor.

Certificarea ISO 9001 asigură clienților dumneavoastră că ați stabilit un sistem de management al calității bazat pe cele șapte principii de management al calității din ISO 9001. Pentru a afla mai multe despre principiile managementului calității din spatele standardului ISO 9001, puteți apela la profesioniștii de la Rscert.ro.

Printre beneficiile aduse de implementarea standardului ISO 9001 se numără:

  • Satisfacția clientului
    Furnizați produse care îndeplinesc în mod constant cerințele clienților și un serviciu care este de încredere și pe care se poate baza.
  • Costuri de operare reduse
    Îmbunătățirea continuă a proceselor și eficiența operațională rezultată înseamnă economii de bani.
  • Relații îmbunătățite cu părțile interesate
    Îmbunătățiți percepția organizației dumneavoastră cu personalul, clienții și furnizorii.
  • Conformarea legală
    Înțelegeți modul în care cerințele statutare și de reglementare afectează organizația dumneavoastră și clienții săi.
  • Gestionare îmbunătățită în ceea ce privește riscul
    O mai mare consistență și trasabilitate a produselor și serviciilor înseamnă că problemele sunt mai ușor de evitat și de corectat.
  • Acreditări de afaceri dovedite
    Verificarea independentă față de un standard industrial recunoscut la nivel mondial spune multe.
  • Abilitatea de a câștiga mai mult din diverse business-uri
    Este de la sine înțeles faptul că, o astfel ce certificare precum este ISO 9001, deschide foarte multe portițe și oportunități.

Tot în categoria beneficiilor, menționăm și faptul că, certificarea ISO 9001 este că este un cadru flexibil, respectând câteva criterii simple dar necesare. Certificarea verifică dacă o anumită afacere îndeplinește standardele sistemului de management al calității ISO 9001. De asemenea, verifică dacă metoda lor de fabricare a unui produs sau de furnizare a unui serviciu a fost concepută pentru a asigura un rezultat de înaltă calitate pentru client, oferind flexibilitatea necesară astfel încât să se ajungă la un rezultat favorabil pentru toate părțile.

ISO 9001 stabilește standardul internațional pentru companiile care caută modalități de a îndeplini sau depăși parametrii de control al calității. În același timp, îi ajută pe consumatori să facă distincția între companii, permițându-le să facă alegeri mai bune atunci când aleg un furnizor. Acest lucru este necesar pentru identificarea celor mai bune practici pentru fiecare industrie, standardizarea acestor practici și promovarea aderării la acele practici.

Atunci când este vorba despre certificari ISO, numărul acestora este unul mare. Certificarea ISO 9001 reprezintă doar una dintre acestea dar probabil cea mai populară, peste un milion de firme și companii din întreaga lume având această certificare.

Printre cele mai cunoscute certificări ISO, pe lângă ISO 9001, numărăm ISO 14001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 31000, ISO 31030, ISO 55001 și lista poate continua. Pentru toate acestea plus multe altele, puteți găsi cea mai bună soluție la numai un simplu click distanță, accesând Rscert.ro. Experiența celor de la Rscert.ro este de peste un deceniu în acest domeniu, fiind o companie acreditată să efectueze certificări ale Sistemelor de Management, conform Standardelor ISO.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu