Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XI)

vineri, octombrie 26, 2018 17:13
Posted in category Mass-media

ReligieUmbra diavolului la Cotmeana

Într-o bună zi, şarlatanul Ioan Boiciuc, din Rona de Sus, judeţul Maramureş, a juns vindecător cu reputaţie de sfânt, la Dolhasca. Apoi s-a înhăitat cu o muiere din Bucureşti, Maria Furtună, care şi-a părăsit familia pentru el, după care a început să poarte ilegal rasa monahală şi să facă avere din minuni şi semne (realizaţi ce procent mare de imbecili are Românica, din moment ce toţi şarlatanii reuşesc să se îmbogăţească pe spinarea proştilor care cred toate tâmpeniile – n.m.).

Va ajunge Călugăr la Cernica, şi apoi prin nu se ştie ce miracol stareţul Mănăstirii Cotmeana, cu numele de închinător Ioasaf, continuând să trăiască în păcat cu Maria Furtună. Va da în judecată o jumătate de obşte, pentru a jumuli pământul sătenilor şi va spolia averea mănăstirii, pe care o bea regulat la restaurantul “Mister John” din Piteşti, unde are o masă rezervată în permanenţă.

Sesizat de comportamentul lui deşănţat şi de repetatele violenţe şi injurii îndreptate împotriva credincioşilor, episcopul Calinic al Argeşului (era în 2002 – n.m.) a ridicat neputincios din umeri, sugerând că şarlatanul are relaţii la partidul din care face parte: PSD.

Apoi şi-a îndreptat ochii spre comuna natală Rona, târându-şi propria familie în judecată, pentru a-i spolia averea. Judecătoarea Varodi din Sighet i-a dat câştig de cauză. După ce pe 9 mai anul trecut (2001 – n.m.) şi-a stâlcit fraţii de sânge în bătaie, în Rona de Sus, Patriarhia Română şi IGP şi-au derulat propria anchetă şi rezultatele ne sporesc bănuiala că în spatele lui Ioasaf nu stau oameni, ci instituţii. Inspectorul Moţoc de la Patriarhie a zis că Ioasaf a fost sancţionat administrativ pentru doi ani, şi că va fi mutat la o altă mănăstire. IGP, prin generalul Constantin Sorescu, nu s-a interesat de bătăuşul Ioan Boiciuc, ci dacă şeful de post din Rona, plt. major. Mihai Răileanu, care l-a amendat pe stareţ, n-a comis vreun abuz.

Verificările făcute de redacţia noastră au descoperit că Ioasaf a rămas stareţ; că inspectorul Moţoc de la Patriarhie este o mai veche cunoştinţă a stareţului; că, până la urmă, şeful de post din Rona a fost mutat disciplinar; că stareţul Ioasaf îi cunoaşte personal pe ministrul de Interne Ioan Rus (ministru PSD-ist de Interne în 2001 – n.m.) şi secretarul de stat Toma Zaharia, care i s-au spovedit; că stareţul îl are în spate pe însuşi Michiduţă, văr primar cu Constantin Arăpaşu (numele de mirean al patriarhului Teoctist, demolatorul de biserici din perioada dictaturii comuniste – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 543/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XI)”

  1. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XII) | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 30th, 2018 at 20:29

    […] Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XI) […]

  2. Alelui, alelui, s-a suit popa-n căsui! | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 29th, 2019 at 15:22

    […] Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XI) […]

Adauga un comentariu