Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcărie, în lumea a treia, nimic

luni, februarie 2, 2009 15:33
Posted in category Justitie

Mihai EminescuUndeva în Est, la 17 ani de la terorism fără terorişti.

În timp ce Băsescu şi Tăriceanu se certau pe Norica, Justiţia îşi vedea în continuare liniştită de treaba ei. Şi treaba ei e să-i salveze pe corupţii de seamă, nimeriţi din neatenţie la pârnaie. Una din cele mai bune tactici de scăpat coruptul din lesă e să-i schimbi încadrarea. Şi la acest capitol avem o reprezentaţie de reală măiestrie, pusă în scenă de Curtea de Apel Constanţa.

În 2007, şeful Poliţiei Transporturi Constanţa, comisarul Ioan Bucur, a fost prins de procurori în timp ce lua mită o mie de euro de la un subordonat, ca să nu-l sancţioneze aspru pentru abateri de serviciu. În ciuda faptului că flagrantul de luare de mită a fost ca la carte, comisarul a primit o condamnare mai moale, după cum am aflat chiar din comunicatul DGA: “Ieri, 22 ianuarie 2008, fostul şef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, cms. şef Ioan Bucur, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la un an de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce judecătorii au decis schimbarea încadrării juridice de luare de mită, acuzaţie pentru care poliţistul a fost trimis în judecată. În fapt, la data de 6 septembrie 2007, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul DNA, au prins în flagrant pe şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un subordonat pentru a interveni şi a dispune aplicarea unei sancţiuni disciplinare mai uşoare. În urma sesizării făcute la Direcţia Generală Anticorupţie de către subordonatul lui B. Ioan, a fost realizat flagrantul, banii fiind depistaţi în borseta şefului de Secţie.”

Deci o luare de mită splendidă, clară ca un răsărit de soare pe ţărmul mării, a devenit, în opinia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa, un fleac de trafic de influenţă. Sursele noastre discrete şi atoateştiutoare susţin că, de fapt, la recurs, comisarului şpăgar i se va înăspri şi mai tare pedeapsa. Adică i se va da cu suspendare. Asta e pedeapsa care i se aplică unui comisar-şef de Poliţie, care a luat o mită omologată de DGA şi DNA, şi, în plus, mediatizată la greu. Judecătorul îi arată cu degetul la obraz şi îi zice: “Vă rog io, dom’ comisar, să nu mai faceţi altădată, că nu-i frumos. Vă află lumea, ce naiba!”.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.4/2008.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcărie, în lumea a treia, nimic”

 1. Cine stabileşte constituţionalitatea legilor în România democratică: foştii trepăduşi ai dictaturii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2016 at 17:27

  […] Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcări… […]

 2. Ioan Becali – infractorul care aruncă cu flegme | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2016 at 18:40

  […] Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcări… […]

 3. Parlamentarul român – mojicul fără scrupule | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2016 at 18:55

  […] Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcări… […]

 4. Din România pleacă mulţi viitori criminali deoarece Justiţiei îi sunt indiferente crimele, chiar şi cele ale dictaturii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  august 24th, 2016 at 13:39

  […] Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcări… […]

 5. Marian Cozma – cel care “a îndrăznit” | A șaptea dimensiune says:

  august 24th, 2016 at 14:04

  […] Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcări… […]

Adauga un comentariu