Din România pleacă mulţi viitori criminali deoarece Justiţiei îi sunt indiferente crimele, chiar şi cele ale dictaturii comuniste
duminică, februarie 8, 2009 17:47Ce a făcut Curtea Constituţională în 2008, când a dictat stop deconspirării securiştilor, e doar unul dintre serviciile pe care personalul din Justiţie le poate aduce personalului din serviciile de poliţie politică. Membrii Curţii Constituţionale i-au protejat pe micii turnători, dar sunt magistraţi care-i servesc de-a dreptul pe criminalii comunişti.
Piteşti, 2006
Pe locul puşcăriilor în care s-a produs ceea ce azi numim “experimentul Piteşti” se construieşte un bloc. Un excavator sapă de zor, ca să poată îngropa sub noua clădire vechile orori comuniste. Într-o ţară civilizată, o astfel de puşcărie ar fi devenit muzeu, nu cartier cochet de locuinţe. Dar ce-i pasă excavatorului, el sapă în continuare, căci generaţiile următoare de excavatoare nu vor avea nevoie de amintiri sumbre. La un moment dat, dă de oase, oase de om, îngropate sub betoane.
Ce-i pasă excavatorului, generaţiile următoare de excavatoare nu vor fi interesate de indicii ale crimelor din trecut, mai ales că nu s-au găsit şuruburi, resturi de osie sau zimţi de cupă de la un excavator mort, ci rămăşiţe umane. Ar săpa în continuare. Îl opresc nişte oameni care erau cu ochii pe el şi care alertează rapid autorităţile. “Ce le-o fi păsând oamenilor de nişte schelete umane?”, s-ar fi întrebat excavatorul dacă ar fi avut măcar un litru de creier în rezervor.
Păi, le pasă, că în locul ăla era gata-gata să zacă exact osemintele lor. Oamenii respective erau foşti deţinuţi politici închişi cândva în puşcăria Piteşti, iar oasele erau tot de la foşti deţinuţi politici, colegi de celulă, dar care au avut o soartă mai crudă.
A venit un procuror, Sandu Matache, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Prima grijă a procurorului a fost să-i gonească de la faţa locului pe foştii deţinuţi vii. Apoi s-a făcut că strange probe şi s-a făcut că întocmeşte un proces-verbal de cercetare. Procesul-verbal nu a fost semnat de nici un specialist criminalist şi de nici un martor, deşi legea o cere explicit. Excavatorul a săpat în continuare.
Ce-i pasă excavatorului de fărădelegile unui procuror, generaţiile următoare de excavatoare oricum nu vor comite niciodată nici un delict. În loc de oseminte umane, cum bine se vede din fotografiile făcute la faţa locului de foştii deţinuţi, pe baza probelor atestate de atotputernicul procuror, s-a dat un verdict terifiant: cică erau oase de vită, îngropate la trei metri sub beton, nu de om ucis în bătaie. Dar ce-i pasă excavatorului? Generaţiile următoare de excavatoare vor fi oricum indiferente la crimă, minciună şi adevăr.
Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.5/2008.
Citeste si articolele:
- Cine stabileşte constituţionalitatea legilor în România democratică: foştii trepăduşi ai dictaturii comuniste
- Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcărie, în lumea a treia, nimic
- Justiţia de cacao din România ucide oameni nevinovaţi
- De ce (încă) ne monitorizează UE pe domeniul Justiţiei (III)
- Unii violează în Italia, deoarece autorităţile din România sunt castrate la ele acasă
Marian Cozma – cel care “a îndrăznit” | A șaptea dimensiune says:
august 24th, 2016 at 14:02
[…] Din România pleacă mulţi viitori criminali deoarece Justiţiei îi sunt indiferente crimele, chia… […]