Justiţia era hipercoruptă în Guvernarea Tăriceanu
duminică, ianuarie 11, 2009 18:15Lidia Bărbulescu a fost în perioada 2007 – 2009 preşedintele CSM.
Când Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au ales-o pe Lidia Bărbulescu preşedinte, s-au gândit că nimeni nu poate să le protejeze mai bine interesele de familie. Şi ştim de ce au gândit aşa. Pentru că Bărbuleasca a fost în stare să ciupească chiar legea pentru fiică-sa, şi asta numai pentru ca să o scape de traumatizanta experienţă de a pune mâna pe carte. În 2006, Alina Bărbulescu, care era consilier juridic stagiar la Institutul Naţional de Criminologie (INC), urma să-şi dea examenul de definitivat, adică să devină din stagiar titular. La momentul respectiv, Lidia Bărbulescu, în caliatatea sa de membru CSM, a făcut presiuni pentru a se scoate o materie de la examenul de definitivat. Nu a reuşit, pentru că Monica Macovei s-a prins unde ţinteau intenţiile bune ale Lidiei Bărbulescu şi chiar a dat-o pe mâna CSM-ului, să o sancţioneze. Evident, nici vorbă de sancţiune. Dar ce s-a gândit madam Bărbulescu văzând că nu reuşeşte să scoată o materie de la examen: păi, ce-ar fi să scoată examenul cu totul?! Acest examen se poate da numai de două ori, iar Alina Bărbulescu ratase deja o şansă, din motive medicale. Ei, şi taman când fata mamei era la a doua încercare de a da examenul, CSM a decis că cine lucrează la INC dinainte de 28 septembrie 2004 nu mai trebuie să dea acest examen de definitivat. Şi ia ghici, ghicitoare, cine credeţi că era în situaţia asta, de angajată a INC? Nimeni alta decât Alina Bărbulescu. În consecinţă, pe 31 ianuarie 2007, Alina Bărbulescu este angajată direct la, evident, CSM! În cadrul Direcţiei de Relaţii Publice, pe un post care necesită definitivatul, după cum spune legea.Am întrebat CSM-ul cum a ajuns Alina aici. Ni s-a răspuns că prin transfer, în baza hotărârii de guvern prin care INC-ul a fost desfiinţat. Am consultat şi noi hotărârea cu pricina. Care menţionează, într-adevăr, posibilitatea de transfer a personalului INC, însă nu la CSM, ci la Ministerul Justiţiei. Dar CSM nu se află în subordinea MJ. Păi, corect, nu se subordona Ministerului Justiţiei, ci direct Lidiei Bărbulescu.
Preluare din „Academia Catavencu”, nr.2/2008.
Citeste si articolele:
De ce (încă) ne monitorizează UE pe domeniul Justiţiei (II) | A șaptea dimensiune says:
martie 5th, 2016 at 19:03
[…] Justitia era hipercorupta in Guvernarea Tariceanu […]
Ce păţeşte un comisar de poliţie care ia şpagă? În ţările civilizate, ani grei de puşcărie, în lumea a treia, nimic | A șaptea dimensiune says:
martie 6th, 2016 at 13:10
[…] cine credeţi că era în situaţia asta, de angajată a INC? Nimeni alta decât Alina Bărbulescu.Citeste materialul integral (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poza zileiTrecutul infractional al PSD-ului […]
Mafioti PSD-isti, salariile si hotiile voastre ar trebui sa le plateasca asistatii social | A șaptea dimensiune says:
mai 5th, 2019 at 9:17
[…] Justitia era hipercorupta in Guvernarea Tariceanu […]