Ce păţeşti dacă treci pe roşu sau ce înseamnă a vedea roşu în faţa ochilor în Cehia

sâmbătă, februarie 6, 2021 16:35
Posted in category Mass-media

CumpanasuCehia, acea ţara europeană unde, în 2005, doar 19% dintre locuitori au răspuns, la recensământ, “cred că există un Dumnezeu”, evident restul de 81% sunt atei sau undeva pe acolo (vedeţi aici). De altfel, Cehia este a doua cea mai atee ţară din Europa, după Estonia (acolo doar 16% dintre locuitori sunt religioşi; şi dacă tot veni vorba, Estonia are unul din cele mai performante sisteme educaţionale din Europa, o dovadă în plus că religia şi educaţia sunt mărimi invers proporţionale).

Asta nu înseamnă că cehii trăiesc mai prost decât românii sau fură mai mult decât românaşii pupători de moaşte şi care, nu-i aşa, respectă tradiţia păguboasă a şpăgii. Plus că, tot românaşii, se declară creştini, dar plâng după fundul unui dictator ateu, Nicolae Ceauşescu, care a izolat şi înfometat această ţară.

Ei bine, în 2004, în Cehia, se întâmplau cele povestite mai jos. Cum în acea întâmplare este vorba de circulaţia pe drumurile publice, nu pot trece peste întâmplările din Românica anilor 2019-2020, acolo unde un fost ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, din gaşca banditului Liviu Dragnea, intră pe contrasens şi ucide doi oameni, iar până astăzi, februarie 2021, adică la peste un an de la producerea tragediei, nici măcar nu a început procesul.

Dar haideţi să vedem ce fac poliţiştii din Cehia dacă sunt supăraţi.

Coasa lux

Statistic, cauza numărul unu a morţilor în lume o constituie accidentele rutiere; vezi şi şoferul bulgar de camion decapitat recent de irakieni.

La fel au păţit şi nişte pietoni cehi care traversau pe roşu. Poliţistul a văzut semaforul şi i s-a făcut roşu în faţa ochilor. I-a somat, cu un foc de avertisment, după care, văzând că aceştia nu se opresc, le-a aplicat o jumate din minim în 48 de ore, adică i-a împuşcat pur şi simplu. Vorba aceea: treci strada şi nu ştii ce ţi se poate întâmpla.

Bine că n-a dat vreo maşină peste ei şi bine că agentul i-a împuşcat la timp, că iresponsabilii ăştia erau în stare, Doamne fereşte, să încurce şi circulaţia.

Vedeţi ce înseamnă un poliţist care aplică legea la sânge? Sângele pietonilor.

Păi, dacă ăsta mă prinde că nu port centură când merg cu bicicleta, e în stare să-i împuşte pe toţi ocupanţii autovehiculului plus rudele acestora până la gradul doi; sau dacă mă ia radarul prin Cehia, îmi trimite în plic fotografia plus niscaiva gloanţe.

Chit că întâmplarea asta ne-nvaţa că niciodată nu poţi fi îndeajuns de prudent, noi ne facem datoria şi vă reamintim câteva norme de siguranţă în trafic: puneţi-vă întotdeauna prezervativul atunci când şofaţi; tot pentru un plus de protecţie, doamnele care conduc cu viteză pot recurge la al doilea ABSorbant; evitaţi grăsimile animale, sosurile şi dulciurile care pot crea, în timp, probleme cardiace; după două sticle de whisky, nu exageraţi cu cafeaua sau cu ţigările înainte de a vă urca la volan (mai ales hipertensivii); iar dacă v-aţi încins cu o sticlă de vodcă şi conduceţi, să nu beţi apă rece ca să nu faceţi aprindere la plămâni. (“Academia Caţavencu”, nr. 659/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu