Ce spune un specialist despre browsere

luni, aprilie 5, 2010 6:56
Posted in category IT

BrowserMulţi începători în ale programării web mă întreabă adesea ce extensii folosesc pentru a-mi usura munca de zi cu zi. Sincer, dintre toate browserele, Opera îl folosesc din cauză că e recunoscut ca fiind cel mai rapid la încărcarea şi afişarea paginilor, iar pe lângă asta are un fel de debug-er intern pentru javascript şi are şi client inclus de torent.

Când lucrez la un site, folosesc Firefox care datorită extensiilor a devenit foarte popular, însă Google Crome vine rapid din urmă şi datorită stabilităţii şi securităţii mari pe care o are, avand toate sansele să ajungă pe primul loc, în ciuda faptului că e cam mare consumator de resurse.

Avantajul la Crome e că pe lângă tonele de extensii şi skin-uri disponibile, oferă stabilitate, astfel dacă ţi se blochează un tab dai end task doar la acel tab fără să îţi crape windows-ul sau browserul, iar celelalte tab-uri merg în continuare şi în plus încă nu a fost spart (dovada că de 2 ani în toate concursurile de hacking înca nu a fost găsită nici o vulnerabilitate în Chrome).

De Internet Explorer nu am ce să zic nimic bun, e cel mai atacat browser şi cel mai prost dezvoltat, nu recomand folosirea lui decât în situaţii extreme. Safari nu mă încântă, mi se pare o clonă de IE, oricum e folosit prea puţin ca să conteze.

Specialistul se numeşte Fanache A. Remus şi este project manager la SoftwarePlaza (dacă am citit şi înţeles bine, la o căutare pe net). Şi ar trebui să-l credem, nu?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Ce spune un specialist despre browsere”

  1. Variante de parolat fişiere | A șaptea dimensiune says:

    august 3rd, 2016 at 17:28

    […] Ce spune un specialist despre browsere […]

  2. Câte ceva despre fonturi | A șaptea dimensiune says:

    august 4th, 2016 at 17:00

    […] Ce spune un specialist despre browsere […]

Adauga un comentariu