Variante de parolat fişiere
duminică, aprilie 11, 2010 10:12Dacă aveţi ceva de ascuns privirilor curioase, o metodă ar fi parolarea fişierelor. Există un progrămel numit DirLock, pe care-l puteţi găsi şi copia de pe site-ul ‘Softpedia’ (legătura o aveţi mai sus).
Această aplicaţie minusculă se instalează rapid pe calculator, pentru ca apoi să-ţi pună la meniul ‘right click’ (click dreapta), făcut pe orice folder, opţiunea ‘Lock/Unlock’ (lock = lacăt).
Aplicaţia este gratuită şi se comportă exact ca un seif pus la dispoziţie de orice hotel. După ce folder-ul a fost parolat (există şi opţiunea ‘Hide’(ascuns)), opţiunea din ‘right click’ se tranformă în ‘Unlock’ şi e valid doar câmpul pentru completarea parolei. Dacă vă e mai uşor, puteţi seta un ‘Master Password’ şi, de-acum încolo, e de ajuns să dai ‘Lock’, iar folder-ele se vor cripta după password-ul respectiv.
O singură problemă există: DirLock funcţionează numai pentru volume (partiţii) NTFS (de obicei, partiţia C:, acolo unde se află instalat Windows-ul). Se poate afla ce fel de partiţie este prin click drepta – Properties – File System : … (aici este trecut felul partiţiei NTFS sau FAT32, de exemplu).
O alternativă la DirLock, tot gratuită, este My Lockbox, care e ceva mai complicat, dar are avantajul că îţi oferă un singur spaţiu de depozitat fişiere spre parolare. Tot pe acest site, fspro.net, găsiţi şi alte soluţii pentru criptare, parolare, … .
Citeste si articolele:
Dumitru Caruntu says:
aprilie 11th, 2010 at 12:58
Asa-i, nu se stie niciodata …
Dumitru Caruntu says:
aprilie 11th, 2010 at 13:49
Iar legat de coruptie, din cei 20 de ani, 15 au cam fost anii infractorilor fara frontiere. Sub aripa Bunicutei, au inflorit tot soiul de buruieni care au sufocat oamenii capabili si integri. Cu semianalfabeti deveniti modele publice (Becali), cu tigani deveniti formatori de opinii (Vanghelie), Romania nu poate spera la o alta imagine si la un alt statut.
Neinfectat De Comunism says:
aprilie 11th, 2010 at 11:29
asa e… nu se stie niciodata cand te vor cauta la IP si la calculator panaramele astea de politiceni dupa ce ii injuri pe blog…
te astept la mine pe blog unfr discutam Bilantul luptelor milenare anti coruptie ce tot au loc de 20 de ani incoace in tzara asta mioritic de damboviteana ….
Cum se pot evita site-urile cu manechine şi nu numai | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 1st, 2015 at 12:40
[…] Variante de parolat fişiere […]
Posibile soluţii pentru capturi de imagine şi sunet | A șaptea dimensiune says:
februarie 22nd, 2015 at 19:14
[…] Variante de parolat fişiere […]
Ultima soluţie: un hard extern sau un USB flash drive | A șaptea dimensiune says:
august 4th, 2015 at 8:03
[…] Variante de parolat fişiere […]
Un program util pentru webcam | A șaptea dimensiune says:
august 5th, 2015 at 7:28
[…] Variante de parolat fişiere […]
O soluţie de a ascunde site-urile pe care navighezi de ochii curioşilor | A șaptea dimensiune says:
iunie 3rd, 2016 at 18:42
[…] Variante de parolat fişiere […]
Câte ceva despre fonturi | A șaptea dimensiune says:
august 4th, 2016 at 16:56
[…] Variante de parolat fişiere […]
Ce este HijackThis şi ce putem face cu el | A șaptea dimensiune says:
august 5th, 2016 at 14:29
[…] Variante de parolat fişiere […]
Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului | A șaptea dimensiune says:
august 5th, 2016 at 16:05
[…] Variante de parolat fişiere […]