Cea mai recentă actualizare Microsoft Edge reduce utilizarea memoriei RAM și a procesorului

duminică, aprilie 10, 2022 6:32
Posted in category IT

Microsoft Edge
La sfârșitul anului trecut, 2021, Microsoft Edge a fost actualizat astfel încât să se reducă cererea browser-ului pentru resurse de sistem. Dar acest „Energy Saver” încetinește puţin Edge. De aceea, cea mai recentă actualizare Edge adoptă o abordare mai proactivă a eficienței, îmbunătățind funcția privitore la tab-uri.

Microsoft Edge a optat pentru „sleeping tabs” la sfârșitul anului 2021, odată cu actualizarea versiunii 89. Funcția este destul de simplă – dacă nu utilizați o filă, aceasta trece în „repaus”, reducând utilizarea generală a CPU și RAM a browser-ului cu 99% și respectiv 85% per filă (conform Microsoft). Inactivitatea filelor are loc fără știrea utilizatorului, deoarece filele se reactivează în momentul în care faceți click pe ele.

Dar actualizarea Edge la versiunea 100 duce lucrurile şi mai departe. În medie, cu 8% mai multe file vor intra în „sleeping tabs”, deoarece Edge vizează acum „paginile care partajează o instanță de navigare cu o altă pagină”.

Da, formularea Microsoft este destul de ciudată aici – presupunerea noastră că se vorbește despre contexte de browser, nu despre instanțe. Deci, dacă două file din Google Docs comunică pentru a partaja resurse de sistem, una poate fi oprită.

În plus, meniul Edge Performance are acum un cadran pentru „economii estimate de memorie” (“estimated memory savings”). Acest mic grafic vă arată câte file sunt „sleeping tabs”, plus toată memoria pe care o economisiți datorită funcției.

Microsoft Edge ar trebui să se actualizeze automat. Totuşi, puteți forța o actualizare inserând edge://settings/help în bara de adrese Edge și apăsând enter. (Edge vă va spune dacă rulați cea mai recentă versiune.)

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu