Cele mai bune aplicatii portabile (I)

vineri, iulie 14, 2017 19:02
Posted in category IT

VLC PlayerO aplicație portabilă este o versiune a unui software, care poate rula fără a fi instalată pe calculator. De asemenea, nu modifică performanţele computerului. Cu alte cuvinte, o aplicaţie portabilă puteți să o rulați fără instalări şi alte bătăi de cap. Pe lângă faptul că oferă mai multă flexibilitate și securitate atunci când lucrați pe calculatoare publice, o altă parte bună pentru aplicațiile portabile este menținerea numărului de aplicații instalate la un nivel minim. Programele instalate ocupă spațiu și pot determina o funcționare mai lentă a computerului, deci, cu cât aveţi mai mai puține programe instalate, cu atât mai bine. O posibilă deviză legată de acest subiect poate fi “Să nu instalezi niciodată ceva dacă există o versiune portabilă disponibilă”.

Dar ce aplicații portabile sunt cele mai bune? Oriunde mergeţi, ar fi bine să aveţi aplicaţiile portabile de mai jos, care acoperă cam toate domeniile lucrului pe calculator. Aşadar, să-i dăm drumul cu prima parte a listei.

  1. Playere
    • Foobar2000
      Un media player cu diferite skin-uri, playlisturi și abilitatea de a reda CD-urile audio. Acesta acceptă mai multe formate, capabilități avansate de etichetare și comenzi rapide personalizate de la tastatură.
    • AIMP
      AIMP este un player interesant, care acceptă fișiere în diverse formate, playlisturi multiple, conversie audio, etichete de numire și sortare, organizare ușoară a muzicii și chiar funcționează ca un ceas cu alarmă, vă poate trezi la piesele preferate.
    • VLC Player
      Un media player care nu are nevoie de nicio prezentare. VLC Player este extrem de popular datorită capacității sale de a reda orice. Se ocupă practic cu orice format de fișier pe care doriți să îl rulaţi. Redă DVD-uri, streaming video etc.. Deci, aţi putea instala doar VLC și nu mai aveţi nevoie de alt player.
    • PotPlayer
      PotPlayer este un media player bogat în funcții care redă sute de formate video și audio diferite, fără nicio dependență de codec-uri instalate, precum și de conținut media streaming și DVD video. Alte caracteristici includ subtitrările configurabile, reglarea întârzierilor audio și subtitrare, egalizator video, suport pentru playlist etc.
    • MPlayer
      Acest media player se remarcă prin faptul că are o caracteristică prin care puteți avea două seturi de subtitrări pe ecran în același timp, unul lângă altul. Acest lucru ar fi de neprețuit pentru cursanții de limbi străine care pot vedea limba lor maternă în stânga și limba pe care o învață în dreapta.
    • Media Player Classic
      Media Player Classic este conceput pentru a imita Windows Media Player-ul original. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu aplicația, este similar cu VLC Player, deoarece poate reda aproape orice fișier video.
  2. Editoare audio
    • Audacity
      Dacă editarea audio este una dintre activităţile voastre preferate, atunci Audacity ar trebui să fie în partea de sus a listei de instrumente. Este cea mai ușoară unealtă disponibilă pentru tăierea, copierea, îmbinarea și mixarea audio, înregistrarea fișierelor live, modificarea vitezei și intensității unei înregistrări și importul / exportul unor formate de fișiere obscure. Este, de asemenea, cel mai bun instrument pentru a vă face tonurile de apel ale smartphone-urilor, precum și alte utilizări la care nici nu vă gândiți.
    • CDex
      Este cel mai bun, cel mai simplu şi cel mai rapid instrument pentru editare audio. Are abilitatea de a extrage fişiere în format MP3 de pe CD-uri, impreuna cu metadatele sale (prin conectarea cu o baza de date la distanta). Puteți adăuga toate melodiile în liste de redare noi, precum și oprirea calculatorului atunci când extragerea s-a terminat. Este o aplicaţie ideală în lucrul cu fişiere audio.
    • MP3tag
      Dacă vreţi informaţii despre fişierele mp3, încărcați piesele în MP3tag și de acolo puteți adăuga titlul piesei, solistul/trupa, numele albumului etc. Salvați totul şi aveţi fișierele MP3 cu toate informaţiile complete.
  3. Comunicare
    • Pidgin
      Protocolul XMPP vă permite să conectați conturi, cum ar fi Slack, plus AIM, ICQ, IRC și Yahoo Messenger, dacă sunteți unul dintre cei vechi pe Internet.
    • Skype
      Bunicul tuturor programelor de apeluri video și video, mai ales acum că Microsoft are ghearele pe ele. Acum Skype este integrat în televizor, conturile XBox și toate conturile Windows Live Messenger pot fi accesate prin interfața Skype. Efectuați apeluri gratuite către alți utilizatori Skype, plătiți taxe ieftine pentru apelurile către telefoane fixe și mobile și utilizați Skype pentru trimiterea de SMS-uri (credit necesar).
    • YakYak
      Funcționează la fel ca orice alt software de chat pentru desktop. Începeți conversațiile, primiți răspunsuri, primiți notificări despre chat-uri noi și trimiteți imagini. Există, de asemenea, integrare audio și video, dar care se deschide în Google Chrome. Dacă schema de culori nu se potrivește, o puteți modifica în albastru sau negru. Și este tot portabil, nu este necesară instalarea.
  4. Jocuri
    • Brutal Chess
      Daca va faceţi iluzii că sunteţi foarte bun la şah, încercaţi acest joc.
    • Patience
      Totul este explicat pe pagina de descărcare. Acum, mergeți mai departe și risipiți câteva zile pentru a vă ocupa de acest joc. Să uitați să spălați, să mâncați, să hrăniți câinele etc.
    • Sudoku
      Dacă sunteți suficient de inteligenți pentru a încerca acest joc, atunci acesta este numai bun atunci când vă aflați în sălile de așteptare ale medicilor, de exemplu. De fiecare dată când intru într-una, cineva joacă Sudoku.
  5. Vizualizare imagini
    • Irfan View
      Este o aplicaţie foarte bună pentru editarea în serie a imaginilor. După ce ați introdus toate introdus imaginile, trebuie doar să apăsați pe un buton și ele sunt redimensionate sau redenumite. IrfanView este excelentă și ca aplicație luminoasă rapidă pentru vizualizarea imaginilor (fie în mod individual, fie ca prezentare de diapozitive).
    • XnView
      O aplicație simplă, care vă scanează hard disk-ul și vă prezintă imaginile pentru o vizualizare rapidă. Puteți importa 400 de formate diferite de fișiere și puteți exporta fotografiile într-unul din cele 50 de formate de fișiere. Plus slideshow-uri, suport de imprimare și comparare side-by-side.
  6. Editoare de imagini
    • GIMP
      Cine nu cunoaște GIMP? „Photoshop-ul persoanei sărace”, deoarece GIMP poate emula o mulțime de caracteristici Photoshop, cu excepția faptului că nu plătiți pentru GIMP. În plus, ca Photoshop, GIMP are o mulțime de caracteristici ce pot fi deprinse prin folosire, în timp.
    • JPEG View
      După cum indică numele aplicației, JPEG View este pentru … editarea imaginilor în format JPEG. Dar puteți folosi la fel de bine această aplicație minunată pentru editarea imaginilor şi în alte formate precum: BMP, PNG, GIF și TIFF. De asemenea, puteți face unele editări de bază pentru acele imagini, cum ar fi ajustarea contrastului, iluminării, clarității etc.
    • Watermark Image
      Aplicaţia adaugă un filigran (text) pe imagine. În acest fel, nimeni nu poate spune că nu ştie de unde provine poza. Aşadar, evitaţi să vă fie furate fotografiile proprii şi folosite de către altcineva.
  7. Diverse
    • LicenseCrawler
      La un moment dat, va trebui să formataţi (ștergeți) hard disk-ul calculatorului. Oricare ar fi motivul, veți avea nevoie de cheile de licență pentru toate programele plătite și sunt sigur că nu le-ați notat undeva. Am dreptate? LicenseCrawler este salvatorul tău. Înainte de a șterge unitatea de hard disk, executați acest program minunat și toate cheile de licențe stocate în Windows Registry vor fi afișate într-un fișier text la îndemână, care poate fi apoi salvat. Nu uitați să-l salvați pe o unitate USB sau să-l trimiteți prin e-mail.
    • ToddlerTrap
      Această aplicație are două scopuri. Dezactivează folosirea tastelor, atunci când nu sunteți la computer. Acest lucru poate fi folosit pentru a împiedica copiii dvs. să ștergă și să distrugă raportul de 100 de pagini adresat șefului. În al doilea rând, poate fi folosit pentru a curăța tastatura.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cele mai bune aplicatii portabile (I)”

  1. Cele mai bune aplicatii portabile (II) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 20th, 2019 at 17:12

    […] ce în Partea I am văzut ce aplicaţii portabile ar fi bine să avem la îndemână, într-un moment sau altul, […]

Adauga un comentariu