Cine era ministrul Justiţiei în guvernarea puşcăriaşului Adrian Năstase (ciuma roşie): pupincurista comuniştilor criminali, Rodica Mihaela Stănoiu

luni, noiembrie 12, 2018 16:17
Posted in category Justitie

Rodica StanoiuSăptămâna trecută (luna mai a anului 2002 – n.m.) a avut loc o istorică intervenţie asupra Codului Penal: a fost anunţată abrogarea, printr-o ordonanţă de urgenţă, a articolului 238, care incriminează ofensa adusă autorităţii. Acest articol, care s-a născut pe vremea lui Ceauşescu – preşedinte care, până când n-a fost împuşcat, n-a fost niciodată ofensat – este vecin, în Codul Penal, cu o altă amintire din vremurile bune – art. 236, care se referă la “ofensa adusă însemnelor naţionale”, în care există şi prevederea conform căreia “manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Pentru a înţelege mai bine felul în care se poate interpreta acest articol – încă viu şi nevătămat (în 2002 – n.m.) – vă recomandăm lectura următoarelor citate:

“Autoritatea în sfera organelor de stat şi obşteşti apare, aşadar, ca o valoare socială de o deosebită importanţă, de existenţa şi de respectarea ei depinzând normala desfăşurare a activităţii organelor de stat şi obşteşti în orânduirea noastră socialistă, în realizarea sarcinilor ce le revin în desfăşurarea construcţiei socialismului …”

“În ţara noastră faptele de acest fel (infracţiuni contra autorităţii) înregistrează sub aspectul dinamicii lor o sensibilă scădere determinate în primul rând de profundele transformări ce au loc în conştiinţa oamenilor. În statele capitaliste deseori săvârşirea unora dintre infracţiunile contra autorităţii capătă caracterul de dârze şi elocvente manifestări de protest din partea celor din clasele exploatate contra asupririlor şi abuzurilor la care sunt supuşi, contra orânduirii care le patronează.” (Rodica Mihaela Stănoiu, în “Explicaţii teoretice ale Codului penal român”, vol. 4, Editura Academiei Republicii Socialiste România, Bucureşti, 1972, pag. 10)

Cum azi România nu mai este o ţară socialistă şi se declară capitalistă, considerăm că faptele contra autorităţii sunt – aşa cum susţinea tovarăşa Stănoiu atunci – justificate, chiar dacă este vorba de autoritatea partidului-stat PSD (= ciuma roşie – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 548/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu