Cititor coduri de bare

sâmbătă, decembrie 24, 2016 9:32
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCodul de bare înseamnă o prezentare codificată (cifrată) a unor date, iar aceste date codificate pot fi citite pe cale optică. Codurile de bare se întâlnesc în multe domenii, dar mai ales în cele industriale. Într-un cod de bare, fiecare cifră sau literă se reprezintă printr-o combinație de una sau mai multe bare. Codurile de bare sunt citite și decodate cu ajutorul unor scanere speciale, precum cele oferite de IDmag. Respectivele scanere măsoară reflexia luminii, decodifică aceste coduri de bare în cifre și litere și trimit toate informațiile unui calculator sau altui dispozitiv de prelucrare a datelor.

Cu alte cuvinte, avem nevoie în mod obligatoriu de un cititor de coduri de bare, dacă vrem să aflăm informațiile cuprinse în aceste coduri. Din fericire, aceste cititoare de coduri de bare există și putem să le achiziționăm. Iată și câteva exemple.

  • Cititor coduri de bare Honeywell Voyager 1400g este un scaner 2D, ce poate fi folosit pentru citirea rapidă și precisă a codurilor de bare. Acestea pot scana coduri de bare ce conțin o cantitate mare de date. Scanerea este de înaltă performanță pentru toate codurile de bare 1D, inclusiv pentru cele deteriorate sau slab imprimate. Este un scaner robust ce rezistă la 30 de căzături de la 1,5 m pe beton. Cablul de conexiune se poate înlocui extrem de ușor sau se poate face upgrade la el.
  • Cititor coduri de bare Datalogic Touch TD1100 asigură calitatea și performanța necesară citirii codurilor de bare. Citește toate codurile de bare liniare, chiar și pe cele deteriorate sau slab imprimate. Software-ul de configurare al codului de bare oferă funcții ușor de utilizat, chiar și pentru utlizatorii neexperimentați, simplificând procedura de pornire. Este un scaner robust care poate funcționa la temperaturi cuprinse între 0 și 50 de grade Celsius și poate fi depozitat la temperaturi cuprinse între – 40 și 70 de grade Celsius. Este rezistent la caderi repetate pe beton, fiind rezistent la praf și apă.

Istoria codurilor de bare

Codul de bare, ne spune Wikipedia, au apărut, în forma actuală, în 1948. Ele au fost precedate, în 1932, de proiectul unor studenți de la Universitatea Harvard, care au anexat produselor informații din cataloagele respectivelor produse, informații pe care ulterior le-au centralizat într-o bază de date. În comerț, codurile de bare au început să fie folosite după 1966. Primul cititor de coduri de bare a fost folosit la un magazin din Cincinnati, în 1967. Pe atunci codurile de bare nu erau imprimate direct pe ambalaje, ci pe etichete lipite pe produse. La 26 iunie 1974, a fost scanat și înregistrat primul produs cu cod de bare. Era un pachet de zece lame de gumă de mestecat. Astăzi respectivul pachet a devenit obiect de muzeu.

Codurile de bare fac astăzi parte din viața noastră de fiecare zi. Le întâlnim peste tot. Însă cei care doresc să afle informațiile cuprinse în respectivele coduri de bare au nevoie de un cititor coduri de bare. Iar cele mai performante cititoare de coduri de bare le găsim la IDmag. Sunt noutăți absolute în domeniu, cele mai performante și robuste produse din categoria cititoarelor de coduri de bare.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu