Cornul şi laptele în şcoli – o afacere a baronilor locali

duminică, august 29, 2021 15:28
Posted in category Mass-media

Tudorel Toader, Valer DorneanuCornul şi laptele în şcolile din România a prilejuit baronilor locali din politică să mai facă nişte bani, prin intermediul firmelor controlate de aceştia. Deşi, chipurile, se fac licitaţii pentru a afla firma câştigătoare, cea care ar trebui să se ocupe de aprovizionarea şcolilor cu lapte şi corn, în realitate acele licitaţii sunt de faţadă şi va câştiga întotdeauna firma jupânului local, a mafiotului care a pus stăpânire pe acel judeţ.

Iată mai jos un exemplu din 2004, din judeţul Gorj.

Cuţu, cuţu, na Grivei, miliarde (de lei vechi – n.m.) dacă vrei

Din Gorj primim semnale că în poziţia de baron local pe care s-a lăfăit ani la rând Mischie s-a instalat (în 2004 – n.m.) în patru labe Grivei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Acesta şi-a făcut deja simţită puterea în cadrul licitaţiei “Cornul şi laptele”, desfăşurată săptămâna trecută (în august 2004 – n.m.). Nici nu a lătrat bine Grivei de trei ori împotriva firmei Lexi Star, că aceasta a şi fost exclusă din licitaţie, imediat după ce fusese declarată câştigătoare.

În locul ei şi-a adjudecat în Gorj afacerea “Cornul şi laptele” firma Gat Mat Prod, care se bucură de susţinerea lui Grivei.

Firmei Lexi Star nu i s-a permis să participe la licitaţie decât cu 25 de minute înainte de închiderea ei. Apoi, când a fost declarată câştigătoare firma Lexi Star, Grivei a declarat imediat că adjudecarea licitaţiei a fost “probabil frauduloasă”.

Însă partea cea mai interesantă a licitaţiei din Gorj este că Grivei vrea să scoată pe tuşă firma care a oferit preţul cel mai bun. Adică 7.199 lei (vechi – n.m.) pentru pachetul lapte şi corn oferit de Lexi Star, în timp ce Gat Mad Prod şi-a oferit serviciile contra sumei de 7.205 lei per pachet.

Diferenţa de 6 lei (vechi – n.m.) pare o nimica toată, dar, în condiţiile în care zilnic se distribuie 33.000 de pachete, în final se ajunge la o diferenţă de două miliarde de lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.). O sumă suficient de mare şi de apetisantă, pentru care şi o javră de la Consiliul Judeţean e în stare să se bată ca un leu. (“Academia Caţavencu”, nr. 663/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu