Corupţia din Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA)

vineri, aprilie 22, 2022 7:41
Posted in category Justitie

Justitie calcata de PSDO condiţie a integrării României în Uniunea Europeană (UE) a fost combaterea corupţiei prin înfiinţarea unui organism specializat în aşa ceva. Doar că România, guvernată la începutul anilor 2000 de PSD = ciuma roşie, prin tandemul criminal Ion „KGB” Iliescu – Adrian „Puşcărilă” Năstase, numai de combaterea corupţiei nu avea chef, aşa încât, de ochii lumii, a fost înfiinţat Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), un organism formal, în care corupţia nu numai că nu era combătută, dar era încurajată, procurorii de la vârful PNA fiind corupţi.

Organismul care într-adevăr a combătut corupţia, până a fost tras pe linie moartă de camarila mafiotului Liviu Dragnea, a fost Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), înfiinţată de Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, eliminată din Guvernul României de mafiotul Călin Popescu Tăriceanu, la presiunea PSD = ciuma roşie. Mai precis, e vorba despre DNA-ul din perioada când Laura Codruţa Kovesi a deţinut funcţia de procuror-şef al DNA, funcţie din care a fost eliberată prin semnătura lui Klaus Iohannis.

Dar să revenim la PNA. Cu ce se ocupa PNA-ul în 2004, citim în materialul de mai jos apărut în presa vremii.

La PNA Iaşi, o mână spală pe alta şi nu leagă pe nici una

Corneliu Marian Gheorghiţă: în 2001, ca prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, a accidentat un om. Gheorghiţă era băut şi conducea un BMW. A fost scos treaz şi curat.

Tot în 2001, acelaşi Corneliu Marian Gheorghiţă, l-a scos basma curată pe fratele afaceristului şi fostului politician Victor Surdu, Cristian Mircea Surdu, care omorâse un om tot într-un accident rutier.

În 2003, Corneliu Marian Gheorghiţă ajunge procuror PNA.

Tot în 2003, acelaşi Corneliu Marian Gheorghiţă a fost denunţat de un afacerist ieşean că-şi favorizează fiul, tot afacerist. Motivul? Simplu: un banal conflict comercial între două firme, dintre care una a fiului lui Gheorghiţă, a ajuns de competenţa PNA.

Alois Imbrea: ca şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-a scăpat pe Gheorghiţă de dosar penal după ce acesta, mangă la volan, a accidentat un om.

Luminiţa Merişescu: în 2003, s-a gândit să dea, într-un dosar pe care-l „cerceta” de trei ani, scoaterea de sub urmărire penală. Reanailizându-se dosarul, s-a declanşat urmărirea penală. Şi urmărirea României la CEDO de către păgubitul în dosar; tot în 2003, pe fişa ei de apreciere pe care figura menţiunea „acceptă compromisuri morale pentru realizarea ambiţiilor profesionale” s-a aşezat nişte pastă corectoare.

În 2004, a fost găsit un dosar pe care Merişescu îl începuse în 2000, dar de care „uitase”; 1996-1998: secretară a lui Bădărău, naşul de cununie al lui Amarie (procuror-şef PNA – n.m.). Din 1998 a devenit procuror.

Carmen Argentina Gîlcă: cadru universitar la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, unde îi ţine orele lui Şuhan, bizonul PNA (Şuhan era adjunctul şefului PNA, Amarie – n.m.).

Toţi cei patru reprezintă (reprezentau în 2004 – n.m.) PNA Iaşi: Imbrea ca şef, restul de trei ca procurori. În 2003, în bilanţul PNA Iaşi, la succese, figurează un poliţist de ţară care a primit ceva kile de caras. („Academia Caţavencu”, nr. 666/2004)

PSD - partidul borfasilor

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu