Justiţia – o frază de dânşii inventată

duminică, iunie 27, 2021 17:27
Posted in category Justitie

Justitie calcata de PSDAtunci când vorbim despre Justiţie, vorbim de un sistem menit să protejeze fibra sănătoasă a unei ţări, adică pe cetăţenii oneşti, care prin munca lor au ridicat, ridică şi vor ridica această ţară la exigenţele prezentului. Doar că, în Românica, domnişoara cu balanţa a fost violată din toate poziţiile de cei care, vremelnic, au ajuns pe culmile puterii, votaţi de o turmă de imbecili cumpărată cu un litru de ulei şi o găleată roşie cu trei trandafiri la butonieră.

Justiţia românească a fost supusă la cele mai cumplite perversiuni de către grupul infracţional organizat cu acronimul PSD, grup fondat de KGB-istul criminal Ion Iliescu, fie-i numele blestemat. Această gaşcă de hoţi, mafioţi, corupţi, tâlhari şi chiar criminali, numită pompos Partid Social Democrat (PSD), a găsit de cuviinţă să schimbe legile justiţiei în favoarea infractorilor, pentru a-i scăpa de puşcărie pe membrii săi. Dar acest grup n-ar fi putut realiza toate atacurile mârşave la adresa Justiţiei Române fără cei 3-4 milioane de votanţi, majoritatea analfabeţi, bătrâni senili, ţigani, aurolaci, bugetari tăietări de frunză la câini etc., precum şi fără Mafia TV (Antena 3 şi România TV), sau fără CCR – sluga PSD.

La toate aceste elemente din listă (incompletă şi această listă) se adaugă înclinaţia spre ilegalităţi a acestui sistem bolnav şi îmbolnăvit, populat cu personaje care nu au nicio tangenţă cu aplicarea în realitate a idealurilor nobile de “dreptate” şi “justiţie”. Şi un exemplu din 2004, în plină guvernare PSD = ciuma roşie, despre cum arăta (in)justiţia.

Un procuror acuză
La Iaşi, Justiţia doarme în braţe cu caracatiţa

A fost nevoie ca o judecătoare să treacă printr-un flagrant înscenat şi apoi prin câteva zile de arest pentru ca noi toţi să putem afla, chiar dinăuntru, ce se ascunde sub rona Justiţiei din România. Sub regimul stănoilor şi joiţelor, judecătoarea Andreea Ciucă a fost luată la puricat bovin de sluga lui Amarie, numită Şuhan, cu simţ de răspunde stalinist. Răspunzând la ordine, Şuhan mai primeşte şi câte un oscior. De exemplu, fiică-sa e avansată procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi după un concurs pentru un post la Vaslui.

Depărtaţi-vă un pic şi priviţi tabloul in integrum: pentru postul fiicei lui Şuhan a trebuit să fie de acord procurorul Dan Bădărău, de la Parchetul Curţii de Apel Iaşi, care e fix naşul de cununie al lui Amarie, care e (tot fix) şeful direct al lui Şuhan.

Mai daţi-vă un pic înapoi şi priviţi şi peretele pe care se află acest tablou: pentru postul din Iaşi al fiicei lui Şuhan mai voiau şi alţii să concureze, dar li s-a spus că nu e loc. Printre ei, procurorul Emilian Eva, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, demisionar din această funcţie în 2001.

Ei bine, acum ieşiţi şi priviţi toată hardughia: când s-a înfiinţat PNA (Parchetul Naţional Anticorupţie – n.m.), în cărţi pentru secţia Iaşi era procurorul Eva. Chestionat un pic la arta compromisului, a picat cu brio. În locul lui, Şuhan a luat un avânt de neoprit decât de braţele paterne ale lui Amarie. Rămas simplu procuror, Eva a avut neobrăzatul tupeu să îi scrie procurorului general al României, în toamna lui 2003, despre curvăsăriile de sub roba Justiţiei de la Iaşi (oficial, “memoriu”).

La aproape nouă luni după asta, ceva s-a întâmplat: a fost demis şeful direct al lui Eva, prim procurorul Daniel Ţicău, la ordinul lui Ilie Botoş (fostul adjunct al lui Amarie la PNA). Aici voiam să ajungem. Are cuvântul procurorul Emilian Eva.

Despre demitere:
“Ţicău e o victimă a demersului meu. A fost demis pentru că mi-a facilitat accesul la fişa de apreciere a fostei mele colege, Luminiţa Merişescu, fişă ce a fost “cosmetizată” pentru avansare, pe criteriul unei anumite simpatii pe care i-o poartă Dan Bădărău. Eu am cerut fişa tocmai în ideea de a-mi fundamenta memoriul adresat lui Botoş.”

Despre concurenţa la primirea posturilor:
“Când a avansat Merişescu, am cerut să particip şi eu la concursul de avansare şi mi s-a spus că nu sunt locuri. Iar peste o săptămână s-a găsit loc pentru Merişescu. Iar Diana Burlacu, fiica lui Şuhan, a fost avnsată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, dar s-a eliberat imediat un loc pentru ea la Iaşi.”

Despre dosare:
“Profesorul universitar Rusalim Petriş, coleg cu soţul procurorului general al Parchetului Curţii de Apel, a primit o amendă administrativă pentru falsificarea unei teze de licenţă. De ce a preluat Parchetul Curţii de Apel cauza, când era de competenţa Parchetului Judecătoriei Iaşi? Nu Bădărău şi Pohoaţă conduceau Parchetul când au ars dosare la Miroslava (n.r. – comună la marginea Iaşiului)? Dar în 1999, când am găsit zeci de dosare aruncate? A răspuns cineva pentru asta?”

Despre memoriu:
“Am adus la cunoştinţă procurorului general aspecte pe care le-am considerat ilegale şi care mi-au zdruncinat încrederea în soluţiile date de conducerea Parchetului Curţii de Apel. Inspectorul de la Parchetul General care mi-a verificat sesizarea m-a întrebat de ce am semnat memoriul şi nu am trimis şi eu o anonimă, aşa cum se procedează. După ce am trimis eu memoriul, semnat, au venit după patru luni să-mi facă verificarea. Iar când s-a făcut anonimă împotriva mea, au venit să mă verifice după două săptămâni.”

Despre Botoş (unul dintre procurorii generali ai ciumei roşii – n.m.):
“Pe mine, personal, m-a dezamăgit. Mă aşteptam să reformeze sistemul. Şi nu a făcut-o. Reforma, în opinia mea, nu înseamnă să pocneşti saci de azotat prin poligoane sau să arunci, sub privirile camerelor de luat vederi, manechine de la etaj. E un circ pe banul public.”

Despre urmări:
“E aberant să iei atitudine şi să fii considerat delator, dar anonimele să fie luate în calcul. Mi s-a pus pumnul în gură. Mi-e silă. Mă gândesc serios şi la varianta demisiei.”

Despre sistem:
“Procurorul general Maria Pohoaţă şi şeful secţiei urmărire penală, Dan Bădărău, nu înţeleg să renunţe la politica uşii din dos şi percep orice opinie contrară ca vedetism şi frondă. Nu poţi susţine, ca principiu, că apartamentul în care locuieşti e curat, dacă pe casa scării sunt căcaţi. Ajungi să miroşi şi tu a căcat.” (“Academia Caţavencu”, nr. 661/2004)

Citeşte şi articolele:

PSD - partidul borfasilor

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu