Cum a furat PSD-istul Marian Oprişan în România

sâmbătă, martie 9, 2019 13:34

PSDOprişan scoate miliarde de lei (vechi – n.m.) din noroi pur

Reconstrucţia drumurilor de munte din judeţul Vrancea a devenit (era în 2003 – n.m.) o prioritate pentru Marian Oprişan, mai ales de când le repară prietenul său, afaceristul Corneliu Prunache. Spre exemplu, comuna Gura Caliţei: 3-4 km de drum de ţară, 3-4 miliarde de lei (vechi – n.m.) costul lucrării. Numai că autostrada montană, pe unde trebuiau să-şi scoată vacile la plimbare sătenii, a rămas în mare parte pavată tot cu drum de ţară.

Apoi s-a inventat metoda calamităţii. Se ia un drum neterminat, dar pe care s-au încasat banii, se declară în acte drum calamitat, cu motivaţia: inundaţii, alunecări de teren, strat argilos neprevăzut. Se încheie procesul-verbal de constatare a dezastrului, după care se reia circuitul jafului în natură. Ministerul Lucrărilor Publice virează o altă sumă pentru repararea calamităţii, până se îndreaptă efectele calamităţii precedente.

Pe acest caz, fiecare şi-a dat cu părerea în presa din Vrancea. Primarul drumurilor calamitate a anunţat că drumul este gata în proporţie de 30%, iar Prunache a afirmat 80%. Deşi se referea la acelaşi drum ca şi primarul, evaluările lor diferă, probabil, din cauza comisionului oprişănit pe din două (80% – 30% = 50%). Asta da frăţie, pentru fii Vrancei! (“Academia Caţavencu”, nr. 593/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum a furat PSD-istul Marian Oprişan în România”

Adauga un comentariu