Cum alegem furnizorul de servicii hosting

joi, noiembrie 28, 2013 17:01
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAlegerea unui furnizor de servicii hosting este foarte importantă pentru viitorul site-ului nostru. În funcție de aceste servicii, vom avea un site accesat mai mult sau mai puțin. Avem de unde alege furnizorii de servicii hosting, iar un exemplu ar fi acest furnizor de servicii hosting. Unul din factorii cei mai importanți atunci când alegem furnizorul de servicii hosting este viteza de încărcare a site-ului. Se știe că majoritatea vizitatorilor renunță să acceseze un site dacă viteza de încărcare a respectivului site este mică. S-au făcut și cercetări în acest sens, iar rezultatele acestora se pot rezuma astfel: majoritatea vizitatorilor părăsesc un site după 6 – 15 secunde de la accesare, dacă site-ul întârzie să se încarce. De aceea, trebuie să avem în vedere ce fișiere includem în site-ul nostru, unele dintre ele, în special imagini și filme, ducând la o încărcare greoaie a site-ulu.

Desigur, există o întreagă literatură pe această temă, iar specialiști în optimizare sunt destui. Dar dacă nu avem chef să apelăm la specialiști, ale căror servicii trebuie plătite, este bine să evităm tentația de a supraîncărca site-ul cu poze în format mare, clipuri, plus alte scripturi care pot părea interesante, dar, în final, vor conduce la un site cu probleme de încărcare. Există diverse exemple negative în acest sens: site-uri în care ești invadat de reclame (oare cei care se ocupă de aceste site-uri chiar cred că vizitatorii au nervii atât de tari încât să suporte o tonă de reclame ce ascund conținutul site-ului?), site-uri unde sunt zeci de poze și aștepti cu zecile de secunde până se încarcă etc. De exemplu, acest site se încarcă extrem de ușor, aproape instantaneu, pe când alte site-uri necesită perioade extrem de lungi de așteptare. Pe lângă timpul de încărcare, există și alți factori importanți care fac din site-ul nostru un loc vizitat. Dintre acestea s-ar putea aminti: actualizarea periodică a informațiilor de pe site (nimeni nu va reveni pe un site unde “nu se întâmplă nimic” o perioadă de timp), unicitatea postărilor pe site (este de preferat ca materialele postate să fie unice și cu un conținut informativ ridicat), prezența cuvintelor cheie într-o doză optimă etc.

Toate acestea, dar mai ales un hosting de calitate, reprezintă tot atâtea condiții pentru un site cu mulți vizitatori, cu poziții dintre cele mai bune în clasamentele motoarelor de căutare etc. Până la urmă, există un cumul de factori ce fac din site-ul nostru un brand, interesant și căutat pe Internet.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu