Cum erau terorizaţi ziariştii în epoca Adrian “Puşcărilă” Năstase, perioadă în care nu exista Mafia TV (Antena 3 şi RTV) să dezinformeze şi să manipuleze

luni, iulie 8, 2019 9:32

Adrian NastaseÎn 2003, maşina ziaristului, un subiect arzător

Miercurea trecută (era septembrie 2003 – n.m.), pe la două noaptea, când maşinile obişnuiesc să doarmă (ne)duse, maşina lui Cristian Teodorescu, redactor-şef la “Ziarul de Mureş”, s-a trezit să ia foc.

Cum stăpânul său se obişnuise să scrie anchete despre interlopii care s-au specializat în a băga oamenii în sperieţi, în perfuzii sau în ghips, indiferent că sunt ziarişti, penelişti, directori pe la primărie, şefi de cabinet la prefectură sau fii de primar, bănuim sincer că infractorii din articole au vrut să vadă cum arde maşina unui redactor-şef. Ardea în flăcări şi nu e de mirare că ardea în flăcări din moment ce colegul nostru a mai rămas cam cu 10-20% din ea.

Doar pompierii nu s-au mirat, ba chiar au constat imediat, la două noaptea şi doar cu ajutorul unei simple lanterne, că e posibil ca vehiculul ziaristului să fi luat foc din cauze umane. Poliţia cercetează mai departe, iar autorul incendiului este, deocamdată, “autor necunoscut”. Necunoscutul intimidează, cum s-ar spune, dar nu credem că va împiedica apariţia altor anchete incendiare, cu subiecte fierbinţi.

Teza de doctorat

Cu 18 ore înainte ca Brânduşa Armanca să-şi susţină doctoratul la Universitatea din Timişoara, ca lector la Jurnalistică, adică în 28 august (2003 – n.m.), la ora 14, rectorul, Ioan Mihai, a decis amânarea susţinerii tezei, pretextând că ar fi lipsă nişte avize de la dosar. Dosar care, trebuie subliniat, a fost acceptat de Universitate, se află (se afla în 2003 – n.m.) la Universitate, nu la doctorand, tot instituţia fiind aceea care a convocat comisia, a pus afişele, a făcut programarea sălii.

Singurele situaţii în care se poate amâna susţinerea tezei de dectorat este atunci când lipsesc doi dintre cei trei membri ai comisiei sau candidatul este în imposibilitatea de a se prezenta.

Toată tărăşenia este explicabilă printr-un fax de şantaj trimis de la TVR Timişoara, din biroul lui Costică Mărăscu, actual director, fostul activist PCR (Partidul Comunist Român) din 1989 care chema armata împotriva revoluţionarilor (întotdeauna, dar întotdeauna, PSD = ciuma roşie = mafia a folosit fosta nomenclatură comunistă pentru a intimida şi şantaja oameni; de ce? deoarece PSD-ul este urmaşul Partidului Comunist Român, acesta din urmă schimbându-şi doar numele în 1989, din “comunist” în “social democrat” sau alte derivate ale acestuia: “democraţie socială”, “frontul salvării naţionale”, celebrul FSN – n.m.).

În fax rectorul era ameninţat cu o campanie de presă fără precedent. Cu ce putea fi atacat rectorul de a percutat aşa de repede? Păi, de pildă, cu privatizarea Fabricii de Bere din Timişoara, unde a fost director şi de unde a obţinut, se spune, 600.000 de dolari prin vânzarea acţiunilor sale luate prin MEBO. Apoi, rectorul mai vrea un mandat din 2004, şi un scandal nu l-ar fi servit. În al treilea rând, el are o fiică absolventă de Jurnalistică (la o facultate privată, că acolo unde e Brânduşa Armanca profesoară nu a reuşit să intre!). La o adică nu i-ar sta rău fiicei dânsului pe post de cadru didactic, poate chiar pe postul celei obstrucţionate. Şi, nu în ultimul rând, Brânduşa Armanca şi Lucian Ionică au dat în judecată Universitatea, în urmă cu doi ani, şi au câştigat. Trebuia, în consecinţă, să mai şi piardă, măcar prin amânarea ilegală a doctoratului! (După cum se vede, în România lui Puşcărilă Năstase, legea e pentru “fraieri”, oamenii mafiei PSD-iste nu s-au complicat niciodată să respecte legea. – n.m.)

Informaţii preluate din “Academia Caţavencu”, nr. 613/2003.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu