Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait

miercuri, iulie 23, 2014 17:56

Victor Ponta, Cristian PanaitDeși subiectul a mai fost abordat pe site (vedeți aici), în acest material vor fi adăugate alte elemente, descoperite între timp în mediul online. Înainte de asta o precizare și o scurtă povestire. Precizare: site-ul pe care a apărut prima dată materialul preluat de mine la link-ul anterior a fost închis? Oare de ce? Și acum scurta povestire. Pe site-ul personal, mitomanul Ponta se laudă că a scos România din izolare internațională de când a devenit premier (hă, hăă, hăăă). În vara lui 2012, exact în timpul puciului USL, m-am întâlnit cu o cunoștință, Mirel Burlacu, care venise acasă din Spania. L-am întrebat dacă știe de evenimentele din România. Mi-a descris cu lux de amănunte istoria de până atunci a puciului. “De unde știi atât de bine?” l-am întrebat. “De la posturile TV spaniole. Acestea sunt extrem de dure la adresa USL și a loviturii de stat din România. Niciun lider USL nu se bucură de aprecierea Occidentului.” Și acest plagiator minte cu nerușinare. Tot cunoștința mea a mai povestit ceva, ce nu prea are legătură cu materialul, dar merită știut. Mi-a povestit că a venit prin Germania din Spania, deoarece e o rută mai sigură. “Puteai să vii și prin Italia”, i-am spus. “Păi, dacă veneam prin Italia puteam păți ce a pățit un prieten de-al meu. După ce a condus multe ore, a intrat într-o parcare să se odihnească, iar în timp ce dormea l-au atacat țiganii din România și a scăpat greu din mâinile lor, fugind cu mașina distrusă parțial. Țiganii se uită la numărul mașinii și îi atacă numai pe cei cu numere de România. De italieni le este frică.” Unde sunt jegurile care iau apărarea țiganilor, că sunt discriminați și alte povești?

Er glaubt, dass er mit allem durchkommt (Crede ca poate scapa cu orice)

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat la 26 iulie un articol în care informează despre versiunea conform căreia prim-ministrul României, Victor Ponta, ar avea legătură cu moartea fostului său coleg de serviciu, procurorul Cristian Panait.

Procurorul Cristian Panait a decedat în 2002, la vârsta de 29 de ani, după ce a căzut de la fereastra apartamentului din Bucureşti în care locuia.

In acea perioadă procurorul Cristian Panait investiga un scandal de corupţie în care erau implicaţi oameni din anturajul liderului de atunci al PSD, Adrian Năstase

Ziarul german relevă că în acea perioadă procurorul Cristian Panait investiga un scandal de corupţie în care erau implicaţi oameni din anturajul liderului de atunci al PSD, Adrian Năstase.

Căderea fatală de la etaj, în seara zilei de 10 aprilie 2002, s-a întâmplat la scurt timp după ce Cristian Panait a fost vizitat la domiciliu de colegul său Victor Ponta, cu care ar fi avut un conflict din cauza viziunilor opuse în privinţa dosarului.

Iniţial, a fost deschis un dosar conform căruia procurorul Victor Ponta era suspectat de asasinarea procurorului Cristian Panait

La autopsie au fost găsite urme de droguri în corpul lui Cristian Panait.

Iniţial, a fost deschis un dosar conform căruia procurorul Victor Ponta era suspectat de asasinarea procurorului Cristian Panait.

La scurt timp, însă, a fost avansată versiunea oficială conform căreia procurorul s-ar fi sinucis, scrie ziarul german.

Procurorul care investiga decesul lui Cristian Panait a fost lovit mortal de o maşină.

Victor Ponta a fost interesat de înlăturarea procurorului Cristian Panait şi că ulterior a fost răsplătit de PSD, cariera sa avansând

Autorul articolului din „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, Von Karl-Peter Schwarz, a stat de vorbă, la Bucureşti, cu Ela Simona Fica, o jurnalistă care l-a cunoscut personal pe procurorul Cristian Panait şi care a investigat acest caz.

Publicaţia germană o citează cu prudenţă pe jurnalistă, nepreluând acuzaţiile directe şi grave aduse de ea lui Victor Ponta.

Concluzia jurnalistei române (cu grad militar) este că Victor Ponta a fost interesat de înlăturarea procurorului Cristian Panait şi că ulterior a fost răsplătit de PSD, cariera sa avansând.

Azi, 17 martie 2011, eu anunţ decesul procurorului Cristian Panait ca fiind un act criminal. Şi-l arăt cu degetul pe asasin: fostul procuror Victor Ponta! Îl arăt cu degetul mâinii stângi, pentru că în mâna dreaptă ţin dosarul nr. 177/P/2002, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică.
Obiectul acestuia este „Moartea violentă a procurorului Cristian Panait. Inculpat: Ponta Viorel Victor”.

„Victor Ponta este asasinul procurorului Cristian Panait!”, este titlul unui articol publicat la 17 martie 2011 de Simona Ela Fica pe Exploziv-news.ro.

Jurnalista îl acuză pe Victor Ponta că „l-a împins pe fereastră” pe Cristian Panait.

“Azi, 17 martie 2011, eu anunţ decesul procurorului Cristian Panait ca fiind un act criminal. Şi-l arăt cu degetul pe asasin: fostul procuror Victor Ponta! Îl arăt cu degetul mâinii stângi, pentru că în mâna dreaptă ţin dosarul nr. 177/P/2002, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică.
Obiectul acestuia este „Moartea violentă a procurorului Cristian Panait. Inculpat: Ponta Viorel Victor”.
Dosarul a fost ţinut timp de nouă ani “la secret”.
L-am obţinut. Foarte greu. Recunosc, public, că l-am obţinut şantajând doi procurori obedienţi lui Adrian Năstase, se ştiu ei care. Am promis că nu le voi dezvălui infracţiunile şi mă voi ţine de promisiune. În fond, câteva evaziuni fiscale şi o spălare de bani, nu-s mai grave decât o crimă. Iar numele lor nu-s mai sonore ca al lui Ponta”, scrie Simona Ela Fica.

„Ultima persoană care a venit la Cristi a fost acest Ponta. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: câinele ăsta de Ponta m-a omorât!”

Iată declaraţia mătuşii lui Cristian Panait, anexată la dosar, potrivit jurnalistei: “Cristi m-a anunţat, când s-a întors de la serviciu, în jurul orei 17, că va avea o vizită şi să nu mă sperii dacă aud scandal.
A zis: Ori eu, ori ei! A specificat că vrea să lămurească nişte probleme de viaţă şi de moarte cu un coleg şi a spus numele Ponta.
Mi-a cerut să le pregătesc o cafea şi, dacă se poate ar fi mai bine să nu asist la discuţii.
În jurul orei 17:30 a venit musafirul aşteptat, iar eu, conform înţelegerii cu Cristi, am plecat în vizită la o vecină.
Ultima persoană care a venit la Cristi a fost acest Ponta”.

Femeia mai declara: “Am fost alertată de ceilalţi vecini că nepotul meu a căzut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: câinele ăsta de Ponta m-a omorât! Apoi a mai spus ceva, dar nu am mai putut auzi, a intrat în comă”.

Procurorul care a dat rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lui Ponta a fost, în doi timpi şi trei mişcări, pensionat forţat, de către ministresa Rodica Stănoiu

Simona Ela Fica scrie că “procurorul care a dat rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lui Ponta a fost, în doi timpi şi trei mişcări, pensionat forţat, de către ministresa Rodica Stănoiu. Un alt procuror a luat “cazul” şi, la ordinele lui Botoş – procurorul de casă al lui Năstase şi Hrebenciuc, a falsificat toate probele astfel încât moartea procurorului Panait să pară o sinucidere”.

Convorbire Ponta

Dosarul penal aflat în posesia noastră deţine probe concludente, întocmite de procurori, medici legişti şi criminalişti din IGPR, în privinţa modului în care actualul premier NELEGITIM al României l-a ucis pe fostul lui coleg din Parchetul General

La 20 iulie 2012, Simona Ela Fica a făcut următoarea precizare pe Exploziv-news.ro:

“Pentru că mai mulţi cititori ne-au reproşat faptul că, din anul 2010, de când am anunţat că am intrat în posesia dosarului 117/P/2002 în care Victor Viorel Ponta era acuzat de asasinarea procurorului Cristian Nicolae Panait, nu am mai publicat niciun amănunt legat de acest subiect, îi înştiinţăm că am oprit continuarea anchetei ca urmare a faptului că nicio televiziune din România nu a dorit preluarea acestui caz, din motive lesne de înţeles, în ciuda faptului că dosarul penal aflat în posesia noastră deţine probe concludente, întocmite de procurori, medici legişti şi criminalişti din IGPR, în privinţa modului în care actualul premier NELEGITIM al României l-a ucis pe fostul lui coleg din Parchetul General.”

Intre timp, Exploziv-news.ro nu mai exista (???)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

14 Responses to “Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait”

 1. Ponta și poporul rus birocrație ne-au adus says:

  iulie 25th, 2014 at 16:49

  […] Ponta candidează la alegerile prezidențiale din România. În cazul în care nu știați. Cu șanse […]

 2. Fanica Stefan says:

  iulie 26th, 2014 at 14:47

  Si asta  s-ar putea sa fie seful statului roman? Oare suntem orbi?

 3. Fanica Stefan says:

  iulie 26th, 2014 at 14:50

  Publicati totul online

 4. Omul Viorel Ponta, un caracter infect says:

  iulie 27th, 2014 at 17:45

  […] titra aseară (26 iulie 2014) cu litere extrem de mari “Adrian Năstase, asul din mâneca lui Victor Ponta” (hă, hăăăăăă, hăăăăăăăăăăăăă). Ce contează că este un infractor ce în […]

 5. Mitomanul Ponta dă mai mult says:

  august 2nd, 2014 at 8:14

  […] inutilă pe marginea unor subiecte, cu adevărat importante, dar nu în România: plagiatul lui Ponta, minciunile lui Ponta, infracționalitatea guvernului Ponta etc. Toate acestea nu contează, dragii […]

 6. Nu Ponta, nu un președinte pentru pușcăriași says:

  august 28th, 2014 at 13:34

  […] Victor Ponta, un Goe cu aspect de Pinochio, o combinaţie ciudată de caucazian şi chinez, un Goliat perfid şi viclean, asasin al statului de drept şi susţinator al tâlharilor României. Nu trebuie să mai fim o ţară a hoţilor, a borfaşilor şi a corupţilor! Oricine din orice partid, preşedinte, dar nu Victor Ponta, cel mai periculos “politician” din ultimile decenii! […]

 7. Natalie Ester: Ponta, citeaz-o pe mă-ta mare, bunicuța Iliescu, nu pe Ion Rațiu | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 14th, 2015 at 17:16

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

 8. Ce ne recita zi de zi mitomanul Ponta: Basescu e de vina | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 18th, 2015 at 19:26

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

 9. Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 22nd, 2015 at 19:47

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

 10. Adevaratele realizari ale Guvernului Victor Viorel Ponta | A șaptea dimensiune says:

  mai 9th, 2015 at 13:54

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

 11. PSD a însemnat întotdeauna drumul spre barbarie | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:50

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

 12. Logica de prostan a lui Viorel Ponta | A șaptea dimensiune says:

  iulie 19th, 2015 at 16:51

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

 13. Cum a încercat justiţia ciumei roşii să ascundă cauzele morţii procurorului Cristian Panait | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 2nd, 2018 at 19:21

  […] Despre cum a fost asasinat, de către reprezentanţii ciumei roşii = PSD, procurorul Cristian Panait, citiţi AICI. […]

 14. Cum i-a făcut limbricul roşu Viorel Ponta la buzunar, pe profesorii navetişti | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2019 at 15:44

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait […]

Adauga un comentariu