Cum poate fi ocolită restricţia de 25 MB a fişierelor ataşate unui mesaj Gmail

duminică, octombrie 29, 2023 9:03
Posted in category IT

Google GmailServiciul e-mail oferit de Google, Gmail, impune o limită la dimensiunea fişierelor ataşate unui mesaj e-mail, limită fixată la 25 MB. Cu alte cuvinte, nu putem trimite fişiere mai mari de 25 MB, dacă ţinem cont de această restricţie.

Şi totuşi, există o modalitate alternativă de a ocoli această restricţie: încărcarea fişierelor în Google Drive, acolo unde putem trimite fişiere mari, de până la 10 GB.

Google acceptă ataşarea fişierelor mari din Google Drive. Dacă iniţial nu este încărcat în Google Drive, putem selecta fişierul în mod normal la mesajul e-mail, apoi să permitem Gmail să-l încarce în Drive şi să genereze un link de unde poate fi descărcat fişierul.

În Google Drive avem 15 GB spaţiu de stocare gratuit, astfel încât nu se pune problema de a nu avea spaţiu suficient pentru fişierele de dimensiuni mari. Mai mult, Gmail recunoaşte automat fişierele de dimensiuni mari şi va folosi spaţiul Google Drive asociat contului tău Google pentru stocarea fişierelor.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu