Alte servicii de e-mail, în afară de Gmail şi Yahoo Mail

miercuri, iulie 8, 2020 9:24
Posted in category IT

Zoho MailÎn 2012, Gmail a depășit Hotmail, devenind cel mai popular furnizor de e-mail-uri din lume. Astăzi, serviciul se mândrește cu peste un miliard de utilizatori.

Celălalt furnizor de e-mail gratuit este Yahoo Mail. Cu siguranță, numărul utilizatorilor săi devine nesemnificativ în comparație cu Gmail (avea aproximativ 255 milioane la începutul anului 2018), dar este încă unul dintre cele mai recunoscute mărci de e-mail la nivel mondial.

Dar ce alți furnizori de e-mail gratuit mai există? Dacă nu doriți un cont Gmail sau Yahoo, aici este o listă cu cele mai bune servicii de e-mail din care puteți alege.

  1. Microsoft Outlook. Serviciul a depășit Yahoo pentru a deveni al doilea cel mai popular furnizor de e-mail gratuit din lume. La mijlocul anului 2016, Microsoft a raportat că are peste 450 de milioane de utilizatori activi. Utilizarea unui cont Outlook aduce avantaje semnificative. Deoarece este operat de Microsoft, este puternic integrat în sistemul de operare Windows 10. De asemenea, funcționează perfect cu aplicația Outlook Office 365.
  2. GMX Mail este o filială a United Internet, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet din Germania. Serviciul gratuit de e-mail a câștigat în popularitate în ultimii ani, dar a existat încă din 1997. Caracteristici: 1 GB de stocare a fișierelor, o limită de atașare de 50 MB; oferă 65 GB spațiu de stocare pentru e-mail-uri.
  3. Zoho Mail este unul dintre cei mai noi furnizori din listă. Există doar din octombrie 2008. Are peste 10 milioane de utilizatori activi şi nu sunteţi bombardaţi cu anunţuri. Aplicația oferă tot ceea ce ați aștepta de la un furnizor de e-mail gratuit, inclusiv foldere pe mai multe niveluri, vizualizări de conversație, organizare de mesaje primite, glisare, plasare și filtre. Zoho Mail vă permite, de asemenea, să configurați gratuit un e-mail în domeniul dvs.! Nu are un instrument de chat video integrat. Zoho Mail face parte dintr-o suită mai mare de aplicaţii. Serviciul este strâns integrat cu documente Zoho – o alternativă Microsoft Office care vă permite să creați, să editați și să colaborați la documente text, prezentari și foi de calcul.
  4. iCloud reprezintă serviciul Apple de e-mail gratuit. Majoritatea utilizatorilor de Mac, iPad și iPhone folosesc acest serviciu. Acesta susține alte servicii Apple, cum ar fi Find My iPhone, Photo Stream, Keychain și iCloud Drive. Mail-ul este doar o fațetă a aplicației. Aplicația are 720 de milioane de utilizatori, dar nu este clar câți dintre ei utilizează o adresă de e-mail @iCloud.com. Ca și Outlook.com și Microsoft, iCloud se integrează perfect cu clientul de poștă electronică implicit Apple, atât pe Mac cât și pe iOS. Pe mobil, puteți adăuga orice număr de furnizori de e-mail în aplicație. Pe clientul web, puteți accesa doar adresa dvs. @icloud.com. Toți utilizatorii iCloud obțin gratuit 5 GB de stocare.
  5. AOL Mail este bunicul serviciilor de e-mail gratuite. A debutat în martie 1993, fiind cu trei ani mai vechi decât Hotmail, cu patru ani mai vechi decât Yahoo Mail și cu aproape zece ani mai vechi decât Gmail. Datorită vârstei sale, are o bază uriașă de utilizatori. Cu toate acestea, numărul de utilizatori a scăzut în ultimii ani. În 2006, avea 50 de milioane de utilizatori lunari activi, iar până în 2010 era al treilea cel mai mare furnizor de e-mail-uri din lume. Astăzi, numărul utilizatorilor activi a scăzut la 25 de milioane.
  6. ProtonMail este un serviciu relativ nou venit în lumea e-mail-ului, a crescut rapid pentru a deveni un furnizor popular datorită concentrării puternice a confidențialității. Compania a fost fondată la CERN în Elveția în 2014 și este încă încorporată în acea țară. Ca atare, beneficiază de Legea federală privind protecția datelor și de Ordonanța federală de protecție a datelor din Elveţia – ambele asigurând unele dintre cele mai puternice protecții de confidențialitate din lume. Mai important însă, ProtonMail folosește criptarea pe partea clientului pentru a proteja conținutul unui mesaj înainte ca acesta să ajungă pe serverele companiei. Aşadar, modul în care ProtonMail și-a proiectat sistemele înseamnă: compania nu are capacitatea tehnică de a vă accesa mesajele. Acest lucru elimină riscul ca aceasta să fie obligată să predea conținutul unui e-mail către o terță parte. Este o abordare foarte diferită de cea adoptată de mai mulți furnizori de servicii de e-mail, cum ar fi Gmail și Outlook. Alte caracteristici includ informații minime necesare la înregistrare, nicio urmărire sau înregistrare a sesiunilor.

V-am prezentat la șase dintre cei mai populari furnizori de e-mailuri, altele decât Gmail și Yahoo. Fiecare are beneficii diferite, dar toate au tema comună de a fi extrem de populare printre anumite categorii de utilizatori.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu