Cum testăm un anumit program

joi, ianuarie 1, 2015 11:39
Posted in category IT

VirtualBoxCât de periculoase sunt unele soft-uri gratuite

Foarte periculoase. Pot conține viruși sau alte “minuni” care pot dăuna PC-ului nostru. Plus că ne putem trezi, dacă nu suntem foarte atenți la instalarea programelor, cu tot felul de alte soft-uri în calculatorul nostru, ce vor consuma inutil resurse. Desigur, multe programe gratuite promit luna de pe cer, dar în spatele lor se pot ascunde intenții “criminale” pentru sistemul nostru de operare. Ne putem întreba, în aceste condiții, cum putem, totuși, verifica dacă un soft este în regulă sau nu, fără să avem probleme cu funcționarea sistemului de operare și altor programe din PC-ul nostru. Există, și în acest caz, soluții. Una dintre ele, poate chiar cea mai bună, este

Folosirea unei mașini virtuale (mediu virtual)

O mașină virtuală (virtual machine), numită și mediu virtual, ne va scuti de bătăile de cap inerente instalării unui soft periculos. Există mai multe opțiuni pentru a instala un mediu virtual, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Până la urmă, mașina virtuală (sau mediul virtual) este un soft ce simulează sistemul de operare și, ca orice soft, trebuie instalat și configurat. Verificarea altor programe în mașina virtuală nu va dăuna sistemului vostru de operare.

Care este soluția cea mai bună pentru a instala un mediu virtual

Cea mai bună alegere este Virtualbox. Este gratuit, rulează pe Windows, Mac și Linux, are o interfață ușor de utilizat. Iar dacă preferați un videotutorial, îl găsiți aici. Iar pentru varianta în limba engleză folosiți acest link.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum testăm un anumit program”

 1. Instrumente IT utile | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:49

  […] Cum testam un anumit program […]

 2. Cum aflam informatii despre placa de baza | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2016 at 14:37

  […] Cum testam un anumit program […]

 3. Cum putem recupera telefonul pierdut sau furat | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 22nd, 2018 at 19:29

  […] Cum testam un anumit program […]

Adauga un comentariu